Skocz do zawartości

[E36] 328i Coupe - Szczepan

michaal19995

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, michaal19995 napisał:
Niedawno odebrałem przednie reflektory z małego odświeżenia. Prace obejmowały polerowanie szkła zewnątrz i wewnątrz oraz czyszczenie środka lampy. Całość złożona na nowych uszczelkach. Poniżej efekt przed i po.

Q5FEdG8.jpeg7kpAnpn.jpeg

U kogo robiłeś?

14 godzin temu, patryk_sdze36 napisał:

U kogo robiłeś?

Też jestem ciekaw. Pierwsze moja polerka lamp była z pozostawieniem tych wypustek poliftowych na szkłach. Jednak z doświadczenia wiem, że trudno jest wypolerować szklo między nimi i zawsze coś tam zostaję. Dlatego niestety zdecydowałem się na ich usunięcie. 

Godzinę temu, ogo2103 napisał:

Też jestem ciekaw. Pierwsze moja polerka lamp była z pozostawieniem tych wypustek poliftowych na szkłach. Jednak z doświadczenia wiem, że trudno jest wypolerować szklo między nimi i zawsze coś tam zostaję. Dlatego niestety zdecydowałem się na ich usunięcie. 

Poszło na pw

14 godzin temu, V-MAX napisał:

Widać jak by to robiła osoba która ogłasza się na fb ale mogę się mylić :)  z którą ostatnio podobno są jakieś problemy ale mogę się mylić 

Ja problemu nie miałem, wcześniej o niczym takim nawet nie słyszałem, a z samej usługi jestem zadowolony. Po wstawieniu wpisu dostałem informacje, że podobno są osoby, które oszukała - pewnie dlatego nie moge jej teraz wyszukać na FB. Lampy zostały odświeżone u użytkownika, który na fb nazywał się "Po Laa". Z uwagi na informacje, które krążą - nie polecam, ale tak jak wspomniałem, w moim przypadku było ok. 

• 3 tygodnie później...

Auto kilka dni temu wróciło od @Michaś 523i, zostało doposażone w kilka rzeczy: 

-Obc 18

-Przycisk HiFi

-Grzanie Foteli 

-Wejście USB i AUX

-Podświetlenie nóg oraz komory silnika

-Montaż nowego wygłuszenia komory silnika

-Przeciągnięcie mikrofonu ze zmieniarki dension w niewidoczne miejsce - pod kierownice. 

-Multifunkcja kierownicy

Od tapicera wróciła tylna kanapa, która została poprawiona i teraz jest ok. 

Wymieniłem również górne i dolne zamki maski na nowe. 

Poniżej podsyłam kilka fotek zrobionych na szybko u znajomego, więcej zdjęć w lepszej jakości w przyszłym tyg :)

h6vRcA2.jpeggD5rIRl.jpegEISHvlD.jpegZ24z5db.jpegRbdHWHC.jpegGz5pTX5.jpeg4lEn8BA.jpegfS6td5A.jpeg2tXvr0i.jpeg3YQ5rXd.jpegoBRa6jA.jpegox44zM6.jpegckfaAk4.jpeg

Krótko po majówce dostałem telefon od znajomego z myjni, że auto jest gotowe do odbioru, ale wyszła lipa, bo zszedł klar z nakładki progowej 😅 Podejrzewam, że wcześniej kamyk uderzył w nakładkę, bądź była słabo pomalowana i taki tego efekt.. no tak naprawdę nieistotne, trzeba zrobić. 

Plus taki, że mam zapas czasu, żeby to ogarnąć przed zlotem w Chotowie. Umówiłem się do lakiernika na 20 maja, przy okazji wymienię uszczelki tylnej szyby (górną i dolną), więc nie ma tego złego... :) Paczka już dziś przyszła, więc teraz tylko odliczam dni. 

l9D4fQI.jpegh3QOEyh.jpegtojvBBV.jpeg

• 3 tygodnie później...
3 godziny temu, --=CZARNY=-- napisał:

Wygląda pięknie, przod jeszcze minimalnie obniżyć by się przydało 

Mówisz i masz ;) Akurat byłem w garażu i zabierałem się do obniżania :D Jest niżej o ok. 2 cm z przodu. Myślę, że teraz wygląda dużo lepiej i co najważniejsze - udało się wyrównać dysproporcje.. Ciekawe tylko co na to podłużnice ;) 

OMIkyJZ.jpegpQo1NOj.jpeg

4 minuty temu, --=CZARNY=-- napisał:

Teraz równo przod z tyłem się zgrywa przez co stoi ładnie z klina, jest kocur :twisted: 

Miałem przed trasą podnieść tył, a opuściłem przód... Oczywiście bez ruszania tyłu... :roll:

No ale ważne, że stoi ładnie z klina ;D 

Początkiem tygodnia odebrałem auto od lakiernika, nakładka polakierowana i uszczelka szyby wymieniona. Stwierdziłem, że przed trasą wymienię opony z tyłu, bo już były średnie.. Wybór padł na to samo co wcześniej, czyli nankanga. W środku auta uzupełniłem trochę drobnicy i założyłem kompletną półkę z narzędziami. Taśmę mocująca półkę zostawiłem jednak starą, bo ta nowa ma całkiem inny odcień i nie wygląda to dobrze. 

hv4dXeW.jpegueBhMkt.jpegQygXpBE.jpegpvvY6Hz.jpegGsjpLbO.jpegHzo9SBx.jpegpfz3gG3.jpegjU26q7V.jpegccsUzmc.jpegNyK0Nvt.jpegBfL1RS0.jpegUKNNEvQ.jpegyE8jpPD.jpegN1WSK0m.jpegN81gST1.jpegVzprcfJ.jpegWmaLCjU.jpegnxClL24.jpegx4RsEz8.jpegENGPmVe.jpegZfljn3E.jpegPZ8QgM5.jpeg

W tym jednym mocowaniu nad nogami prawidłowo idzie zaślepka jak w schowku, a tak to nie mam zarzutów :D.

Gdzie dostałeś uszczelkę tylnej szyby? Mam u siebie te dolne końcówki do wymiany, a za nic nie mogłem tego znaleźć.