Skocz do zawartości

[e34] 535iA Schwarz II Chrom Line von fsosport

fsosport

Rekomendowane odpowiedzi

Czarnula w moim posiadaniu od stycznia 2010. Kupiłem ją w absolutnie oryginalnym i dziewiczym pod względem przygód blacharskich stanie. Buda w 100%

bezwypadkowa w oryginalnym lakierze i co za tym idzie dalekim od ideału. Rdzy nie ma absolutnie nigdzie oprócz dolnej krawędzi drzwi kierowcy są za to

ryski, ryseczki itp które na czarnym są szczególnie widoczne i wkur... Co do wyposażenia to jest dosyć bogate jest klima (działająca), rolety boczne+tylna elektryczna

nie ma za to szyber dachu, ale może to i dobrze ze względu na masę i środek ciężkości :) Mody do tej pory to BBS WTCC 9x17, REMUS dedykowany do e34, zawias WEITEC+SACHS, customowy dolot. Plany to oryginalna dokładka ALPINY (już czeka na montaż tyle że ma dwa pęknięcia i mam problem z pospawaniem tego PUR+GF), ogarnąć silnik (wałek+dźwigienki do wymiany), nowy lakier (zachować jak najwięcej oryginału) no i ogólnie doprowadzenie auta do stanu jak najbliższemu ideału. Rozkodowałem VIN na tyle ile sam potrafię, ale może ktoś

wie gdzie i jak rozkodować z jakim wyposażeniem wyjechała z fabryki to będę wdzięczny za pomoc.

Daten für die Fahrgestell-Nr. 'BF46380'

Baureihe: E34

Fahrzeugtyp: 535i

BMW-Typschlüssel: HD21

Motor: M30

Karosserie: Limousine

Katalogausfürung: Europa

Lenkung: Links

Getriebe: Automatik

Produktion: 04/1992

476e46adeffdff6fmed.jpg

487f6faa9f1fe144med.jpg

927c2cb41f413dffmed.jpg

2d1d229397eb8db6med.jpg

ada839ca7214785emed.jpg

87427a8888afc0e2med.jpg

8fa066c078cc3e86med.jpg

zdjecia male i nie widac za duzo

, ale z zewnatrz wyglada niezle, po za tym ze gleby brakuje i przednie kola wystaja bardziej niz tylne :-P

rozkodowany win

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Będę obserwował, bo jest potencjał.

ps. zwiastowali nam armageddon, a jak widać grono syndykatowców owocuje nadal...

Nawet nie chcę myśleć jak silny skład będzie, jak projekty zaczną dojrzewać ze świeżych owoców na dojrzałe i soczyste plony PRE i PD :lol:

pozdro

Rozkodowany cały VIN

Kod typu HD21

Typ 535I (EUR)

Typoszereg E E34 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M30

Pojemność skokowa 3.50

Moc 155

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka (0406)

Data prod. 1992-04-27

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

Wielkie dzięki kuba :wink:

• 5 miesięcy później...

O gustach się nie dyskutuje :) Oczywiście jest jeszcze sporo do zrobienia, ale kierunek wydaje mi się słuszny. Fotki nie oddają prezencji auta (kiepski ze mnie fotograf) na pewno z przodu musi zawitać gwint wtedy do fotek można zrobić konkret glebę, ale nie ma się co oszukiwać że chcąc autem jechać a nie się toczyć to po fotkach trzeba je podnieść. Co do opon to nie wiem co założyć :roll: felga ma 9 cali szerokości a opona 225/45 myślałem o 215/45 bo 205/40 tak jak na foto poniżej do e34 chyba nie będzie pasować :lol:

8f20e6bf06d9a5d0med.jpg

Co do progów to myślałem o m-tech ale nie wiem czy Alpina front zostawię :roll: a jak front wywalę to wolę pozostać przy oryginale. Moim zdaniem felgi pasują do e34 jak ulał choć i na e36 prezentują się zacnie :mrgreen: tyle że może dobór ogumienia nie trafiony :-) HT jeśli felgi przód i tył mają 9 cali to może 215/45 na obie osie??

Potencjalnych kupcow na kolka nie brakuje :D i ja bym z checia takie przygarnal ;)

Ale faktycznie na e34 jakos srednio wygladaja. Byc moze kwestia opon i spasowania.

Fajnie ze jedno z niewielu e34 ktora idzie chyba w innym kierunku niz german, choc od sportowego wizerunku sporo ja jeszcze dzieli. W zasadzie oprocz felg to nie ma nic ale dobre i to na start ;)

• 6 miesięcy później...

No silnik jeszcze nie ogarnięty bo nie mam czym śmigać i jeżdżę czarnulą chwilowo na co dzień, ale zakupiłem już dupowóz (samochód dla ludu w german stylu oczywiście) i na dniach biorę się za motor :mrgreen: a co do felg to już na 99,9% opchane więc szukam powoli czegoś nowego i chyba będą to futury.