fsosport Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Czarnula w moim posiadaniu od stycznia 2010. Kupiłem ją w absolutnie oryginalnym i dziewiczym pod względem przygód blacharskich stanie. Buda w 100% bezwypadkowa w oryginalnym lakierze i co za tym idzie dalekim od ideału. Rdzy nie ma absolutnie nigdzie oprócz dolnej krawędzi drzwi kierowcy są za to ryski, ryseczki itp które na czarnym są szczególnie widoczne i wkur... Co do wyposażenia to jest dosyć bogate jest klima (działająca), rolety boczne+tylna elektryczna nie ma za to szyber dachu, ale może to i dobrze ze względu na masę i środek ciężkości Mody do tej pory to BBS WTCC 9x17, REMUS dedykowany do e34, zawias WEITEC+SACHS, customowy dolot. Plany to oryginalna dokładka ALPINY (już czeka na montaż tyle że ma dwa pęknięcia i mam problem z pospawaniem tego PUR+GF), ogarnąć silnik (wałek+dźwigienki do wymiany), nowy lakier (zachować jak najwięcej oryginału) no i ogólnie doprowadzenie auta do stanu jak najbliższemu ideału. Rozkodowałem VIN na tyle ile sam potrafię, ale może ktoś wie gdzie i jak rozkodować z jakim wyposażeniem wyjechała z fabryki to będę wdzięczny za pomoc. Daten für die Fahrgestell-Nr. 'BF46380' Baureihe: E34 Fahrzeugtyp: 535i BMW-Typschlüssel: HD21 Motor: M30 Karosserie: Limousine Katalogausfürung: Europa Lenkung: Links Getriebe: Automatik Produktion: 04/1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba Napisano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 zdjecia male i nie widac za duzo , ale z zewnatrz wyglada niezle, po za tym ze gleby brakuje i przednie kola wystaja bardziej niz tylne rozkodowany win S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn. S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Gleba słaba bo na razie tylko przód jest tiefer Fotki dodam lepsze i większe jak tylko Alpina front założę a co do kół to wszystkie mają takie same ET więc może trzeba dać przód w negatyw i będzie gites. Ale jak ktoś ma inną propozycje to chętnie wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
high-tech Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Przygarnąłbym te BBS'y Jakie plany? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Najbliższe plany to: 1) Założyć dokładkę Alpiny 2) Ogarnąć silnik (wymiana wałka+dźwigienek) 3) Nowy Lakier 4) Gwint 5) Sportsitze lub coś w stylu HTT ''SPORTKONIG'' Ps. felgi na żywo wyglądają lepiej niż na foto pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
high-tech Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Będę obserwował, bo jest potencjał. ps. zwiastowali nam armageddon, a jak widać grono syndykatowców owocuje nadal... Nawet nie chcę myśleć jak silny skład będzie, jak projekty zaczną dojrzewać ze świeżych owoców na dojrzałe i soczyste plony PRE i PD pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Rozkodowany cały VIN Kod typu HD21 Typ 535I (EUR) Typoszereg E E34 () Seria 5 Rodzaj konstrukcji LIM Układ kierowniczy LL Drzwi 4 Silnik M30 Pojemność skokowa 3.50 Moc 155 Napęd HECK Skrzynia biegów AUT Kolor SCHWARZ 2 (668) Tapicerka (0406) Data prod. 1992-04-27 Składanie Wyposażenie Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK) S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn. S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł S528A AUTOMATISCHE UMLUFT CONTROLL (AUC) Autom. kontrola obiegu powietrza S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria Wielkie dzięki kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dahrek Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Kurde extra te BBSy, co prawda do e34 nie bardzo, ale do takiego e46 siadłyby jak złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Do e46 Musiał byś Wide Body WTCC lub coś podobnego założyć bo felgi mają et-7 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 18 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Dawno mnie nie było, ale nie było modów więc nie było sensu smucić o planach Up to date: 1) tył -20mm 2) wszystkie znaczki M-look weg 3) Alpina Front (robota lakiernika no cóż...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
high-tech Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Września 2012 No to jednak pogadajmy o planach Proponuję jeszcze -40mm na każdą oś pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Binio-LODZ Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Nie podoba mi sie - strasznie słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Września 2012 mordka fajna, ale z przodu to jeszcze w dół i na tych fotach z boku to jakoś nie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tony. Napisano 18 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Musisz koniecznie zmienić opony i dorzucić gleby bo nie ma prezencji. A tak to kibicuje projektowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 O gustach się nie dyskutuje Oczywiście jest jeszcze sporo do zrobienia, ale kierunek wydaje mi się słuszny. Fotki nie oddają prezencji auta (kiepski ze mnie fotograf) na pewno z przodu musi zawitać gwint wtedy do fotek można zrobić konkret glebę, ale nie ma się co oszukiwać że chcąc autem jechać a nie się toczyć to po fotkach trzeba je podnieść. Co do opon to nie wiem co założyć felga ma 9 cali szerokości a opona 225/45 myślałem o 215/45 bo 205/40 tak jak na foto poniżej do e34 chyba nie będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
high-tech Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Przytuliłbym takie kółka. Na przód daj 215/45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czpieniu1 Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 ta dokładka strasznie się gryzie z progami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 koła są świetne, ale nie do e34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Co do progów to myślałem o m-tech ale nie wiem czy Alpina front zostawię a jak front wywalę to wolę pozostać przy oryginale. Moim zdaniem felgi pasują do e34 jak ulał choć i na e36 prezentują się zacnie tyle że może dobór ogumienia nie trafiony HT jeśli felgi przód i tył mają 9 cali to może 215/45 na obie osie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Broder Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Potencjalnych kupcow na kolka nie brakuje i ja bym z checia takie przygarnal Ale faktycznie na e34 jakos srednio wygladaja. Byc moze kwestia opon i spasowania. Fajnie ze jedno z niewielu e34 ktora idzie chyba w innym kierunku niz german, choc od sportowego wizerunku sporo ja jeszcze dzieli. W zasadzie oprocz felg to nie ma nic ale dobre i to na start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2012 gdyby nie te kosmiczne et sam bym je ciapnał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Czas na reanimację motura nowy wałek + głowica jako dawca zdrowych dźwigienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy77 Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 silnik ogarniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bono Napisano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Z takim zestawieniem kół to wygląda trochę jak e30 na 4x9 z dystansem przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fsosport Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 No silnik jeszcze nie ogarnięty bo nie mam czym śmigać i jeżdżę czarnulą chwilowo na co dzień, ale zakupiłem już dupowóz (samochód dla ludu w german stylu oczywiście) i na dniach biorę się za motor a co do felg to już na 99,9% opchane więc szukam powoli czegoś nowego i chyba będą to futury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi