ogo2103 Napisano 1 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września Tylne głośniki Morel maximo, przednie JBL GTO. Gra to znośnie, bez szału, ale całość dopełnia sub Bose w kole zapasowym więc jest bardzo ładny basik w środku. Kolejny gadżet - przycisk ryglowania drzwi. Jest to ori e36, czteropinowy z wiązką. Do tego ramka chrome zamówiona w ASO. Zamiast stosować słabe głośniki dwucewkowe, postanowiłem telefon podpiąć pod osobny głośniki, który będzie wbudowany w osłonę pod nogami kierowcy. Jest to głośnik od zestawu głośnomówiącego z bmw e63 więc powinien dać radę, tym bardziej że telefon ma komunikację Ibus. Dodatkowo robię podświetlenie nóg z tyłu do których użyje lampek drzwi z e39. W końcu uzupełniłem brakujące elementy do narzędzi z bagażnika. Przy okazji wpadł nowy korek oleju CASTROL, podnośnik, gumki, podkładka kół oraz ori BMW blokady felg Vitek_Słupsk, Tomajx6m i Thepiekarz dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 5 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września No i stało się... ponad 500km w jedną stronę po to, aby obejrzeć fotele. Po zaczerpnięciu opini kolegów z forum oraz po przejrzeniu miliona zdjęć foteli przed i po obszyciu postanowiłem zweryfikować czy to oryginały. Ich poprzedni właściciel nie dokończył projektu i fotele swieżo obrzyte trafiły do garażu - tak twierdził. Na miejscu za jego zgodą fotele zostały rozebrane i okazało się, że gąbki, mocowania skóry i wszystko inne jest ori. Tym oto sposobem stałem się posiadaczem Vaderów - choć były ostatnie na mojej liście jako "może kiedyś" Fotele są ogólnie do wyczyszczenia, miejscami skóra do "ułożenia", ale uważam, że robota całkiem dobra. No i skóra oczywiście Nappa. Jakie plany? Rozebranie na czesci, przejrzenie całości jeszcze raz, dołożenie ori mat grzewczych (niestety nie ma), zmiana stelaży na moje obecne elektryki z wysuwanymi zagłówkami i dorobienie elektrycznie wysuwanych podudzi. I teraz uwaga, będzie bardzo kontrowersyjnie: vadery docelowo będą w wersji Individual Dunkeblau, czyli tak jak obecne sporty. W sieci znalazłem nawet kilka fotek niemieckich e36 z w takim setupie - mnie.sie podoba A na deser zmieniarka DENSION. Scythe, pioteresz, Sopel94 i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 5 Września Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września Vadery muszą być w kebabie i tyle takze dobry ruch , Pozdro ogo2103 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 6 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Września 12 godzin temu, MAREK GERMAN napisał: Vadery muszą być w kebabie i tyle takze dobry ruch , Pozdro Co racja to racja. Pewnie nie wytrzymam i w weekend zrobię przymiarkę żeby zobaczyć jak leżą w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 6 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Września Kolejna porcja części. Nowe kołki do fotela, bo znając życie przy rozbiórce połamią się oraz gumy tylnych sprężyn - podwyższające 21mm. Chcę zwiększyć zakres regulacji tyłu bo testowałem już 5mm - odpada bo za nisko, 7mm, 10mm i wciąż czegoś mi brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 9 Września Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Września Dziś mały detailing komory silnika bo przez rok tam nie zaglądałem. Kolektor nadal m52 i waham się nad założeniem m50b25 - różne opinie krążą, a nie chcę aby dół stracił, bo dla mnie (wychowany na turbo) to priorytet. Założyłem również szersze gumy pod betony i zabawa z regulacją zawieszenia. Optymalne wysokości ustawione, choć pewnie będzie mała korekta - jak dla mnie, najlepiej wyglądające ustawienie to tył ok. 5mm niżej niż przód. Przód niestety niżej nie posadzę ze względu na zawias od M3 (wiemy o co chodzi), więc regulacja optyczna pozostaje tylko tyłem. Zmieniarka Dension podpięta i świetnie gra. Zastanawiałem się nad ori zmieniarką CD od cabrio (zabudowa w bagażniku) - fajnie wygląda ale i tak mało praktyczna (zawsze to ograniczona muza). Dla mnie Dension załatwia zarówno audio jak i telefon - choć z ori telefonu BMW nigdy nie zrezygnuję. Trwają prace nad zsynchronizowaniem telefonu z radiem i sterowaniem w kierownicy więc to zawsze dla mnie będzie priorytet. JACHU, Thepiekarz, MAREK GERMAN i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano Wtorek o 09:54 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Wtorek o 09:54 Jednak betony jakie mam nie do końca spełniają moje oczekiwania, dlatego wpadają ostatecznie te od helmuta - już ocynkowane. Kupione ori maty do grzanych foteli. Myślałem o wykorzystaniu tych od sportów ale przecież one mają inny wzór więc udało się znaleźć maty z Vaderow. Lelek, Remek i qbak dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano Środa o 16:32 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Środa o 16:32 Dziś przymiarka Vaderów. Tak się przyzwyczaiłem do tego niebieskiego wnętrza, że ten czarny fotel wygląda jakoś smutno. Oceńcie sami, ale ja coraz bardziej przekonany jestem do niebieskich wstawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano Środa o 18:09 Zgłoś Udostępnij Napisano Środa o 18:09 Niby smutno ale klasycznie wygląda i bardzo poprawnie Jak dla mnie do srebrnego auta to albo czarna albo czerwona MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remek Napisano Środa o 19:14 Zgłoś Udostępnij Napisano Środa o 19:14 Twardy orzech do zgryzienia, czarny klasyka ale rozumiem bo również broniłem się od czarnego wnętrza u siebie. Jest tutaj dużo dodatków które współgrają z tymi niebieskimi wstawkami. Przy np czerwonym kolorze będzie trzeba raczej wszystko zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano Środa o 20:23 Zgłoś Udostępnij Napisano Środa o 20:23 Zgadza się ten czarny zostaw !jak złożysz wszystko to zobaczysz czysta klasykę ! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano Czwartek o 03:56 Zgłoś Udostępnij Napisano Czwartek o 03:56 Niebieski na NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi