Dawid-Wiking Napisano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia Slabo to wyglada na tej feldze za mała... Sopel94 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 7 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Stycznia ta 18" miała by szanse się obronić na szerokim semislicku, germana to na tym nie zrobisz. Sopel94 i Espinoza dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mint_f22 Napisano 20 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Cześć wszystkim, namówiliście i podjąłem decyzję odnośnie felg. Będę przerabiał je na 19 cali z głębszym rantem i tu zwracam się do was z prośbą o poradę. Aktualnie mam 2,25” i 6,25” przód oraz 2,25” i 7,25” tył tak, że ranty są równo z błotnikiem. Jeśli chodzi o koła 19 cali, do wyboru mam: - przód 2,5” i 6” oraz tył 2,5” i 7” lub - przód 3” i 5,5” oraz tył 3” i 6,5” boję się, że 3 cale rantu będą za bardzo wystawać poza karoserię, a 2,5 cala będzie za wąsko. Podobno na Germanstyle koła powinny wystawać około 1,5cm. Co wy na ten temat sądzicie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Jedna rzecz to szedłbym w różne szerokości rantów, mowie o węższym przodzie względem tyłu. To zawsze lepiej wygląda niż jeden parametr rantu przód i tył. Druga rzecz, że chyba szedłbym w inny, ciekawszy wzór koła skoro już się bawisz w custom. A trzecia i ostatnia rzecz, rant musi wystawać.. jeśli wystaje za dużo dajesz lekki negatyw, więc skłaniam się do: Przód - 2.5’ i 6.5’ Tył - 3’ i 6.5’ lub 7’ Oczywiście na ile buda na to pozwoli 😛 mint_f22 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mint_f22 Napisano 20 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Nie będzie to głupio wyglądało jak tył będzie wystawać 19mm a przód tylko 6mm? Jakie rozmiary opon polecasz w tej konfiguracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Jeśli tył będzie 10J i się nie boisz to 225/35-19 Przód jeśli 9j to 215/35-19. Wszystko jednak zależy od tego jak to auto będzie nisko i co chcemy osiągnąć. Te parametry opon co podałem to mega ładny naciąg. Co do 19mm wystającej felgi tył.. schodząc w dół zrobi się lekki negatyw i będzie wystawać dużo mniej. Najprościej jakbyś wziął metrówkę i pomierzył co Ci wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Fajnie że podjąłeś taką decyzje. Z mojego doświadczenia - dużo pytaj, oglądaj auta, przeglądaj fora i pytaj o parametry kół. Zrób research ze dwa tygodnie, potem tu wróć, pokaż fotki jak co siedzi i wtedy się oceni. Ja jak dojrzałem do RSa to też chciałem po swojemu i pół roku niezadowolony jeździłem, aż ranty wymieniłem. Raz a dobrze MAREK GERMAN i mint_f22 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedi Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia W dniu 25.09.2024 o 23:05, dedi napisał: Co do szerokości - ile masz cm od bębna do lagi z przodu/nadkola z tyłu? - o tyle możesz iść szerzej. Ranty spokojnie 0.5” więcej. Ale ponownie - nie trać czasu i kasy na przebudowę; sprzedaj i zrób 19” na wymiar (a nie na oko) Zagadaj do tego chłopaka jakie miał - on sprzedaje teraz tą 2er więc możliwe że całe koła też uda na sell Edit; nawet nie trzeba, tutaj link z parametrami https://www.facebook.com/share/1DvnkxtEYc/?mibextid=wwXIfr ps. Na pewno chcesz przerabiać te co masz? Lepiej chyba sprzedać, no chyba że podoba Ci się slant bo tak to się tutaj skończy mint_f22, Scythe i Espinoza dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mint_f22 Napisano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 40 minut temu, dedi napisał: Zagadaj do tego chłopaka jakie miał - on sprzedaje teraz tą 2er więc możliwe że całe koła też uda na sell Edit; nawet nie trzeba, tutaj link z parametrami https://www.facebook.com/share/1DvnkxtEYc/?mibextid=wwXIfr ps. Na pewno chcesz przerabiać te co masz? Lepiej chyba sprzedać, no chyba że podoba Ci się slant bo tak to się tutaj skończy Masz na myśli coś takiego z tym slantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Chyba nie, to jest rant łamany a slant to slant - czy rant ktory powieksza koło zostawiajac mały rotor. To drugie to kompromis optyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedi Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Wyjdzie Ci coś takiego, czyli krótko mówiąc guffno z tym rotorem - zresztą użyj wyobraźni - jak z 18" ma się zrobić 19" skoro rotor zostaje taki sam - too oczywiste że na rantach będzie ten skok i bębnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mint_f22 Napisano 29 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia Lepiej? Thepiekarz dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia na tym zdjęciu nie najgorzej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi