dawid82 Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Witam serdecznie. Tak, wróciłem , tak nie miało być, plan był inny, ale życie toczy się własnym torem, a to, że u mnie głowy tor to auto handel i sprowadzanie aut z terenów Niemiec, to trafiłem na coś naprawdę ciekawego. Trafiłem na nią tak naprawdę już 3 lata temu jak wjechała na pewien plac, który często odwiedzam. Z odległości kilku metrów rzuciło mi się w oczy "Coś" co spowodowało wybuch śmiechu i zarazem rozpaczy, nie zastanawiając się wyjąłem telefon i nagrałem film pt. "Niemiecki SINDIKEJT". Auto obejrzałem z zewnątrz i chwyciwszy się za głowę zostawiłem mówiąc, "bardziej spierdolonej bmw e65 jeszcze nie widziałem" tzn. poszerzone na ostro błotniki, felgi 21 cali skręcana na dużo za dużych oponach, brak spasu, który skutecznie odstraszał (co się okazało na moją korzyść o czym opowiem w dalszej części wypracowania). Pierwsza cena zwalała z nóg, bo za tego paszteta zawołali 14 tyś euro. Auto tak stało i stało miesiące mijały i zupełnie przypadkowo wysłałem filmik do @KUJON , który wrzucił w roku 2024 ten filmik na TIKTOKA i to był początek zmian w mojej głowie. Z komentarzy dowiedziałem się, że felgi 21 na których stoi są warte sporo kasy i zapaliła mi się lampka żółta ostrzegawcza w głowie, że chyba czas podejść do niej po takim czasie i spróbować bez ciśnienia na typowym luzie kupić to auto, plusem było też to, że już długo stała i fakt, że z tego placu regularnie biorę samochody na sprzedaż, akcja była bardzo szybka był to 7 maj 7 rano , propozycja 6 tyś euro i biorę . skończyło się o 7.30, siódmego dnia miesiąca za kwotę 7 tyś euro wyrwałem Skandalicznie upokorzoną przez turecki tuning BMW E65 w pełnym oryginalnym pakiecie ACS w wersji individual z 2003 roku. SZOK , jak się potem zacząłem wgłębiać w temat okazało się, że to bmw to jest absolutny rarytas, początkowo zakup był typowo handlowy tzn. zdjąć felgi, sprzedać za dobrą kasę (klient był) auto odchamić i sprzedać z zyskiem, ale jak e65 zjechała do Polski i zacząłem się jej szczegółowo przyglądać szybko zrozumiałem, że zostaje u mnie. Auto absolutny bezwypadek, przebieg 121 tyś km , 745i w wersji Individual + pakiet zewnętrzny ACS, do tego wyposażenie w postaci Alcantary na suficie, lodówka, dociągi, pakiet audi + video ALPINE (dedykowane pod to bmw) podwójne szyby, masaże itp itd, kolejne zaskoczenie to gwint od K&W , także nie mogłem odpuścić tego tematu i tak oto tym przypadkiem w życiu wywołałem SKANDAL na scenie tuningowej w temacie budowy bardzo trudnego wozu jakim jest E65 przed lift. Dobra Lecimy z faktami : BMW E65 745i Individual pakiet ACS, przebieg 121000 km, rok 2002 Niemcy. ImAlex, --=CZARNY=--, Scythe i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Wow! Piękna sztuka mega mi się podobają E65, może kiedyś ! Na IG widziałem jakie koło tam wjechało, mega ! Chciało by się napisać „szóstka w totka „ ale Ty trafiłeś „Siódemkę” 😊👍 Będę obserwował temat ! dawid82 i MAREK GERMAN dodali reakcje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia rozumiem że jest odtwarzacz VHS w niej ? jak tak to mam fajną kasetę, mogę pożyczyć 😃 atos1987, marcin607, Scythe i 9 innych dodali reakcje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrAsH Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Dojebana 7er, wystarczy zrobić dobry detailing, felga chyba już jest 😉 i pozamiatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia 32 minuty temu, Mikael napisał: rozumiem że jest odtwarzacz VHS w niej ? jak tak to mam fajną kasetę, mogę pożyczyć 😃 Nie ma właśnie odtwarzacza i nie wiem co na tej kasecie jest, ale muszę to sprawdzić 😉 KUJON dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Cytując jednego gagatka, tak powstaje historia dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Nie no na tych ac schnitzerach to siedzi perfekcyjnie, już chyba lepiej się nie da oby tylko bezawaryjnie dojeżdżała na Germanfest’y bo muszę na żywo zobaczyć pozdro dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Prace trwają na pierwszy rzut ratujemy budę a dokładnie tylne błotniki, do tego na przód wjechały oryginały w stanie top. Jak już wcześniej pisałem auto nigdy nie miało dzwona więc maska i zderzak przód był obity od kamyczków, poszło po schemacie czyli front całkowicie w nowy lakier plus tył błotniki i tył zderzak, do tego jeszcze progi i lusterka oraz dyfuzor i dokładka przód. Mikael, V-MAX, --=CZARNY=-- i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Trudno mi czasem pojąć, jak można aż tak nie mieć smaku w modyfikacjach auta. To co zrobił ten NiemieckiTurek przyprawiało o ból oczu. Te koła które miała na początku nawet robiły dobrą robotę gdyby inny rozmiar opon im zarzucić 😛 Bedzie syta sztuka, po tym co widziałem na live na TT. dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia 5 godzin temu, Scythe napisał: Trudno mi czasem pojąć, jak można aż tak nie mieć smaku w modyfikacjach auta. To co zrobił ten NiemieckiTurek przyprawiało o ból oczu. Te koła które miała na początku nawet robiły dobrą robotę gdyby inny rozmiar opon im zarzucić 😛 Bedzie syta sztuka, po tym co widziałem na live na TT. Koła poszły do 6er mojej Żony na odpowiednich oponach 😉 PTOKU, MAREK GERMAN, atos1987 i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Najbardziej to szanuje za elastyczność i fakt, że potrafiłeś coś w niej dojrzeć. 7mka przedlift to trudny temat, ale musi być ktoś w kolektywie kto takie szaleństwa będzie robił, bo ile możne te kebsy i kebsy dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matisek1991 Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Pisałem do ciebie na tic toku , E65 Petarda . limuzyna z dobrym pakietem , dobre koło będzie sztosiwo. dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ImAlex Napisano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Tez widziałem na IG i FB, teraz e65 wygląda pięknie 🤩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia Godzinę temu, qbak napisał: Najbardziej to szanuje za elastyczność i fakt, że potrafiłeś coś w niej dojrzeć. 7mka przedlift to trudny temat, ale musi być ktoś w kolektywie kto takie szaleństwa będzie robił, bo ile możne te kebsy i kebsy Dobrze napisane mordo, trudne sprawy są o tyle ciekawsze, że dają o wiele większy fan, siódemka zawsze była w mojej głowie co prawda nie ten model ale jak widać tak widocznie miało być, więc dziękuję życiu, że tak wyszło i lecimy z tym tematem na grubo Mikael dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Nigdy nie sądziłem że znajdzie się odważny który podejmie się budowy e65 zwłaszcza w przed lifcie. Nie ukrywajmy ale ta buda do najpiękniejszych nie należy . Natomiast w tym wypadku całokształt sprawia mega dobre wrażenie. Widziałem gdzies na jakiejś relacji - kozak . Osobiście czego ci zazdroszczę to funkcji multimedialnej w fotelach - mega ciężki temat do wyrwania a robi w środku dużą robotę. Kibicuje Piona dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 20 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia To jak o środku mowa to wrzucamy efekt lekkiego liźnięcia szmatką i płynem do szyb 😉, przy okazji zostały wymieniane nerki na piano black CrAsH, V-MAX, Liściu i 8 innych dodali reakcje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Ma coś w sobie te 7, podobno ten model to najlepiej sprzedający się z pośród wszystkich siódemek , do tego pakiet AC schnitzer i wszystko w temacie , niedługo wlece obejrzeć na żywo Pozdro dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Udało mi się trafić kierownicę Individual z wersji poliftingowej, myślę, że to będzie kropeczka nad i do tego wnętrza. V-MAX, Thepiekarz, Remek i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Doje..ne jest to auto jak bazylika w licheniu, czekam na kolejne update dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Mega 🤌 czekamy na kolejne etapy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Nigdy nie sądziłem że to powiem i napisze o e65. Ale jest piekna rozj..ala mnie totalnie. Brawo dla ciebie i proszę o wrzucenie jak już siedzi na ac schnitzerach bonjest co podziwiać;) dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 13 godzin temu, Fisiek napisał: Nigdy nie sądziłem że to powiem i napisze o e65. Ale jest piekna rozj..ala mnie totalnie. Brawo dla ciebie i proszę o wrzucenie jak już siedzi na ac schnitzerach bonjest co podziwiać;) ale, że już tak szybko na ACS pokazać ?? Ok, namówiłeś mnie . Jako, że bmw e65 posiada kompletny pakiet AC Schnitzer nie miałem zbytnio wyboru i aby dopełnić całości zdecydowałem się na zakup felg custom od Błażej_Garage. Felgi Custom 21 cali AC Schnitzer Parametry przód: 10 cali szerokie rant 3.5 ET0 Parametry tył : 12.5 cala szerokie rant 4.5 ET-15 Po przymiarkach kilku kompletów opon finalnie usiadły opony na przód 255/30/21 natomiast na tył udało się pięknie spasować 305/25/21. Całość oczywiście została ustawiona na zawieszeniu gwintowanym od K&W, dodam, że spasowanie takich kół do tej budy na tym secie co mam nie było by możliwe, gdyby nie ingerencja w tylne błotniki, jako, że poprzedni właściciel popsuł je robiąc na ostro rzeźbę rodem z lat 90 miałem "ułatwione" zadanie i zrobiliśmy a w sumie pozbyliśmy się wewnętrznego rantu (ok25mm towaru), który by nie pozwolił upchnąć tak szerokiego glana z tyłu. A oto kilka fotek z całej operacji: Początkowo chciałem wsadzić 305/30/21 lecz okazało się to złym wyborem. Tu próba na 285/30/21 co też mi się nie podobało, zbyt duża japa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia A tu mamy już to czego finalnie szukałem i chciałem osiągnąć, lekka regulacja gwintem, wizyta na szybko z geometrią i mam to a nawet więcej, bo nie spodziewałem się takiego rozpierdolu Beton, Espinoza, Dawid-Wiking i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Sroga locha.. tyle powiem dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Zajebiście tj to co lubimy tutaj na Syndykacie , grube projekty i nie ma że boli Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi