korrespondent Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam wszystkich! Przepraszam za nie bardzo ladny polski. Jestem z Bialorusi i czasem uzywam google translate. e36 mial pierwszym wlasnym samochodem 7 lat temu. Byl to diamantshwarz 325i '92 w bardzo bogatym wyposażeniu. Ale zostala ta beemka zniszczona. I ja na 5 lat zostal właścicielem nissana s13. To byl nie samochod, a tylko bardzo drogi nabor do skladania. Tak i ne zostal skończony, Ñhociaż pozostawił dobrze wspomnienia... sprzedalem wszystkie te tuningi razem z samochodem i kupilem auto, ktore, mam nadzieje, będzie teraz spelnionym marzeniem. Danne pojazdu: Numer podwozia WBABH310X0EZ00566 Kod typu BH31 Typ 318I (EUR) Typoszereg E E36 © Seria 3 Rodzaj konstrukcji CABRIO Układ kierowniczy LL Drzwi 2 Silnik M43 Pojemność skokowa 1.80 Moc 85 Napęd HECK Skrzynia biegów MECH Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303) Tapicerka LEDER STANDARD/SCHWARZ (P7SW) Data prod. 1997-04-04 Wyposażenie: Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK) S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T) S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera S255A SPORT-LEDERLENKRAD Kierownica sportowa ze skóry z poduszką S277A LM RAD/DOPPELSPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. BMW podw. spr. S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz. S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu P337A M SPORTPAKET Pakiet sportowy S380A HARDTOP-VORBEREITUNG Przygotowanie pod Hardtop S388A VERDECK SCHWARZ Dach składany czarny S399A VERDECKBETAETIGUNG VOLLAUTOMATISCH Dach skł. el., automatyczny S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S441A RAUCHERPAKET Zestaw dla palaczy S464A SKISACK Worek na narty S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł S520A NEBELSCHEINWERFER światła przeciwmgielne S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn. S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów tak wyglądala po kupieniu w marcu 2013. pierwsze mody w kwietniu. Latem postanowiłem wziąć się za doposażenie wnętrza. Wpadli tu telefon, business cd, klimatyzacja, OBC, galka biegow z e46 zhp podlokietnik, cupholder, usb/aux z e90 i kierownica z przyciskami. No i główny mod każdego germana- gwint i felge. Gwint ApX od SilesiaParts. camber armsy robione na zamowienie. Camber plates Silver. A z kołem bylo duzo przygod W kwietniu kupilem OZ Futura od Kamils13 z jego e34 540i. 17x9/11 et -06/-12 Rotory byly od Mercedesa z jakims fatalnym et i ranty tylne 4 cala, więc nie udało sie ih zalozyc... Wtedy kupilem jeszcze jeden komplet 5x120 17x8.5/10 et 13/19. No i zamowilem w rimart 2 ranty 3.5 cala. W koncu mam 17x9 et06 205/40 (toyo t1r), rant 3' front 17x10.5 et18 245/35 (toyo t1r), rant 3.5' z tylu. Plany dalsze to hella black, ciemne kierunki, zaslepki w zderzak, czarne nerki (w kolor auta), vadery elektrycznie sterowane, boczki z srs i hk, czarne drewno, windshot, zaglowki tylne, ori alarm, hardtop, swap s52b32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ten model kierownicy to zdecydowanie krok w tył, a co do tego swapa na S52B32 to jesteś pewien że chcesz amerykańską wersję silnika Mpower ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemciko Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kujon ma racje kiera marna. I ja bym frontu nie zciemniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tazunio Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 teraz jest pieknie i czysto z zewnatrz, zmienilbym tylko kocowke wydechu na podwojna i stryczy co do kiery to wielkiej roznicy miedzy ta niby sportowa trojramienna a ta ze sterowaniem nie widzie (ewentualnie na kozysc tej drugiej), do srodka vadery i ... tylko smigac alan142 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ten model kierownicy to zdecydowanie krok w tył, a co do tego swapa na S52B32 to jesteś pewien że chcesz amerykańską wersję silnika Mpower ? Mi sie podoba, jest ori z e36+airbag z przyciskami z e38. W dalszym z kierownicej cos bedzie. Jest to czasowy tani set-up zeby zalozyc multifunkcje. Ale nie podoba mi sie serducho, wiec mozliwe bedzie cos z e46. Co do swapa, to tak, jestem w tym pewien. A co z tym nie tak? teraz jest pieknie i czysto z zewnatrz, zmienilbym tylko kocowke wydechu na podwojna i stryczy co do kiery to wielkiej roznicy miedzy ta niby sportowa trojramienna a ta ze sterowaniem nie widzie (ewentualnie na kozysc tej drugiej), do srodka vadery i ... tylko smigac Podwojna koncowka bedzie juz po swapie silnika. Vadery juz zamowione z usa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Co do swapa, to tak, jestem w tym pewien. A co z tym nie tak? nie wiem czy to błąd w pisowni czy celowy zamiar ale S52B32 tj amerykańska wersja silnika Mpower, bazuje na silniku M52 i jest sporo słabsza od silnika S50B32. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tak, dobrze wiem, ze w s52 tylko 240km, a w s50 az 321... Ale zyje w Bialorusi, i tutaj wielkie problemy z obslugiwaniem, czesciami i nawet odpowiednim paliwem do s50. Nie zbieram sie uczestniczac w wyscigach, i mysle, ze po m43b18 wystarczy mi bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 w takim razie ja bym ci proponował zastanowić się nad M54B30, zmodyfikowane nieduzymi kosztami daje 250KM , bardzo mocny dół, idealny do codziennej jazdy, niskie spalanie, a silnik całkiem świeży, popularne części, łatwa obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tak jak Kujon napisał jak nie s50b32 , to lepiej juz m54b30 niz ten amerykanski wymysł co do cabrio , jest zrobione dokładnie tak ja bym zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Moze i tak. Myslalem juz nad tym wariantem. Ale na plus do s52 ze jest wszystko jedno jakis tam ///M Power, i jest to ori silnik z e36. Ale m54 dostepniejszy... Mam czas nad tym pomyśleć. Hubert, dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Kujon , te auto nie pasuje do tego działu , przesuń je do PD odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba328 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Podoba mi się to autko, ale kierownicę to bym wywalił Też bym bardziej myślał o m54 niż s52 Ostatnia fota bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Wojtek_ Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ogolnie super. Kiera słaba. Frontu bym nie ruszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati0618 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Widać że autor tematu ma/miał styczność z e36 z m54b30 bo na jednym zdjęciu widać auto Ivana Susanina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw_e36.pawel Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 bardzo ładne e36 jak dla mnie kiera z multi wygląda bardzo elegancko w tym wnętrzu powodzenia w modyfikacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tak, Iwan jest moim dawnym przyjacielem, ale u nego nie m54 pod maska, a stroker m52 3.0. Ale inny moj kolega ma cabrio z s52 i ladnie sie im smiga! 402m w rowno z e30 m60b40... I czym wam ta kiera nie podoba sie? Jaka byla by lepsza, serducho? Nic w nim pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel89 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ale inny moj kolega ma cabrio z s52 i ladnie sie im smiga! 402m w rowno z e30 m60b40... Az mi sie nie chce wierzyc Co do cabrio, super to wszystko wyszlo, poza kierownica, tez bym zmienil kierownice, mimo wszystko serducho chyba najlepiej lezy w e36, ale to juz ma sie tobie podobac PS. jak z tylu miales 10 et19, i dolozyles 0,5" rantu to teraz wyszlo 10,5" z et 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smyruE36 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Åadne cabrio Widać, że aż tak dużo pracy w nim nie zostało Działaj, działaj.. Fajnie, że środek tak doposażasz- lubię to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 14 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 jak z tylu miales 10 et19, i dolozyles 0,5" rantu to teraz wyszlo 10,5" z et 13 Ale jak zmienilem bebny z 7 na 6.5 i zalozyl rotor posrod bebna i rantu to wyslo ~ 10.5 et 18 Co do cabrio, super to wszystko wyszlo Dzieki! A kiera będzie troszkę inna w nastepnym sezone. Az mi sie nie chce wierzyc Tez nie powierzyl bym, jak by nie jeździł sam na tych beemkah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamek2 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 ladne cabrio tak jak koledzy pisza zmienil bym kiere na serducho i odpuscil bym S52B32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malinowy Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 . . . . czepiacie sie tej kierownicy . . . kolega napisał wyraznie ze kiera bedzie inna wiec nie ma co bic piany z ta kierownica Auto bardzo ładne Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekd24 Napisano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2013 bardzo ladne cabrio felgi w dobrych szerokosciach i wszystko ladnie sie prezentuje fajnie ze doposażasz srodek i czekam jaka kiera wpadnie na nowy sezon bo obecna szalu nie robi i moje zdanie jest takie ze jezeli chcesz S pod maska to tylko S50b32 tak to bym dzialal z m54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2013 a mnie się kiera podoba, przypomina takie luksusowe cabriolety zza oceanu, poka foto jak wszystko swieci w nocy w środku ładne cabrio pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korrespondent Napisano 15 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2013 gamek, dzieki! Twoje cabrio bylo dla mnie wzorem. malinowy,maciekd24, dziekuje wally, w nocy to prawdziwe "star wars" Zapytam się porady. Chce zakładać drewno, ale nie moge zastanowic sie nad ogolna koncepcja srodka. Mam takie warianty. Moze cos doradziće... Zrobilem takie VT. 1. Black extended leather+vogelaugenahorn 2. Champagne/Black extended leather+Pappel Natur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2013 zdecydowanie koncepcja nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi