Idzik_e36 Napisano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Siemano ponownie Po nieudanej przygodzie z fioletowa coupeta stwierdziłem, że może by się drapnąć na bezdasznika. Przeglądając już któryś dzień z rzędu mobile.de trafiłem na ogłoszenie tego zielonego zawodnika. Z podstawowych informacji jakie były zamieszczone w ogłoszeniu auto wydawało się strzałem w 10tkę. Blacha zdrowa, podłoga zdrowa, przebieg 159k km, silnik potężne m43b18-niska akcyza, kolor ładny więc zabrałem się za poszukiwanie osoby, która mogłaby sprawdzić auto na miejscu, ponieważ stało w niemieckim komisie u turka pod granicą z Holandią. Tutaj jeszcze raz wielkie podziękowania dla Kamila Wiśniewskiego, ponieważ jechał specjalnie z Holandii do Niemczech na oględziny auta. Na miejscu wszystkie informacje z ogłoszenia okazały się prawdą, więc dokonałem zakupu tego samego dnia. Auto z vinu prezentuje się następująco: Auto na obecną chwile nie wygląda oszałamiająco ze względu na pogodę jaka aktualnie jest, ale dokładam graty i umawiam terminy na modyfikacje , a z uwagi na stan blacharski zadbam, aby nie widziała soli. Poniżej zdjęcia z dnia zakupu i kilka dokładniejszych jak już auto zjechało do mnie: Na ten sezon skupiam się nad złożeniem wszystkiego do kupy, żeby wyjechać w końcu swoim autem na te piękne imprezy. W przeciągu tygodnia będę znał termin możliwej zmiany silnika, cały czas zbrojąc się we wszystkie potrzebne części. Swap będzie robiony oczywiście przez VmasherGarage. Planuje zmienić silnik na m54b30 pochodzący z e46 z anglika. Przebieg silnika to 254 tysiące, jeździł z automatem. Kompresja jaka była na cylindrach przy pomiarze wykazała po 13 bar na każdy cylinder. Obecnie piecyk czeka w garażu razem z kolejnymi elementami układanki Hamulce z m3 e46 Zamienny napęd na dużą głowę, tj skrzynia z 2.8, dwumas z 2.8, ośki i wał z tdsa Dyferencjał został właśnie zamówiony u Michała ze strykowa. Szpera 25% 2.93 przełożenie Przy zawieszeniu sugerowałem się doświadczeniami i opiniami ze środowiska dlatego decyzja zapadła na ten właśnie zestaw zawieszenia Drobna ilośc fantów, która została po coupé zostanie wykorzystana Kompletny zestaw pdc wraz z nowymi listwami ze zdjęcia wyżej Do całej układanki nie mogło zabraknąć obc18, komputer i wiązka na miejscu, na manetkę jeszcze czekam Felgi jak już wspomniałem bądź ktoś widział na instagramie, RH model XD w rozmiarze 18 cali aktualne szerokości felg to tył 10 cali 2,75 oraz przód bodajże 9 cali 2,25 rant Rotory zostałe podane operacji zwiększenia et, planuje wejść troszkę szerzej oraz przesiąść się na ranty z radinoxu. Kolor rotora oczywiście do zmiany zapewne w klasyczne srebro aczkolwiek jestem otwarty na propozycje. agressor, Tomajx6m, Espinoza i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 baza w miarę ok , zobaczymy co z tego ulepisz , puszczamy dalej temat , popraw zdjęcia, bo nie wszystko się wyświetla Idzik_e36 i dyziux666x dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 20 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 1 godzinę temu, dawid82 napisał: baza w miarę ok , zobaczymy co z tego ulepisz , puszczamy dalej temat , popraw zdjęcia, bo nie wszystko się wyświetla Ogarnę to wizualnie niedługo, dzięki za akceptacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Zapowiada się ciekawie , fanty takie jak przystały na kebaba Pozdro Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Fajnie to wygląda, felgi kozak. Powodzenia w dalszych pracach. Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Od dłuższego czasu poluje na cabrio jako 3 auto może uda się jeszcze w tym roku ogarnąć, a tutaj życzę powodzenia na pewno będę zaglądał bo zapowiada się grubo. Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Dalej nie widać tych ostatnich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 1 godzinę temu, KUJON napisał: Dalej nie widać tych ostatnich zdjęć. Ja już wczoraj widziałem wszystkie i dziś też normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipss Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Fajny start z taka ilością gratów, baza fajna. Osobiście kolor mi nie leży, na równi ze srebrnym najsłabszy w palecie e36. Powodzonka! Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Czekamy na wiecej. Tak szczerze to nie popisałeś sie jakościa tego pierwszego postu. Mam nadzieje , ze w twoim przypadku powiedzenie " Nie ważne jak zaczynasz, ważne jak kończysz " sprawdzi się i poprawisz dla nas tą telenowele. Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw_e36.pawel Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Lubie zielone e36 a jeszcze jak ma zielony szmaciany dach to jest przepiękne Fajny stan budy wynagradza słaby silnik , który i tak będzie zamieniony na prawilnym więc tylko czekać aż będzie innym autem po zmianach Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 8 godzin temu, KUJON napisał: Dalej nie widać tych ostatnich zdjęć. Jeśli oglądasz na telefonie trzeba 2 razy odświeżyć stronę i u mnie zadzialalo (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 22 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 14 minut temu, dyziux666x napisał: Jeśli oglądasz na telefonie trzeba 2 razy odświeżyć stronę i u mnie zadzialalo (y) już wyświetla się OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioteresz Napisano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 @Idzik_e36trzymam kciuki żeby z cabrio szło bez niespodzianek Co z coupe? Sprzedane? Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 23 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Godzinę temu, pioteresz napisał: Co z coupe? Sprzedane? Na ostatniej stronie masz odpowiedz: pioteresz, Idzik_e36 i mateq34 dodali reakcje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 25 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2023 Z tym projektem chce pójść w klasykę, więc zdecydowałem się na zrobienie kompletnego żółtego przodu yellow hella Otrzymałem nowe klosze bosha oraz halogeny zkw Podczas wycieczki lawetą po auto gdy zjechało już do polski, po drodze kupilem zderzaki mpakietowe oraz skręcane listwy progowe, które w moim przypadku wymagały zmiany koloru. Dodatkowo chciałem odświeżyć nosek z uwagi na jego podejrzanie spory stan wypiaskowania jak na ten przebieg. Dodatkowo do tego wymieniłem klapę dachu(którą również odmalowałem), która została porysowana przez klapę bagażnika, ponieważ turki jak zakładały hardtopa, to zrobili to na tyle nieumiejętnie, że narobili tylko szkody. Do kompletu zmiany koloru nadawały się poprzednio zakupione lusterka m3 Elementy pomalowane tak jak i cale auto będą polerowane na tzw szkło. Chce osiągnąć efekt braku morki i takiego czystego lakieru. kamil, Lelek, Oleeek i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Przypomniało mi się jeszcze, ze w tej całej graciarni leżą jeszcze takie puzle. Zastanawiam się tylko czy będzie to pasować do cabrio (pozostałości po coupe), ale nie wiem co innego by ładnie wyglądało, bo reszta listew nie wyglada za dobrze imo Sopel94, Oleeek i Thepiekarz dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Najlepiej przymierz i wtedy będziesz widział czy siądzie czy też nie. Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 27 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Relacja na żywo, spakowana pierwsza partia gratów coby mistrz masher rzucił okiem, jutro dojedzie silnik prawdopodobnie i dzisiaj odbieram szpere oraz kolektory Thepiekarz, Lelek i Oleeek dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitek_Słupsk Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 listwy progowe wewnętrzne chętnie odkupie. Działasz ostro z Cabrio, zapowiada się ciekawy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 13 godzin temu, Vitek_Słupsk napisał: listwy progowe wewnętrzne chętnie odkupie. Działasz ostro z Cabrio, zapowiada się ciekawy egzemplarz. Będę pisał jak podejmę decyzje odnośnie sprzedaży Ciesze się ze zaciekawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Przygotowanie do swapa dzień drugi Kurs pierwszy - samochód Kurs drugi - silnik Scythe, Lelek i Thepiekarz dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Idzik_e36 Napisano 28 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Graty dostarczone, czekamy co przyniesie rewizja tematu, przy okazji odebrany dyfer 3.15 duża głowa 25% szpera PaatrykŁMŻ, Thepiekarz, Oleeek i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vmasher Napisano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Ostatnio mega zainteresowałem się modelarstwem, jednak z racji nr PESEL i uczestnictwa w ogromnej ilości imprez, ręce już "trochę się telepią" więc na dobry początek zbuduję model w skali 1:1 Scythe, Lelek, Thepiekarz i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateq34 Napisano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 W dniu 25.01.2023 o 12:38, Idzik_e36 napisał: Elementy pomalowane tak jak i cale auto będą polerowane na tzw szkło. Chce osiągnąć efekt braku morki i takiego czystego lakieru. Ciekawi mnie, ile osób ma takie podejście. Ja osobiście morkę traktuję jako bliska oryginału i pomalowanie elementów chemią w morkę, jak z fabryki, jako sztukę lakiernika miałem parę rozmów o tym na syndykacie i wychodzi na razie pół na pół xD Super projekt się szykuje. Kibicuję. Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi