Goust Napisano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2 godziny temu, ogo2103 napisał: Za grosze to dzisiaj raczej nic nie kupisz RH znalazłem z dokładnie takimi rantami jakie chciałem, a największy koszt to i tak rotory. Poza tym, całość jest odnowiona, malowana proszkowo i polerowana więc różnicy między nowymi częściami zbytniej nie będzie. To się dopiero okaże po pomiarach gotowych rotorow jakie et wyjdzie Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 16 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Maja Dziś dostarczyłem śruby i uzgodniłem kolor rotora. Już praktycznie wszystko gotowe do poskładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 19 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Maja Lelek, Bartek.P, patryk_sdze36 i 9 innych dodali reakcje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 22 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja najsłynniejsze płytki w polsce a felgi. klasyka. zawsze się obronią! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja Godzinę temu, BartoszzG napisał: najsłynniejsze płytki w polsce a felgi. klasyka. zawsze się obronią! Hehe, zgadza się Nie zdążyłem ich nawet przymierzyć bo samochód jest już na warsztacie - zaczął się etap podwozie. Niebawem będzie grubsza aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 22 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Maja W dniu 10.05.2023 o 09:24, Goust napisał: To się dopiero okaże po pomiarach gotowych rotorow jakie et wyjdzie ET 25 przód i 17,5 tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja W dniu 22.05.2023 o 12:06, BartoszzG napisał: najsłynniejsze płytki w polsce a felgi. klasyka. zawsze się obronią! Chyba w większości tematów na forum przewijają sie te plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3DYK Napisano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja No i elegancko ogarnąłeś tak jak gadalismy, super!! ogo2103 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 26 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2 godziny temu, M3DYK napisał: No i elegancko ogarnąłeś tak jak gadalismy, super!! Tak. Dzięki za podpowiedź. Teraz mam zrobione po swojemu i takie jak chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja Zaczęło się... Tomajx6m i Lelek dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Maja Ori dyfer po umyciu wygląda całkiem dobrze - idzie na sprzedaż. Półosie w pełni sprawne więc ich nie ruszam - gruntowne mycie plus kosmetyka i będą jak nowe. Osłony termoczne po paru godzinach czyszczenia nabrały blasku. Reszta części jest w trakcie rozkrecania podczas którego zostaną wyciągnięte wszystkie tuleje i zamówione nowe. Po piaskowaniu i malowaniu będzie składane do kupy. Następnie piaskowanie i malowanie proszkowe, śruby i drobnica ocynk. pioteresz, Bartek.P, Lelek i 8 innych dodali reakcje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 2 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Czerwca Doba w chemi i trochę czyszczenia i śruby wyglądają całkiem dobrze. Teraz galwanizacja. Jutro biorę się za wydech. pioteresz, Scythe, Tomajx6m i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 3 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Czerwca Wiem, że szybciej i łatwiej byłoby kupić nowego schmiedmanna ale jak na razie chcę zostawić wydech ori. Okazało się również, że tłumik końcowy, mimo że oryginalny od 2.8, jest trochę zmodyfikowany - usunięta przepustnica, wewnątrz przelotowe rury perforowane oraz zmienione koncowki. Więc taki prawie Eisenmann DzikuCMS, Lelek, Tomajx6m i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 5 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca Amortyzatory oraz flansze w ocynku. Reszta zawieszenia czeka na piaskowanie. Piasty i wahacze przednie po wymyciu wyglądają jak nowe. Zresztą większość zawieszenia wygląda bardzo dobrze, jedynie miejscami łuszczy się lakier lub delikatny nalot rdzy. FireBlade, Lelek, agressor i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 14 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca Jedziemy z tematem. Podwozie wstępnie wymyte i zabezpieczone. Reszta zgodnie ze sztuką, a na koniec będzie srebrna baza. Dzisiaj logostyka - odebrane śruby po galwanizacja oraz zawieszenie z malowania proszkowego. Aż mi się micha cieszy na ten widok Teraz wymiana wszystkich tuleji na nowe. Doszły też opony tyl Hankook 225x35 i przód Nexten 212x35. Zaczynamy składać te puzle... Podwozie okazało się być w doskonałym stanie - konserwacja oraz wosk był jeszcze oryginalny. Po nałożeniu kolejnych warst składam do kupy i będzie jak nowy. A na koniec stary wydech - ewekt polerki oceńcie sami. Lelek, --=CZARNY=--, Vitek_Słupsk i 8 innych dodali reakcje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacobs Napisano 14 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca Czym robiłeś wydech bo wyszedł fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 15 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Czerwca 10 godzin temu, jacobs napisał: Czym robiłeś wydech bo wyszedł fajnie? Dzieki. Własnymi rękami Szlifowanie, polerowanie i kilka popołudni. PaatrykŁMŻ i Tomajx6m dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 17 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca Coś pięknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 18 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Czerwca 15 godzin temu, Tomajx6m napisał: Coś pięknego Dzięki. Tobie też mocno kibicuję PaatrykŁMŻ i Tomajx6m dodali reakcje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 19 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca Samochód transportowy ledwie pomieścił wszystkie elementy ale udało się dostarczyć na czas. Podwozie w kolor wyszło rewelacyjnie. Teraz składamy wszystko do kupy i i czekam na efekt końcowy. Na zdjęciach przewody jeszcze stare, ale też będą nowe miedziane. mateq34, DzikuCMS, Lelek i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca Piękna robota, widzę że podejscie tak jak przystało na Syndykacie!czekam na więcej Pozdro ogo2103 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 20 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 25 minut temu, MAREK GERMAN napisał: Piękna robota, widzę że podejscie tak jak przystało na Syndykacie!czekam na więcej Pozdro Dzięki. Powoli, w swoim tempie ale do przodu MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca Miałem okazję zobaczyć dzisiaj samochód na podnośniku. Efekt petarda. Ale muszę to napisać....wydech rozjebał mnie w 200%.. I tym większy szacun bo wiem że właściciel zrobił to własnymi rękoma Szacun i czekamy na więcej ogo2103, Oleeek, Lelek i 2 innych dodali reakcje 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 21 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca Mały problem pojawił się po drodzę. Kupiłem cambery od Odessa CNC i nie da się ich założyć. Jest różnica w średnicy tuleji - mikrony pewnie, ale trzeba wbijać na siłę. Nie chcę tego robić, bo H&R mam na gwarancji dlatego pytanie: - czy taki jest problem z camberami? Nigdy nie miałem ich i nie wiem czy to normalne, że trzeba je włożyć "na siłę". Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Lelek dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaatrykŁMŻ Napisano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2 godziny temu, ogo2103 napisał: Mały problem pojawił się po drodzę. Kupiłem cambery od Odessa CNC i nie da się ich założyć. Jest różnica w średnicy tuleji - mikrony pewnie, ale trzeba wbijać na siłę. Nie chcę tego robić, bo H&R mam na gwarancji dlatego pytanie: - czy taki jest problem z camberami? Nigdy nie miałem ich i nie wiem czy to normalne, że trzeba je włożyć "na siłę". Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Powinny wejść normalnie na gladko przynajmniej u mnie nie było z tym problemu. ogo2103 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi