Filipovic Napisano 29 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Marca Nie znam gościa, który kładzie się na glebie i patrzy jakość lakierowania felg z odległości 10cm czy aby nie ma jakiegoś fuck'upa.. ;D Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaatrykŁMŻ Napisano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca 10 godzin temu, Filipovic napisał: Nie znam gościa, który kładzie się na glebie i patrzy jakość lakierowania felg z odległości 10cm czy aby nie ma jakiegoś fuck'upa.. ;D A jednak robiąc np zdjęcia z bliska czy w mocnym słońcu będzie to widoczne z odległości większej niż 10cm po coś każdy z nas płaci nie małe kwoty i dba o samochód jak się da żeby wszystko było zrobione jak najlepiej się da a nie aby było ale miejmy nadzieję że się poprawia na zimę Vitek_Słupsk dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Marca W dniu 28.03.2023 o 09:31, Fredi napisał: A tak przy okazji: koła do e36 robiłem w CR Custom, koła do M5 w Authentic Cars w Wieliczce. Różnica w jakości lakierowania jest spora, na korzyść M systemów z Wieliczki. Lakier na s21 jest idealnie gładki, tymczasem na Mito wyszedł lekki baranek (kwestia zarówno piaskowania jak i proszku)... Generalnie koło od CR Custom jest niezłe, jednak produkt od Authentic Cars jest dużo bardziej dopieszczony i u nich będę robił RSy do e30. Takie przemyślenie po przetestowaniu 2 wykonawców. Wystarczyło się trochę doedukowac,popytać i nie musiałbyś testować na sobie. Wiadome jest, ze chłopaki z AC robią najlepsza robotę . PaatrykŁMŻ i Fredi dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 31 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Marca W takim razie pytanie żeby się wyedukować: co polecacie jeśli chodzi o nowy Dach do cabrio? - uszyc w TapWid? Widzialem ze ludzie sobie chwala - czy zamowic tu i zakladac? https://www.cabrio.de/en/softtops/car-models-prices/bmw-mini/316-328,-m3-cabriolet-e36 cena podobna, ciekaw jestem co bedzie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk_sdze36 Napisano 31 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Marca W dniu 30.03.2023 o 07:43, ryyyan napisał: Wystarczyło się trochę doedukowac,popytać i nie musiałbyś testować na sobie. Wiadome jest, ze chłopaki z AC robią najlepsza robotę . Robia robote to prawda. U mnie ta sama historia. Oddałem do renomowanej firmy w Łodzi, bo blisko mam i zeby nie bawic sie w wysyłki.. tym bardziej że robiłem dwa komplety. Cena ta sama co w authentic, ale robota spierdolona profesjonalnie i 3 koła wracają do poprawki. A opinie naprawdę dobre. Być może wypadek przy pracy ale koła do poprawki z jednego i drugiego kompletu. Człowiek się uczy na błędach. Następnym razem też wyślę do Wieliczki żeby być pewnym profi roboty. Pozdro Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 4 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Kwietnia Porobiłem trochę zamówień, zaczynają schodzić różne graty: podszybie, listwy progowe, masa spinek, dużo elementów plastikowych do podwozia, itd. Lelek, Rybka, MURAS E38 Individual i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Kupiłem 2 zabawki: zszywarkę i spawarkę do plastiku. Spawać muszę się jeszcze nauczyć, ale zszywarka już się przydała. Panele w tylnych boczkach ktoś w przeszłości nieumiejętnie wyciągał, wyszarpywał zamiast wysunąć... jeden panel miał prawie wszystkie zaczepy połamane... barbarzyńcy. Wczoraj powycinałem zaczepy z ABSu i połączyłem to na zszywkach. Kiedy auto wróci to zobaczę czy pasuje, zostawiłem jakiś zapas: lepiej to czymś okleić żeby było ciaśniej, niż żeby mocowania miały być za krótkie. Jednym słowem: nie wyrzucaj, naprawiaj MAREK GERMAN, Tomajx6m, JACHU i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACHU Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Detale i niekończąca się zabawa. Kocham to Pozdro Fredi i Tomajx6m dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 5 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia Odnośnie detali: palnik, płomień, chwila stresu żeby nie zjarać... ale efekt jest taki jak po prawej stronie --=CZARNY=--, Tomajx6m, Marioos i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaatrykŁMŻ Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 5 godzin temu, Fredi napisał: Kupiłem 2 zabawki: zszywarkę i spawarkę do plastiku. Spawać muszę się jeszcze nauczyć, ale zszywarka już się przydała. Panele w tylnych boczkach ktoś w przeszłości nieumiejętnie wyciągał, wyszarpywał zamiast wysunąć... jeden panel miał prawie wszystkie zaczepy połamane... barbarzyńcy. Wczoraj powycinałem zaczepy z ABSu i połączyłem to na zszywkach. Kiedy auto wróci to zobaczę czy pasuje, zostawiłem jakiś zapas: lepiej to czymś okleić żeby było ciaśniej, niż żeby mocowania miały być za krótkie. Jednym słowem: nie wyrzucaj, naprawiaj Super robota! I bardzo mądre słowa, nie wyrzucaj naprawiaj! MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 6 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 16 godzin temu, Fredi napisał: Odnośnie detali: palnik, płomień, chwila stresu żeby nie zjarać... ale efekt jest taki jak po prawej stronie Jak nowe, brawo, ale stresik był A ja bałem się że stopień plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 7 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia W dniu 5.04.2023 o 15:23, Fredi napisał: Odnośnie detali: palnik, płomień, chwila stresu żeby nie zjarać... ale efekt jest taki jak po prawej stronie Czeka mnie to samo.Tylko opalarką. Mam nadzieję ze ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 8 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 7 godzin temu, Tomajx6m napisał: Czeka mnie to samo.Tylko opalarką. Mam nadzieję ze ogarnę Ja tez opalarka robilem, zle sie wyrazilem. Uwazaj z plomieniem, powinien byc rozproszony, oraz rob z daleka Radek89 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 9 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Przyszły kolejne klocki: progi M3, izolacja maski, listwy zderzaków, spinki DzikuCMS, Thepiekarz, MAREK GERMAN i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia Szkoda że listwy wew tylko są M3 , kumpel też takie kupił bo nie było już tych zwykłych M , a tak to pięknie lecisz Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 10 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 4 godziny temu, MAREK GERMAN napisał: Szkoda że listwy wew tylko są M3 , kumpel też takie kupił bo nie było już tych zwykłych M , a tak to pięknie lecisz Pozdro No dokladnie, chcialem zwykle ale nie ma, a to musi byc nowe… nawet tych z samym „M” a nie „M3” juz nie ma MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 11 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Kwietnia Kolejny detal zrobiony: kieszenie w drzwiach. Wszystkie moje kieszenie były całkowicie połamane, ktoś nie umiał ściągać boczków wystarczająco ostrożnie… okazało się, że bardzo ciężko kupić same kieszenie, a w kolorze beżowym to już w ogóle masakra. Udało mi się kupić 2 beżowe na jedne drzwi, ale nie znalazłem pozostałych. Trafiłem za to komplet szarych. Zdecydowałem, że je przemaluję. Wyszło bardzo dobrze, kolor jest lepszy niż ori, dużo bardziej pasuje do tapicerki, ma troche cieplejszy odcień. Ps: jedna kieszeń przed malowaniem wymagała naprawy, ktoś już ją kiedyś przyklejał nieodpowiednim klejem, przez to lekko się zdeformowała. Udało mi się to nagrzać i wyprostować, po przyklejeniu ładnie przylega do tapicerki, nic nie odstaje. Tutaj widać jakie to było powykrzywiane, do tego sztywne od nałożonego wcześniej kleju Po usunięciu kleju i nagrzaniu plastiku udało się wyprostować i nadać temu jakąkolwiek elastyczność. Lelek, Bartek.P, Rybka i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Klocki przygotowane, teraz tylko poskładać. Czerwone „miękkie” poli od Strongflex. Do tego gwint od PK. Powinno stanac na kołach do weekendu. JACHU, Rybka, Thepiekarz i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACHU Napisano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Grubo lecisz z tematem! Pozdro ! Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia Nie robiłem tego proszkowo tylko na mokro systemem, o ile pamietam to chłopaki użyli tu lakieru poliuretanowego dla lepszej elastyczności powłoki. Mam pewien dystans do proszku po kilku projektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipss Napisano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2 godziny temu, Fredi napisał: Nie robiłem tego proszkowo tylko na mokro systemem, o ile pamietam to chłopaki użyli tu lakieru poliuretanowego dla lepszej elastyczności powłoki. Mam pewien dystans do proszku po kilku projektach. Fajną opcją jest kataforeza, tylko bardzo mało popularną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 4 minuty temu, Filipss napisał: Fajną opcją jest kataforeza, tylko bardzo mało popularną. Tak, na małą skalę nikt tego nie chce robić, a nawet jeśli to nie bierze odpowiedzialności za zgubione/utopione elementy miałem to robić w e30 ale odpuściłem. A szkoda bo to najlepsze co można zrobić z wszelką drobnicą Filipss dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 13 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia A tak wygląda podwozie po konserwacji: umyte, polakierowane w ori kolor, zabezpieczone przezroczystym woskiem. Szczegóły jak będzie poskładane <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/c84SAV9Aask" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel328 Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 7 godzin temu, Fredi napisał: A tak wygląda podwozie po konserwacji: umyte, polakierowane w ori kolor, zabezpieczone przezroczystym woskiem. Szczegóły jak będzie poskładane <iframe src="https://www.youtube.com/embed/c84SAV9Aask" width="800" height="" title="Bmw e36 cabrio - konserwacja podwozia" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Bajki, ciekawe tylko na jak długo wosk spełni swoją rolę i pozwoli zachować taki stan. No ale widać po projekcie że to raczej jest weekendowa zabawka więc oby jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 14 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 44 minuty temu, Pawel328 napisał: Bajki, ciekawe tylko na jak długo wosk spełni swoją rolę i pozwoli zachować taki stan. No ale widać po projekcie że to raczej jest weekendowa zabawka więc oby jak najdłużej Ten wosk jest dosc trwały przy założeniu że jeździsz w ładną pogodę. A tak właśnie będzie, to fun car a nie daily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi