maciej1203 Napisano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Witam wszystkich , po dość długiej przerwie i błądzeniu🙃 podczas kolejnych zmian aut zwsze gdzieś z tyłu głowy pozostawał temat e46 M3 i po wielu poszukiwaniach dowiedziałem się że Hightech posiada taką sztukę która by mnie mogła zainteresować a że było to cabrio to jeszcze lepiej.Telefon do Fiska który dogadał szczegóły i jedziemy🙂.Gdy zajechaliśmy na miejsce od razu😁 wiedziałem ze bedzie moja. Przypłynęła do nas ze slonecznej californi w USA .Auto z czystą historią nigdy nie uszkodzone , jest to koncowka produkcji bo 2006r W aucie dużo rzeczy jest zrobionych , pozostało dopiescić parę szczegółów i doprowdzić auta do super stanu mechanicznego i wizualnego. Na pierwszy rzut idą panewki, oleje i filtry Narazie jestem na etapie wymiany środka na nowo obszyty i trwają rozmyślania nad tym jakie koło skręcić żeby zrobić z niej prawdziwego germana z krwi i kości 😃 Wskazówka: Marka BMW Model M3 Karoseria CABRIO WBSBR934XXXXXXX Seria E46 Układ kierowniczy LL Silnik S54 Numer silnika 61023792 Układ oczyszczania spalin Brak danych Skrzynia biegów MECH Numer skrzyni biegów 0041391BAK Numer seryjny Headunit Brak możliwości określenia Headunit. Napęd HECK Fabryczne oprogramowanie (i-Level) Data produkcji 15 maj 2006 Zakład produkcyjny Regensburg Data wydania 18 maj 2006 Dealer wydający pojazd Steve Thomas BMW, Camarillo, US Wersja krajowa USA Numer lakieru 668 Kod tapicerki N5SW Kod modelu BR93 Typ podstawowy BR93 Typ prowadzący BR93 Zainstalowane fabrycznie opcje wyposażenia: Pofabrycznie zamontowane opcje wyposażenia: 01CA Selekcja COP ważnych pojazdów 0210 Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy 0249 Wielofunkcyjność dla kierownicy 0354 Szyba przednia ziel. z klinem ziel. 0388 Dach składany czarny 0399 Dach skł. el.-mech., całk. automatyczny 0431 Lusterko wewn. ściemniane automatycznie 0441 Pakiet dla palących 0459 Elektryczna regulacja foteli z pamięcią Szczegóły pojazdu Opcje wyposażenia 0473 Podłokietnik przedni 0481 Fotel sportowy 0494 Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera 0508 Park Distance Control (PDC) 0520 Lampa przeciwmgłowa 0521 Czujnik deszczu 0534 Klimatyzacja automatyczna 0550 Komputer pokładowy 0639 Instalacja tel. kom. kompl. USA/CDN 0645 Radio v 0650 Napęd CD 0661 Radio BMW Business (C43) 0674 System HiFi Harman Kardon 0692 Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus 0710 M Kierownica skórzana 0737 Listwy wewnętrzne z aluminium, szczotk. 0785 Lampy kierunkowskazów białe 0792 Obr. BMW ze st. le. M 19" kuta 0793 Sekw. skrzynia biegów M Drivelogic 0818 Główny wyłącznik akumulatora 0845 Akustyczne ostrzeżenie o pasach 0853 Wersja językowa, angielski 0876 Częstotliwość radiowa 315 MHz 0925 Dummy-SALAPA 0992 Sterowanie mocowania tabl. rej. 09AA Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa Kilka zdjęć jeszcze z USA. MAREK GERMAN, Kinga323i, Scythe i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 3 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Srodek będzie w takim kolorze Lelek, Fisiek i Thepiekarz dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Kolejne M3 i tj piękne , czekam na rozwój bo wiem że będzie grubo Pozdro Fisiek i maciej1203 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Brawo Maciek. Wkoncu jest temat owszem M3 piękna i stan również osobiście widziałem. Parę detali do zrobienia ale stan naprawdę petarda. Będziemy działać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 3 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Dekory poszły w piano black rozporka też 😊 MAREK GERMAN, Espinoza, Lelek i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Wycieczka po auto była spoko powrót jeszcze lepszy A co do auta to stan elegancki, jest trochę pracy ale powoli do przodu nie wszystko od razu,a co do wnętrza to na żywo jest rozpierdziel, dekory oraz rozpórka widziane na żywo i jest konkret nic tylko montować. maciej1203, V-MAX i Fisiek dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 3 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Stycznia Jeszcze taki mały gadget który był to dyfuzor