ogo2103 Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Cześć, W zeszłym roku zapadła decyzja o zakupie e36. Początkowo do zabawy i upalania, ale pół roku szukania podniosło poprzeczkę. W lutym 2022r udało się kupić zdrową sztukę, choć nie spełniała wszystkich moich kryteriów. Priorytetem był silnik 2.8 oraz VIN i pełna zgodność wyposażenia z nim. Zdjęcia w ogłoszeniu nie zachęcały do zakupu, ale po dwóch wizytach i trudnych negocjacjach, umowa sfinalizowana. Powrót na letnich kołach 350km, więc musiałem trafić w okienko transferowe zimowej aury. E36 w wersji Individual, pełen pakiet M, dodatki M3, pakiet chrom, drewno birke blau, full automat dach, bdb stan blacharski i podwozia. W kraju od 2016r. Plan nr. 1: – uzupełnić wszystkie pierdoły, których brakowało, zrobić serwisy i jeździć – zrobione - wymiana tylnej szyby oraz regulacja dachu, Plan nr. 2: - wzbogacić wyposażenie o: spryskiwacze, PDC, telefon, multifunkcja, elektryczne fotele (vadery?), itp. Generalnie ma być FULL - zrobione - pełna stylizacja M3 ( już jest tyle dodatków), - wymiana zawieszenia (Mpakiet) na gwintowane H&R – zrobione - camber plates - zrobione - większe hamulce - zrobione - kolektor dolotowy M50b25 + mapa, - dyfer z przełożeniem S3.15 - zrobione - konserwacja podwozia - zrobione - korekta lakieru, - tempomat, - i pewnie wiele innych pomysłów, które przyjdą z czasem - zrobione Stan z dnia zakupu – dosyć bogata opcja: Zdjęcia zaraz po zakupie: Pierwsza inwestycja to lampy przednie ZKW poliftowe, wymiana radia na CD43 i mały detailing i listwy M3. licznik miał juz czerwone wskazówki więc doszło tylko logo: Testy telefonów i docelowo kopyto, uchwyt z guzikiem. Całość zamontowana w schowku na narty. Dodatkowo zegary VDO od audi 80 coupe w oryginalnej półce. ciąg dalszy Wymiana kierownicy na ori skórę oraz dołożenie multifunkcji: Gwintowane zawieszenie H&R M3 - praktycznie nowe, z gwarancją dwuletnią: Ciemne kierunki DEPO, pasy, lotka M3 od e46 coupe, itp Montaż ODC i Spryskiwaczy - zgodnie ze sztuką, czyli nowe wiązki i bezpieczniki nr. 3, 5 i 40. Przy okazji przygotowałem okablowanie pod fotele elektryczne oraz lędźwie. W planach również wysuwany elektrycznie zagłówek - idea zaczerpnięta od kolegi z forum. W FelgenGarage już czekają na mnie hamulce od e46 330 - będzie cynk galwaniczny + lakier oraz tarcze i klocki Brembo. Podziękowania dla kolegów Ryba, Cholo, BartekW1, Panama, FireBlade za cenne rady CDN... Espinoza, pioteresz, MAREK GERMAN i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Drzwi albo błotnik przód od kierowcy maja inny odcień i na Boga wywal ten znaczek m3 .. ta lotka na klapie to tez razi po oczach strasznie. reszta planow na plus. Pasuje jakieś inne koło, chociażby dedykowane 1tlg do BMW . Dam Ci szanse. Michałq i Wypych dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Godzinę temu, ryyyan napisał: Drzwi albo błotnik przód od kierowcy maja inny odcień i na Boga wywal ten znaczek m3 .. ta lotka na klapie to tez razi po oczach strasznie. reszta planow na plus. Pasuje jakieś inne koło, chociażby dedykowane 1tlg do BMW . Dam Ci szanse. Dzięki. Znaczek wywalam na wiosnę. Co do lotki, mi osobiście pasuje do cabrio Oryginalnie były koła 17 " Styling 32. Teraz mam 18" i chciałbym przy tym rozmiarze pozostać - może styling 32 18"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 No nie dość że kolor drzwi inny to jeszcze ich spasowanie leży. Co do felg to wszystko zależy jaki masz budżet, na pewno masz na forum masę e36 na których możesz się wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FireBlade Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Baza do dalszego działania bez uwag, Individual robi robotę. Dopracować parę detali i będzie z coś z tego. Będę obserwował temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 4 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 Plan był taki, żeby w tym roku pojeździć trochę cabrio i poznać samochód. Kolejny etap to doprowadzenie do ideału lakier i podwozie. Dlatego też nie zabrałem się jeszcze za wymianę szyby choć bardzo mnie drażni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtechnik Napisano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2022 cos znajmowe od razu mi sie wydalo po zdjeciach. W zeszlym roku szukajac cabrio interesowalem sie nim ale, pamietam stalo dosc dlugo a mialem dosc daleko i po tylu ogladaniu zlomu w tej cenie bałem sie zaryzykowac. Skoro kupiłes to chyba cos warty ten egzemplarz. Po opisie i pierwszych zmianach widze ze trafila w dobre rece, napewno bede sledził zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Zobaczymy co z tego ulepisz będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Działasz dobrze, kierunek jeśli w germanie to vadery plus dobre skręcane koło i będzie klasyka, oczywiście to co wcześniej napisali , wywalić znaczek M3 i dałbym listwy wew indywidual zamiast tych M3 Pozdro Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 5 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 10 godzin temu, mtechnik napisał: cos znajmowe od razu mi sie wydalo po zdjeciach. W zeszlym roku szukajac cabrio interesowalem sie nim ale, pamietam stalo dosc dlugo a mialem dosc daleko i po tylu ogladaniu zlomu w tej cenie bałem sie zaryzykowac. Skoro kupiłes to chyba cos warty ten egzemplarz. Po opisie i pierwszych zmianach widze ze trafila w dobre rece, napewno bede sledził zmiany Tak, to pewnie ten. Zdjęcia i opis sprzedającego nie zachęcały do zakupu i też mialem kawał drogi. Na szczęście byłem w okolicy i go obejrzałem pierwszy raz. Stan najlepszy ze szystkich jakie widziałem dotychczas. Oczywiście wymagał kilku interwencji, których nie będę wypisywał, ale mechanicznie jest już ogarnięty i można popracować nad mocą. 6 godzin temu, Thepiekarz napisał: Zobaczymy co z tego ulepisz będę zaglądał. Jak na razie to nie widać ale już włożyłem w niego sporo czasu. Wszystkie powycierane guziki i manetki zostały wymienione, zregenerowana skóra, wyprany środek, drobnica w postaci uszkodzonych plastików nowa itp. 2 godziny temu, MAREK GERMAN napisał: Działasz dobrze, kierunek jeśli w germanie to vadery plus dobre skręcane koło i będzie klasyka, oczywiście to co wcześniej napisali , wywalić znaczek M3 i dałbym listwy wew indywidual zamiast tych M3 Pozdro Vaderów szukam od samego początki. Żałuję że nie kupiłem w zeszłym roku, zanim kupilem samochód, bo wtedy było ich więcej w normalnej cenie. Chcę polifty, no i tu jest problem, bo przedlifty jeszcze do ogarnięcia. Jak na razie kompletuje fanty pod modyfikacje foteli. Jak się trafią vadery to super, jak nie, to chyba przerobię te moje i składam do kupy. witboy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 No i jest i on Znam samochód na żywo I mogę śmiało powiedzieć że ma potencjał na dobre auto. Właściciel solidnie podchodzi do tematu wszelkich poprawek i zmian w aucie. Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioos Napisano 5 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Przejrzałem temat, będzie grubo, będę obserwował postępy. Powodzenia w szybkiej realizacji wszystkich punktów z plany 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 6 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Dzięki Panowie. Trwają poszukiwania dyfra i kolektora. W międzyczasie wpadł mi ori alarm z e36. Szukam wiec schematów jak to prawidłowo podłączyć. Czujnik maski już na miejscu - wykorzystam go również do sterowania lampką komory silnika. Tomajx6m, Thepiekarz, Bartek.P i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Doszły kolejne klocki do mojej układanki. Kolektor dolotowy m50b25 - przerobiony pod m52b28, więc uda się zamontować plug&play bez rzeźbienia, a na tym mi najbardziej zależało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 11 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Fotele elektryczne e36 oraz fotele od e34 na swap zagłówków. Dodatkowo wpadną pompowane lędźwie dla kierowcy i pasażera, a całość zakończona podświetlanymi guzikami. Jak się uda to również będzie pamiec fotela kierowcy, ale to jeszcze muszę rozkminić. Marioos, Bartek.P, Lelek i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 11 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Dobre graty czekam na kolejne update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 12 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2022 Fotele zostały rozebrane do gołych stelaży. Było tam tyle syfu, że postanowiłem doprowadzić je do porządku. Dodatkowo będą wymieniane zębatki oparcia oraz okablowanie przy niektórych silnikach - niestety, ale po tylu latach są poprzecierane i nie chcę aby mi wysiadły w trakcie użytkowania. Mechanizm zagłówka e34 już wyjęty. Będzie z tym trochę zabawy żeby zaadaptować do moich stelaży. mtechnik, Lelek, Tomajx6m i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 15 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Panowie, prośbą o opinię na temat felg. Zastanawiam się nad zmianą kola na ori Styling 32. Chcę zostać przy 18", a wychodziły s32 do e39 w szerokościach 8j przód, 9j tył. Co myślicie o felgach ze zdjęcia, czy to dobry kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Styling 32 dobre koło. Ale jak 18,to dla mnie nie ma większego kozaka monoblok w e36 jak Styling 37 Sopel94, Bartek.P, PaatrykŁMŻ i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACHU Napisano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 @ogo2103 to co napisał @Rybkato prawda , sam kiedyś jeździłem na tym kole i bardzo ciężko było mi się z nim rozstać , o ile dobrze pamiętam to 8 i 9,5 cala. Rybka dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witboy Napisano 15 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 styling 32 zdecydowanie na nie JACHU dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filipss Napisano 16 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Listopada 2022 Wszystko z osobna super, mega dużo fajnych rarytasów ale w całości nie leży mi to totalnie. Jeżeli s32 to tylko 17 cali, słaby wzór na 18. Szukaj s37, rotor gun metal/neo chrom, rant poler i zrobi robotę. Rybka dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 19 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Fotele elektryczne przełożone, stelaże odświeżone i elektryka poprawiona. Wysuwane zagłówki na ori wiązce z dołożonymi pinami. Zostały jeszcze lędźwie i lecą do samochodu. Lelek, mtechnik, Radek89 i 3 innych dodali reakcje 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marioos Napisano 19 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 1 godzinę temu, ogo2103 napisał: Fotele elektryczne przełożone, stelaże odświeżone i elektryka poprawiona. Wysuwane zagłówki zrobione na ori wiązce z dołożonymi pinami. Zostały jeszcze lędźwie i lecą do samochodu. To jeszcze regulacja kąta zagłówka przód-tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi