V-MAX Napisano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2022 Witam wszystkich Forum obserwowałem od jakiegoś czasu lecz wahałem się czy zakładać temat na forum gdzie są same grube projekt ... a mój się jeszcze buduję ale myślę że fajnie będzie się tutaj dzielić z wami cała budową " projektu " auto tak naprawdę od 2009 roku roku w rękach mojego ojca aż po dziś dzień tylko ze już w moich rękach , już od jakiegoś czasu zaczynałem coś przy niej robić i poprawiać żeby prezentowała się jak najlepiej. Rozkodowany Vin VIN: WBADD11000BN43022 Kod typu: DD11 Model: 520I (EUR) Seria E-F-R: E39 Seria: 5 Typ: LIM Kierownica: LL Drzwi: 4 Silnik: M52 Przesunięcie: 2.00 Moc: 110 (149 KM) Drive: HECK Skrzynia biegów: MECH Kod farb: 343 - CANYONROT METALLIC Kod tapicerki: D3AT - STOFF FLOCK STRE Prod.date: 1997-07-25 S260 Boczna poduszka powietrzna kierowcy / pasażera S401 Dach przesuwno-uchylny z napędem elektrycznym S428 Trójkąt ostrzegawczy i zestaw pierwszej pomocy Pakunek do napojów S441 S510 Reflektor pionowy S534 Automatyczna klimatyzacja S548 Prędkość kilometra L801 Wersja krajowa Niemcy / Austria S863 Lista sprzedawców Europa S879 Instrukcja obsługi Niemiecki I Tutaj mamy koniec vinu, biednie wiem ale postarałem się i trochę doposażyłem auto w takie bajery jak -Elektryczna kolumna kierownicza -Elektryczne fotele z pamięcią dla kierowcy jak i pasażera oczywiście podgrzewane ( komforty ) -Elektryczna tylna kanapa z e38 ( przełożone graty do kanapy z e39 ) - High obc wraz z licznikiem od is obecnie - Elektryczne tylne szyby - PDC ALARM ITP. nie będę się tutaj rozpisywał ale trochę tego dołożyłem żeby tak nie straszyła biedą Kilka starych fotek auta Zwykła seria , bardzo chciałem żeby blacharsko i lakierniczo stała na poziomie wzorowym wiem na całym aucie został zrobiony lakier i ekhem zaufałem nie temu blacharzowi co trzeba niestety ale o tym później. Auto do moich 18 urodziny czyli do 2019 roku zyskało jeszcze dokładkę przód i tył od alpiny Niestety cudowny blacharz zakonserwował mi auto bolem tak jak mu sie podobało nie usuwając rdzy ... odbierając auto no fajnie czarne wstawki w progach tez się wydawały okej ale niestety czas zweryfikował to ... więc tym razem postanowiłem zabrać się za to samemu więc zrzuciłem cały zawias tylny szlifowanie piaskowanie podkładowanie i tym razem do porządnego blacharza. I od razu pogoniłem zderzaki i wlatują m pakietowe Auto w miedzy czasie gdy stało u blacharza zyskało zregenerowane lampy w czarnym połysku na bi xenonie ,szybka przymiarka po powrocie od blacharza Obecne plany na auto - Dokończyć konserwację podwozia całość pójdzie w kolor auta i każde elementy zawieszenia i nie tylko będą polakierowane - Dopiąć na ostatni guzik pewne niedociągnięcia w środku - Polakierować zderzaki i progi - Gwint - Skręcić koło poniżej i porobić spasy - Swap silnika na v8 b44 chyba że się uda znaleźć b46. - Polerka i ceramika Myślę że na tyle , proszę o wyrozumiałość w tym poście bo podchodzę do jego pisania 3 raz i nie chce zbytnio przynudzać ale chce przedstawić jakąś tam historię auta. kaawoo, CrAsH, Espinoza i 11 innych dodali reakcje 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Powodzenia.Kolor e39 sztos V-MAX i agressor dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Zapowiada się ciekawie! Jeżeli mogę dodać 3grosze od siebie to E39 bardziej mnie robi w dokładce alpiny niż mpakiet Ale to gusta i guściki powodzonka kumor07 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 5 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Alpina rządzi się swoimi prawami trochę żałuję że pogoniłem ale ciężko co kolwiek znaleźć do Alpiny jeśli chodzi o spoiler dekory do środka czy co kolwiek z rarytasów sentyment do "Alpiny" pozostał. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała finalnie. PaatrykŁMŻ dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumor07 Napisano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Dlatego właśnie ja się cieszę że udało mi się praktycznie wszystko dorwać z Alpiny , i najlepsze jest to że w cenach tzw promocyjnych V-MAX i Vitek_Słupsk dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2022 Dużo pracy przed Tobą. Ale widać że kierunek masz dobry. Jaki rozmiar koła? Bo tej informacji się nie doszukałem. Powodzenia w dalszych pracach... V-MAX dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 6 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Rybka napisał: Dużo pracy przed Tobą. Ale widać że kierunek masz dobry. Jaki rozmiar koła? Bo tej informacji się nie doszukałem. Powodzenia w dalszych pracach... Wiem że masa pracy przede mną powoli do przodu, felgi są 18 calach z przodu rant 2.75 a na tył szukam właśnie rantów albo 3.25 albo 3.75 ale wypadało by zmienić jeszcze bęben tyłu bo jest 7.25 z tego co pamiętam , a przód 5.75 myślę że będzie finalnie szerokość będą fajne, nie chce wycinać z budy rantów czy też rolować nadkoli chociaż może być to konieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 27 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2022 Mała aktualizacja, udało się kupić panel w full opcji jak i fotele z masażem no i podłogę z m5 FireBlade, CrAsH i Lelek dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 22 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Kolejna mała aktualizacja udało się dorwać dekory które zawsze chodziły mi po głowie od dawna trafiły się 20 km od domu pojechałem i zabrałem za śmieszny hajs oddam do pełnej renowacji bo posiadają kilka pęknięć i dwa małe uszczerbki ktoś poleci kogoś godnego w temacie renowacji drewna ? Espinoza, agressor, DzikuCMS i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaawoo Napisano 23 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2022 10 godzin temu, V-MAX napisał: Kolejna mała aktualizacja udało się dorwać dekory które zawsze chodziły mi po głowie od dawna trafiły się 20 km od domu pojechałem i zabrałem za śmieszny hajs oddam do pełnej renowacji bo posiadają kilka pęknięć i dwa małe uszczerbki ktoś poleci kogoś godnego w temacie renowacji drewna ? Myślę, że MD Classic odnowi elegancko V-MAX dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 23 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2022 NieWłaśnie do nich już napisałem 2700 zł za odnowienie jest też firma auto wood która powiedziała w granicach 1700- 2000zł a jak gadałem z gościem i wysyłał mi swoje realizację to głowa mała podlinkuje tutaj jego profil na Instagramie i od razu jego realizację na e39 wyszło jak dla mnie miazga :https://www.instagram.com/p/CiM-mtXIXfI/?igshid=YmMyMTA2M2Y= PaatrykŁMŻ i Tomajx6m dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Witam po krótkiej przerwie, nic ciekawego się przez ostatni czas nie działo przynajmniej jak dla mnie. Felgi okazały się zbyt szerokie do budy ( przylgnia rotora zbyt duża ) ... więc zostały sprzedane , udało się kupić m audio lecz nie przetrwało transportu , udało się bez problemu zwrócić . W aucie po naprawie progów udało mi się zapodkładować progi od wewnątrz czyli wszystkie sprawy itp zostały zalane na nowo. Oczywiście na sam koniec gdy auto będzie już polakierowane pójdzie wosk na gorąco w profile zamknięte . W miedzy czasie zamówiłem wszystkie potrzebne elementy które były potrzebne do przeszczepu podłogi z m5 tak żeby obyło się bez rzeźby bez lepienia jakiś dziurek itp , fura trafiła na przeszczep . Robota wykonana jak na moje bardzo dobrze. Gdzieś tam siedząc na fb i nie tylko wpadła w moje ręce przewody hamulcowe sztywne jak i elastyczne w oplocie firmy hel ,gałka zhp podświetlana w bardzo ładnym stanie , klamki podświetlane z e38 zew i wew jak i drugi tunel w skórze tym razem z podłokietnikiem którego mi brakowało. jak i lusterko jajko z m5 wpadło w moje ręce. Po odebraniu auta z przeszczepu podłogi zastanawiałem się co zrobić z wydechem i już tutaj mam pomysł na pewno będzie przepustnica sterowana z oryginalnego panelu pod klimatronikiem , zamiast przycisku ( s edc ) będzie ikona wydechu , Sam panel jest nie jest przerobiony tylko spięty z specjalnym modułem chyba o niczym nie zapomniałem jak mi się coś przypomnij do dopiszę. Lelek, karole46, Thepiekarz i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PaatrykŁMŻ Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 45 minut temu, V-MAX napisał: Witam po krótkiej przerwie, nic ciekawego się przez ostatni czas nie działo przynajmniej jak dla mnie. Felgi okazały się zbyt szerokie do budy ( przylgnia rotora zbyt duża ) ... więc zostały sprzedane , udało się kupić m audio lecz nie przetrwało transportu , udało się bez problemu zwrócić . W aucie po naprawie progów udało mi się zapodkładować progi od wewnątrz czyli wszystkie sprawy itp zostały zalane na nowo. Oczywiście na sam koniec gdy auto będzie już polakierowane pójdzie wosk na gorąco w profile zamknięte . W miedzy czasie zamówiłem wszystkie potrzebne elementy które były potrzebne do przeszczepu podłogi z m5 tak żeby obyło się bez rzeźby bez lepienia jakiś dziurek itp , fura trafiła na przeszczep . Robota wykonana jak na moje bardzo dobrze. Gdzieś tam siedząc na fb i nie tylko wpadła w moje ręce przewody hamulcowe sztywne jak i elastyczne w oplocie firmy hel ,gałka zhp podświetlana w bardzo ładnym stanie , klamki podświetlane z e38 zew i wew jak i drugi tunel w skórze tym razem z podłokietnikiem którego mi brakowało. jak i lusterko jajko z m5 wpadło w moje ręce. Po odebraniu auta z przeszczepu podłogi zastanawiałem się co zrobić z wydechem i już tutaj mam pomysł na pewno będzie przepustnica sterowana z oryginalnego panelu pod klimatronikiem , zamiast przycisku ( s edc ) będzie ikona wydechu , Sam panel jest nie jest przerobiony tylko spięty z specjalnym modułem chyba o niczym nie zapomniałem jak mi się coś przypomnij do dopiszę. Ciekawy pomysł z wykorzystaniem przycisku sedc, chętnie zobaczę jak to wyjdzie u ciebie bo sam chętnie bym go do czegoś użył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 To już w sumie nie pomysł a mam go uruchomionego i sterowanie dla przepustnicy już działa , dioda ledy sygnalizuję otwarcie przepustnicy więc wszystko śmiga tak jak powinno i co najważniejsze bez rzeźby w panelu PaatrykŁMŻ dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Jakie miałeś parametry RH że okazały się za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Et na rotorze były 35 i 36 dlatego myślałem że będą korzystne do budy e39 lecz nie tędy droga rotor miał z grubą przylgnie i 3.75 wystawało za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 5 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 A no to faktycznie. Pytam się bo ja miałem rh xd 8.5j z rantem 2.75 i 10j z rantem 3.25 u siebie ale u mnie było ET 13 i 15 o ile dobrze pamiętam. Wsadziłem to w e46 bez jakiś większych kombinacji no ale finalnie z głowy sobie wybiłem 18" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 5 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Racja 18 to jednak za małe koło do e39 musi być sroga gleba żeby to ładnie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głodek Napisano 12 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Jak postępy w pracy co z audio już na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 12 Lutego 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Póki co zajmuje się bagażnikiem i podłogą w środku auta chce to wszystko dobrze doczyścić i uszykować pod wygłuszanie , jak zacznie robić się ciepło to wprowadzam auto na podnośnik i zaczynam znowu temat z konserwacją podłogi na tip top. Co do m audio to tak jak pisałem nie przetrwało transportu w jednym z subów zrobiła się dziura i prawa strona głośników nie grała dobrze, więc długo się nie zastanawiając zwróciłem całe audio i dochodzę do wniosku że trzeba będzie pomyśleć nad zbudowaniem całego car audio od podstaw ale to dalekie plany teraz dla mnie najważniejszą sprawą jest dokończyć konserwacje a nie rozgrzebywać milion rzeczy na raz , wszystko po kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelek Napisano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Dzieje się coś przy aucie, na chwilę obecną? V-MAX dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Pokaż Z3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CrAsH Napisano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 Dzieje się, kolega taki zapracowany że nie ma czasu uzupełniać, napewno jedno z lepiej odrestaurowanych e39 na forum jeśli chodzi o karoserie i o doposażenie w OEM graty, zdjęcia może robi nie za starannie i estetycznie ale to świadczy o tym że nie ma czasu na pierdółki. V-MAX dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 14 godzin temu, Lelek napisał: Dzieje się coś przy aucie, na chwilę obecną? Czy coś się dzieje ? no coś tam się dzieje. Aktualizując temat po kolei Podłoga w środku auta i z podłoga w bagażniku zostały gruntowane wyczyszczone zerwane lakierniczo prawie do zera ( w przypadku tylnej podłogi zerwałem prawie do gołej blachy i ori podkładu żeby nie został nigdzie stary lakier, Szlifowanie skrobanie piaskowanie itp obecnie jest to tylko w podkładzie i w masie stp uszczelniającej na dniach chce zarzucić na to bazę tak jak miało to miejsce w oryginale. Progi również zostały wyprowadzone po blacharzu na tip top i są gotowe pod lakier. Udało się również skończyć panel w full opcji zrobić ikonke wydechu i sprawdzić moduł na jednej przepustnicy wszystko działa tak jak chcę a przycisk myślę że wygląda jak oem z rzeczy do środka to ogarnąłem bardzo dobrą firmę jeśli chodzi o druk 3d i udało się zmodzić tylną półkę pod przyciski w tunel żeby było to z jednolitego plastiku a nie rzeźbione z panelu z e60 itp zrobili projekt wydrukowali i jest kilka usprawnień musieliśmy wprowadzić i wyszło spoko obecnie wygląda to tak ale chłopacy już ogarnęli nową technologie druku i produkt surowy jest bardzo gładki i wygląda naprawdę jak oem krótko mówiąc zaraz będę miał kolejną zbliżoną do oem wyglądu ( lubię takie detale) , teraz ogarniają mi mocowanie światłowodu w klamkach zewnętrznych gdyż klamki z e38 nie pasują p&p , Swoją drogą polecam jak by ktoś szukał firmy co ogarnia dobrze druki 3d to D3CF Engineering okolice radomia W między czasie zrezygnowałem z lusterka z m5 bo stwierdziłem że pewnie nie uda mi się znaleźć lusterek w rozsądnej dla mnie cenie i sprzedałem koledze @CrAsHPOCZYM .... Udało się kupić zewnętrzne lusterka z m5 no kto by się spodziewał , nauczka na przyszłość nigdy więcej w nic nie wątpić ale przynajmniej kolega w miarę zadowolony następnym fantem jest dsp i grube szyby oczywiście nie obyło się bez fakapów w postaci takiej ze pojechałem 250 km po szyby i nie wpadł bym na to żeby na miejscu myć i usuwać kamień z szyb żeby zobaczyć czy przypadkiem któraś szyba nie ma plam i trzeba było jechać po raz kolejny wymienić szybę ... ale finalnie mam bardzo ładny komplet szyb dokupiłem nowe uszczelki z aso dla malych szybek i na dniach chce wygłuszyć i zamknąć temat drzwi na gotowo i odhaczyć punkt drzwi. Mam nadzieję że niedługo znajdę więcej czasu i będę mógł spokojnie wyjąć silnik wraz ze zawieszeniem i postawić kaste na podnośniku i lecieć dalej z tematem spodu blokowało mnie kilka rzeczy miedzy innymi dokończenie kostki wokół podnośnika po montażu czy też ogarnięcie auta każdego z osobną a mam ich trochę żeby spokojnie mógł rozebrać sobie piątkę obecnie też jestem w trakcie remontu domu tak że czasu mam naprawdę mało a jak już zabrać się za spód to trzeba robić bez przerwy żeby nie zostawiać gołej blachy na pastwę losu. nie wiem pewnie o czymś za pomniałem nie mam głowy ostatnio jak mi się coś przypomnij to najwyżej wyedytuje post. Tymczasem zapraszam do zdjęć jak już ktoś tu dotarł to tak spód będzie bez wózków szlifowany piaskowany , na to nfcc na nfcc masa natryskowa stp i cobra w kolorze auta. Taki mam plan tak obiecuję że zrobię ... jak tylko znajdę więcej czasu . Lelek, Scythe, atos1987 i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V-MAX Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2023 12 godzin temu, marcin607 napisał: Pokaż Z3 z3 nie moje Godzinę temu, CrAsH napisał: Dzieje się, kolega taki zapracowany że nie ma czasu uzupełniać, napewno jedno z lepiej odrestaurowanych e39 na forum jeśli chodzi o karoserie i o doposażenie w OEM graty, zdjęcia może robi nie za starannie i estetycznie ale to świadczy o tym że nie ma czasu na pierdółki. to fakt nie mam czasu zresztą sam doskonale wiesz jak u mnie to wygląda ale czy jedno z lepiej odrestaurowanych e39 hmm nadal jest to w trakcie robię co mogę i jak tylko potrafię , czas i opinie innych zweryfikują te słowa kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi