Dominik_Boreczek36 Napisano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 10 minut temu, Tomajx6m napisał: Zaciski i tarcze kotwiczne w piach I malowanie?? Tak, tarcze polecą w proszek, a zaciski jak i reszta śrubek itp do galwanizacji na złoto Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2022 Miały być w piątek, ale jednak kurier przywiózł je dzisiaj Cały czas obawiałem się, że półośki od M3 nie podejdą do tych wahaczy ale całe szczęście miło się zdziwiłem Na ten moment zostało mi tylko kupić tuleje itp. i w wolnej chwili jak będę miał wolne stanowisko zabieram się za zrzucenie całego zawieszenia Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 8 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Kolejny tydzień i kolejna paczka, tym razem udało mi się znaleźć w dobrej cenie wałek ssący M54B30 - Trochę zaryzykowałem bo wziąłem na wysyłkę, ale dotarł do mnie w takim stanie jak opisywał go sprzedawca DzikuCMS i Tomajx6m dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 W dniu 1.08.2022 o 14:19, Dominik_Boreczek36 napisał: Miały być w piątek, ale jednak kurier przywiózł je dzisiaj Cały czas obawiałem się, że półośki od M3 nie podejdą do tych wahaczy ale całe szczęście miło się zdziwiłem Na ten moment zostało mi tylko kupić tuleje itp. i w wolnej chwili jak będę miał wolne stanowisko zabieram się za zrzucenie całego zawieszenia To są wahacze z E46 330i/d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 9 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 13 godzin temu, DzikuCMS napisał: To są wahacze z E46 330i/d? Tak DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 24 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2022 Witajcie po krótkiej przerwie, od kilku dni bije się z myślami w sprawie silnika, wstępnie plany były żeby wsadzić M50B30, ale od kilku dni śni mi się po nocy 4.4 Możecie dać znać co o tym myślicie Niestety za tydzień również zaczyna mi się ostatni rok technikum i pracował będę aby w wolnej chwili, a jak wiadomo za darmo auta się nie składa dlatego wpisy do kwietnia będą pojawiały się rzadziej. Bądź co bądź czekam na wasze opinie w sprawie silnika. Miłego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Witam wszystkich po długiej przerwie, jak powiedziałem tak zrobiłem i właśnie przywiozłem 4.4 Motor kupiony w dość śmiesznych pieniądzach ze względu na 8 lat stania u znajomego w garażu (podobno ciężko palił). Na dniach będzie poddany rewizji, Stay Tuned PaatrykŁMŻ i Tomajx6m dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 9 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2022 Daj znać na jakich częściach planujesz go montować :). Sam jestem w trakcie swapa na 4.4 w E36 i wiem, ze nie ze wszystkim jest kolorowo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 10 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 W dniu 9.12.2022 o 07:26, Scythe napisał: Daj znać na jakich częściach planujesz go montować :). Sam jestem w trakcie swapa na 4.4 w E36 i wiem, ze nie ze wszystkim jest kolorowo. Powodzenia Dziękuje, postaram się wszystko dodawać na bieżąco, również życzę powodzenia Dzisiaj znalazłem troszkę czasu żeby wrzucić 4.4 na stojak, 2.8 może w przyszłości dostanie turbo w jakiejś innej budzie. Co do V-ki to mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu uda mi się coś więcej o niej powiedzieć przy rozbiórce. Miłej soboty ogo2103 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Mam u siebie cały komplet od Poweride, jednakże silnik jest bardzo mocno przesunięty do przodu. Nie wiem czy inni sprzedawcy części tez tak maja to skonstruowane, jednakże maska bez problemu się zamyka i wszystko się mieści. Dorzucam kilka zdjęć żebyś wiedział o co mi chodzi. Jakbys chciał coś więcej to pisz na pw, nie będę spamować w Twoim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 10 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2022 Mocno kibicuje. Taki silnik w e36, no panie, będzie petarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 11 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2022 W dniu 10.12.2022 o 16:29, Scythe napisał: Mam u siebie cały komplet od Poweride, jednakże silnik jest bardzo mocno przesunięty do przodu. Nie wiem czy inni sprzedawcy części tez tak maja to skonstruowane, jednakże maska bez problemu się zamyka i wszystko się mieści. Dorzucam kilka zdjęć żebyś wiedział o co mi chodzi. Jakbys chciał coś więcej to pisz na pw, nie będę spamować w Twoim temacie. Dzięki za fotki, jak czegoś nie będę wiedział to na pewno się odezwę W dniu 10.12.2022 o 18:23, ogo2103 napisał: Mocno kibicuje. Taki silnik w e36, no panie, będzie petarda. Dziękuje za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 12 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Witam wszystkich, Dzisiaj otworzyłem silnik i niestety moje przypuszczenia się sprawdziły. Na pierwszy rzut oka widać, że olej był zmieniany na czas, wszystko czyściutkie Tutaj widać, że uszczelka głowicy na sylikon... Reasumując, silnik jest zatarty. Podobno nie było płynu chłodniczego i się zagrzał, dlatego przypuszczałem, że właśnie tak to się skończy. Wstępny plan jest taki, żeby wrzucić tuleje żeliwne, co dalej? Czas pokaże. Pozdrawiam i miłego wieczoru KUJON dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheStige31 Napisano 14 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Współczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 20 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 W dniu 14.12.2022 o 19:24, TheStige31 napisał: Współczuje Nie ma czego Witam, kolejna aktualizacja. Dzisiaj zawiozłem blok do tulejowania, po nowym roku prawdopodobnie będzie do odebrania Tomajx6m, PaatrykŁMŻ i mateq34 dodali reakcje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 1 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Lutego Witajcie, Blok miał być gotowy na początku stycznia, ale niestety nie mogę znaleźć nigdzie tłoków w mojej okolicy, a nie chce brać takich rzeczy na wysyłkę. Mam nadzieje, że jak najszybciej uda mi się je znaleźć i będę mógł działać dalej z tematem. Na ten moment mogę powiedzieć, że udało mi się w między czasie kupić szóste BMW do swojej "kolekcji" Pewnie ktoś się zapyta dlaczego o tym wspominam skoro to nie dotyczy Coupe, nic bardziej mylnego. Nabyta E36 325i posiada szperę 25% 3.15 na dużej głowie czyli taką jaką miałem kupić do Coupe oraz MT II świeżo obszyte w alcantarę. Co do kierownicy to pewnie będę długo myślał bo chciałem Serducho z multi. Pozdrawiam i mam nadzieje, że do szybkiego usłyszenia Vitek_Słupsk, Espinoza, Lelek i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 6 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Marca Cześć, Udało mi się nabyć tłoki, w sobotę zostały dostarczone i za 2-3 tygodnie mam się zgłosić po odbiór bloku (ten po prawej to stary) Dziś jeszcze odwiedził mnie kurier z kolejnym elementem układanki PaatrykŁMŻ, Scythe, FireBlade i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca W dniu 6.03.2023 o 16:22, Dominik_Boreczek36 napisał: Cześć, Udało mi się nabyć tłoki, w sobotę zostały dostarczone i za 2-3 tygodnie mam się zgłosić po odbiór bloku (ten po prawej to stary) Dziś jeszcze odwiedził mnie kurier z kolejnym elementem układanki ile placiles za te customowe pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACHU Napisano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 18 godzin temu, kamil napisał: ile placiles za te customowe pasy? Też jestem ciekaw. Nigdy za nimi nie byłem ale zaczęły mnie mocno interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca Pasy w kolorze na fb zobacz . Robia te repliki bodajże za 2tys lub coś z hakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano Poniedziałek o 11:42 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Poniedziałek o 11:42 W dniu 9.03.2023 o 15:48, kamil napisał: ile placiles za te customowe pasy? W dniu 10.03.2023 o 09:51, JACHU napisał: Też jestem ciekaw. Nigdy za nimi nie byłem ale zaczęły mnie mocno interesować. 1850 z wysyłką, czy to dużo czy mało to nie wiem Dzięki wam dowiedziałem się, że to są repliki bo nigdy nie miałem do czynienia z tymi pasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi