fabian___e36 Napisano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Witam wszystkich , przedstawiam moje e36 cabrio, rocznik 1996, polift z silnikiem m52b25, fabrycznie 318i. Samochód w moim posiadaniu prawie 5 lat. Cabrio przechodziło kompletną renowacje która trwała ponad 2 lata, pomalowana cała od nowa, nowo uszyte wnętrze oraz dach, zrobiona na wersję USA. Bogato wyposażone po vinie. Auto wyposażone jest m.in w m-pakiet, nagłośnienie Hi-Fi, klimatronik, tempomat, radio CD43, pakiet drewna oraz chromu, duże obc, elektryczny dach, zawieszenie gwintowane itd. Z ciekawszych rzeczy: Vadery polift elektryczne oraz pompowane, windschott Paul Klee, telefon w podłokietnik, licznik m3, lusterka hagus m3, listwy progowe m3, wydech Eisenmann, serducho multifunkcja itd. Koła to custom 3tlg BBS RZ 17" o szerokościach 9j przód oraz 10j tył. Z planowanych rzeczy pozostał swap po nowym roku na 2.8 ITB od zera + polakierowanie komory silnika. Pozdrawiam serdecznie Thepiekarz, Lelek, Remek i 8 innych dodali reakcje 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Pięknie zrobione E36 cabrio ! fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Sztos cabrio, jedynie co bym zrobił to wymienił antenę na krótszą, bo ta długa jak dla mnie tragicznie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Dobra sztuka. Miałem okazję obczaić na żywo i robi dobrą robotę fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 3 godziny temu, Thepiekarz napisał: Sztos cabrio, jedynie co bym zrobił to wymienił antenę na krótszą, bo ta długa jak dla mnie tragicznie wygląda. Antena jest ori taka jak była dlatego nie ruszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 29 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 W dniu 27.12.2024 o 13:12, fabian___e36 napisał: Antena jest ori taka jak była dlatego nie ruszałem Ja rozumiem, ale dla mnie niska o wiele lepiej wygląda jak ma np: Michaś 523i u siebie w cabrio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Piękna kolorystyka, mega siedzi mi ten kolor dachu do czarnej budy. Brawo fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 6 minut temu, dawid82 napisał: Piękna kolorystyka, mega siedzi mi ten kolor dachu do czarnej budy. Brawo Dzięki za miłe słowo 💪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 28 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja Witam ponownie Tak jak wspominałem wyżej, samochód przez zimę przechodził dość duże zmiany mechaniczne i nie tylko. Głównym zabiegiem była zmiana silnika na 2.8 ITB poskładanego na nowo oraz lakierowanie komory silnika. Silnik m52b28, nowe barany Schmiedmanna, dołożone zostały przepustnice z S50 wraz trąbkami, kolektorem dolotowym oraz przepływką i puchą, wałki natomiast zostały włożone z S52. Wleciały także pokrywy oraz korek oleju również pochodzące z M3. Rozpórka docelowo będzie AC Schnitzer w carbonie, aktualnie jest udoskonalana W samochodzie nastały również inne zmiany/poprawki takie jak: Odnowione całe tylne zawieszenie, pomalowane na nowo oraz poskładane całościowo na poliuretanie. Wydech również został wyspawany nowy. Doszły jeszcze zmiany wizualne takie jak listwy obrysowe czy lusterka M3. Ogółem rzecz biorąc auto przeszło dosyć spore i liczne zmiany względem ubiegłego sezonu, nie było łatwo ale udało się wszystko dopiąć Pozostało tylko wystroić finalnie silnik żeby podawał i pracował jak należy, oraz poznać finalną moc. Pozdro😎 KUJON, ogo2103, MatiE46Compact i 12 innych dodali reakcje 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja Piękna... trąbki modne się stają widze fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 29 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Maja 16 minut temu, qbak napisał: Piękna... trąbki modne się stają widze Racja, w tym roku coś popularne się robią😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 16 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Czerwca Siemka Fura nareszcie wystrojona i odebrana, teraz chodzi jak należy Hamownia po finalnym wystrojeniu pokazała 250km oraz 300nm. Wynik dla mnie bardzo zadowalający, nie mogę narzekać. Teraz można powiedzieć, że auto dopięte na sezon. No i oczywiście jeszcze raz ogromne podziękowania za wyróżnienie jakim jest Syndykat Elite, jest mi niezmiernie miło, pozdro💪! Remek, KUJON, Thepiekarz i 9 innych dodali reakcje 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Czerwca Gratki 💪 Pozdro fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 16 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Czerwca Wynik bardzo dobry, a szczególnie Nm. Grstulacje. fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 27 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lipca Kilka fotek z wczorajszej sesyjki Jeszcze sezon się nie skończył a w planach już następne mody😜 Mogę zdradzić, że pod maską bedzie karbon Pozdro! Scythe, KUJON, lukasz199722 i 10 innych dodali reakcje 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca Majster weź mnie przestań w*urwiać... fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 28 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lipca Cudo 😍 fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 29 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca Airbox ala csl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 29 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Lipca 6 godzin temu, Sopel94 napisał: Airbox ala csl ? Zgadza się 🫡 Sopel94 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 4 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Sierpnia Czysto i klasycznie Pozdro fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 20 Października Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października Siemka, jako że wczorajsza pogoda sprzyjała mega, trzeba było wyprowadzić cabrio na myjkę oraz krótkie wietrzenie😎😁 Wrzucam kilka wczorajszych fot. Ostatnio wleciała carbonowa osłona ACS, a już niebawem pod maską wlecą kolejne fanty z carbonu, co oczywiście opublikuję po założeniu, pozdro✌️ MatiE46Compact, Espinoza, Thepiekarz i 10 innych dodali reakcje 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 20 Października Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października Oprócz tych blach USA to jest genialna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 24 Października Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Października Jedziesz ostro, pięknie 😀 fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fabian___e36 Napisano 4 Listopada Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada Siemka, tak jak wspominałem, pod maską wleciał kolejny, długo wyczekiwany element z carbonu - dolot Eventuri💪 Dwa miesiące czekania, ale myślę że było warto Z carbonu pozostało założenie rozpórki ACS, ale przy ITB nie jest to takie proste, więc musiałem toczyć nowe talerze. Temat z carbonem na tym się zakończy, bo za dużo też nie ma co Na wiosnę fura będzie ponownie strojona, żeby powalczyć też o więcej mocy. Wleci również szpera 3.15 z M3, ale to dopiero w przyszłym czasie Pozdro! lukasz199722, Thepiekarz, Scythe i 7 innych dodali reakcje 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remek Napisano 4 Listopada Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada Dobra robota , widziałem i słyszałem rolkę na ig 😃 fabian___e36 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi