Skocz do zawartości

[E36] 328i Coupe - Szczepan

michaal19995

Rekomendowane odpowiedzi

Czy sądzicie, że lepszym wyborem do wykończenia tapicerki wnętrza E36 byłaby skóra o wyraźnej strukturze, czy gładka Nappa? Chętnie wysłucham waszych opinii na ten temat. 

Jeśli tak, to czy możecie polecić inną skórę, zamiast Nappy?

Ostatecznie zdecydowałem się na skórę gładką Nappa. Teraz muszę podjąć trudną dla mnie decyzję dotyczącą wyboru koloru skóry. Przyłożyłem cztery różne odcienie skóry do fotela i szczerze mówiąc, każdy z nich przypadł mi do gustu! :D 

17kOby7.jpg4Zr9X6W.jpgt7h63e8.jpgGsUdlVc.jpg

8 godzin temu, Remek napisał:

Na zdjęciach udało się mniej więcej złapać tak jak na żywo? 

Jeśli tak to wybierz  trójkę panie :lol::grin:

Możesz zawsze przyrównać jeszcze do samochodu jak to kontrastuje 

Tak, starałem się zrobić foto tak, żeby nie odbiegało od tego co jest na żywo

• 2 miesiące później...

Cześć, chwilę czasu nie byłem aktywny w poście, mimo to na forum zaglądam prawie codziennie... :D Opisze Wam co przez ten czas się zadziało z autem.
Zdecydowałem się na lakierowanie frontu auta tj. maska, zderzak, nosek, pas przedni. Długo rozmyślałem nad tym tematem, szczególnie nie chciałem ruszać maski, ponieważ znajduję się tu oryginalna powłoka lakieru, ale stwierdziłem, że wole mieć ładną, pomalowaną maske, niż średnią z ori lakierem. W tym tygodniu zawożę elementy do lakiernika. Po lakierowaniu całe auto ponownie spoleruje i nałożę ceramikę.
Udało mi się ustalić termin na wykończenie wnętrza auta, więc prawdopodobnie już w maju będę mógł cieszyć się nowym środkiem :) 

Do auta przyszło mi trochę rzeczy:

-Maty grzewcze vader
-Listwy progowe M carbon 
-Wiązka grzanych foteli + przyciski
-Cupholder poliftowy
-Szczebelki 
-Przycisk HiFi
-Dysze spryskiwaczy, pompka z mocowaniem, nosek z otworami
-Prezent - Torba do bagażnika Syndykat i album Chotowa, w którym znalazłem dwa zdjęcia ze swoim autem :) 

oraz kilka rzeczy, których nie ma na foto:

-Listwy dachowe
-Uszczelka tylnej szyby, na wiosnę oddam auto na demontaż szyby i zlecę wymianę uszczelki.
-Wygłuszenie maski
-Półka w bagażnik z kompletem narzędzi
-Trójkąt ostrzegawczy
-Drobnica typu nowe naklejki, śrubki, spinki itp.  

4vlqGo1.jpegBoFKBVd.jpegfZ4Iui9.jpegyJPuKHf.jpegE4Z2D03.jpeg

Kilka fotek z przepalania 

i54gUHg.jpegoh40Fnk.jpegxX4lg8C.jpeg7y8CdgJ.jpeg

22 godziny temu, patryk_sdze36 napisał:

Przejrzałem temat od pozatku i jest mega kot! Futury jak dla mnie idealne kolo do kebaba. Nie jestem fanem szczebelków w zderzaku i zostawiłbym kratkę. Dla mnie wygląda agresywniej. Jestem ciekaw zestawienia z vaderami.

Pozdro

Mi się podoba jedno i drugie. Założę szczebelki, bo jeszcze ich wcześniej nie miałem, ale zawsze będzie można wrócić do kratki :D 

• 1 miesiąc później...

Pracę nad autem cały czas trwają. 
Kilka dni temu wymieniłem uszczelki ozdobne na zewnątrz auta i odebrałem elementy od lakiernika. Uszczelki wewnątrz auta  zostały zdemontowane. Planuję dokładnie je wyczyścić, nasmarować od środka silikonem, a z zewnątrz odpowiednio zabezpieczyć.  
Maskę wstępnie założyłem, ale będzie trzeba ją poprawić. Zanim założę nosek ze spryskami, zderzak oraz lampy, chciałbym wymienić dolne oraz górne zamki maski i wyczyścić komorę. 
Jakiś czas temu oddałem środek do obszycia. Przed przekazaniem foteli w ręce tapicera zabrałem się za szlifowanie szyn i ich zabezpieczenie, a następnie lakierowanie. Trochę pracy z nimi było, ale efekt mnie zadowala. 
Podsyłam przedsmak, zdjęcie foteli od tapicera. Więcej zdjęć środka po świętach :D 

IZjvqaU.jpegiQkB7Hh.jpeg

WXHiFkG.jpegKFab5r1.jpegzOPb3CJ.jpegtMhFeE3.jpeg5Z3JrKg.jpegEFTTYT3.jpegPZJAtbP.jpeg

• 2 tygodnie później...

Cześć, częściowo udało mi się złożyć środek auta, chociaż jeszcze trochę do ogarnięcia zostało m.in: założenie uszczelek drzwiowych, słupki tylne, spasowanie schowka itp. Przede wszystkim trzeba porządnie wszystko poczyścić. Wstawiając zdjęcia zauważyłem, że głośnik z logo hk jest założony na odwrót, więc czeka mnie ponowne ściąganie boczków .... :( 

Poniżej podsyłam kilka szybkich ujęć z wnętrza auta oraz pomiary lakieru, które zrobiłem w międzyczasie. Lakier jest po zimie, więc jest na nim trochę kurzu, co widać na zbliżeniach. 

Z polerowaniem będzie trzeba uważać szczególnie na błotniki - ok. 50 um

Generalnie obszycie mi się podoba, jestem zadowolony. Poprawić będzie trzeba kanapę tylną, a dokładniej jej oparcie, ale to nie problem. 

5Kvpwep.jpegEiJlFZG.jpegzF3dwW8.jpeg2sAMWhR.jpegTEIxonC.jpeglu1EujI.jpeg1vEZxXq.jpege86tAhx.jpegkqxQYsi.jpeg3ws71MY.jpegj2QP4Vv.jpegOtOIWy2.jpeg2QPODOs.jpegkzeBbZM.jpegxnqFS9o.jpegmooutsE.jpegj2oRn5j.jpegUROB8yw.jpeg1UNIlPM.jpegF2DHNUf.jpegUAuKuwU.jpegd7zKxFO.jpegbvadye8.jpegfBxh95v.jpeg

MASKA PRZED MALOWANIEM 90-100, OBECNIE JAK PONIŻEJ - DO 170. 

INYKhmv.jpeggBmSivw.jpegaK7HV5t.jpeg

Godzinę temu, Liściu napisał:

Pięknie to wygląda, połączenie koloru wnętrza i auta to strzał w 10 :mrgreen: 

No nie ukrywam, że trochę się głowiłem z wyborem skóry. Finalnie zdecydowałem się na ten ostatni odcień z próbek, które podsyłałem - ben 11. 

Tylko tą kanapę poprawić i myślę, że będzie spoko ;) 

Niedawno odebrałem przednie reflektory z małego odświeżenia. Prace obejmowały polerowanie szkła zewnątrz i wewnątrz oraz czyszczenie środka lampy. Całość złożona na nowych uszczelkach. Poniżej efekt przed i po.

Q5FEdG8.jpeg7kpAnpn.jpeg