carbon no i bardziej męskie końcówki wydechu. Kinga323i, Thepiekarz, Fisiek i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Stycznia Fanem cabrio nie jestem ale tej sztuki zazdroszczę 😎💪 maciej1203 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 6 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Stycznia Narazie jest tak 😵 i teraz pytanie czy takie schnitzery 19" będą pasować do m3 e46? Przód 10J, tyl 12J. V-MAX, Fisiek, Sopel94 i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia ja mam w zwykłej 19x10 z przodu więc ///M na pewno pomieści te cacuszka maciej1203 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 14 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia Zimno jak sku...🥶 ale coś się robi Thepiekarz, Remek, gamek2 i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia Detale najważniejsze , ciekaw jestem jak n tych kołach będzie syto Pozdro maciej1203 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 16 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Stycznia Detali ciąg dalszy ; czarne nerki i krótsza antenka Thepiekarz, MAREK GERMAN, Fisiek i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 17 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia W dniu 14.01.2025 o 22:46, MAREK GERMAN napisał: Detale najważniejsze , ciekaw jestem jak n tych kołach będzie syto Pozdro Jednak nie będzie przymiarek bo felgi sprzedane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Stycznia To co teraz? Co wleci ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 18 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Stycznia 9 godzin temu, MAREK GERMAN napisał: To co teraz? Co wleci ? Pozdro I tu jest zagwozdka , może jakieś RSy 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 25 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia Składamy do kupy 🤣 W rzeczywistosci kolor skór jest ciemniejszy niż na zdjęciach Dzięki @Fisiek za pomoc😉 Kinga323i, Thepiekarz, Remek i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia Zadowolony jesteś z jakości obszywania? U kogo to wgl robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fisiek Napisano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia Sama przyjemność składania tego autka. Skóry na zdjęciu wyszły jaśniejsze niż w realu. Całokształt wyszedl perfekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 25 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 34 minuty temu, Scythe napisał: Zadowolony jesteś z jakości obszywania? U kogo to wgl robiłeś? Według mnie jest obszyte bardzo ladnie .Obszywane było w Giżycku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 38 minut temu, maciej1203 napisał: Według mnie jest obszyte bardzo ladnie .Obszywane było w Giżycku. Nie siedzi mi trochę miejsce trzymania pasów tylnej kanapy. O ile szycie wygląda bardzo dobrze, tak napięcie skóry w kilku miejscach kanapy ma swoje wady. Możliwe że pod wpływem temperatury się to jeszcze poprawi. U siebie miałem w jednym miejscu coś podobnego i po wygrzaniu ładnie się napiął materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1203 Napisano 25 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 44 minuty temu, Scythe napisał: Nie siedzi mi trochę miejsce trzymania pasów tylnej kanapy. O ile szycie wygląda bardzo dobrze, tak napięcie skóry w kilku miejscach kanapy ma swoje wady. Możliwe że pod wpływem temperatury się to jeszcze poprawi. U siebie miałem w jednym miejscu coś podobnego i po wygrzaniu ładnie się napiął materiał. Może się ułoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbycho9 Napisano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia Jeśli chodzi o świeżo obszyta kanapę stosuje się dwie metody wygrzewania lub naturalnego ułożenia skóry miejsca widoczne po prawej stronie oraz na środku tuż za siedzeniem kierowcy powinny dojść po otrzymaniu słońca, lub temperatury , jeśli nie jest pod ręką wyczuwalne zgrubienie to tapicer nie znęcał się sztucznie nad skórą a pozwolił jej ponaciągać się naturalnie - podsumowując myślę że będzie ok. Auta zazdroszczę. Powodzenia Espinoza i maciej1203 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi