Dominik_Boreczek36 Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Witam, wszystkich Chciałbym wam przedstawić moje E36 Coupe Individual w kolorze TechnoViolett 328I. Zacznijmy może od Vinu: Vehicle Information Type Value VIN Prod. Date 1996-02-19 Service History Type 318IS Series E36 (3 Series) Body Type Coupe Steering Left Hand Drive Engine M44 Displacement 0 Power 0kw / 0hp Drive rwd Transmission Manual Colour techno-violett Upholstery special trim (without colour statement) Check mileage http://www.auto-records.com Editions And Packages S337 M Sports Package S704 M Sports Suspension S756 BMW LA Wheel, Round Spoke, Individual Comfort And Interior Equipment S401 Lift-Up-And-Slide-Back Sunroof, Electric S423 Floor Mats Velours S428 Warning Triangle And First Aid Kit S481 Sports Seat S498 Headrests Mechanically Adjustable, Rear Multimedia S669 Radio BMW Business RDS S676 HiFi Speaker System Driver Assistance And Lightning S510 Headlight Vertical Aim Control S520 Fog Lights S556 Outdoor Temperature Indicator Wheels And Drive S214 Automatic Stability Control (ASC+T) S243 Airbag For Front Passenger S246 Manually Adjust. Steering Column S255 Sports Leather Steering Wheel Environment And Safety S801 National Version Germany/Austria S806 Third Stoplamp S818 Battery Master Switch Auto zostało kupione w sierpniu 2020 po swapie na M52B28 (co było dla mnie jak najbardziej na +) z założeniem, że będzie to moje daily (wtedy jeszcze nie myślałem o zrobieniu z niej fajnego germana). Stan ogólny na tamten moment: 7/10 Brak podłogi, progów, na zewnątrz prezentowała się fajnie Środek ładny, nie zniszczony, jedyny - to trochę ubogie wyposażenie Zawieszenie MTS Gold Auto prezentowało się tak po zakupie: Pierwsza zmiana jaką wykonałem to felgi (nic ciekawego, typowy Styling, który miałem z innego auta) Zdjęcie wyżej pochodzi z pierwszego zlotu na jaki pojechałem z moim tatą na którym zmieniła się cała wizja na auto, swoją drogą poznałem świetnych ludzi, z którymi trzymam się do dziś. Rok 2020 zleciał szybko, oprócz felg nic konkretnego w aucie nie zrobiłem. Plan na 2021 był prosty: Zmiana zderzaka przód na ori Gt class Felgi Rondell 0058 4x 8.5j Rozpórka przód i tył Nosek poliftowy Nowy układ wydechowy Lampy Zmiana kierownicy na serducho z multi Wizualnie prezentowała się już bardzo fajnie: W między czasie udało mi się nabyć OBC18, panel klimatronika, dyfer 3.15 na dużą głowę (poprzedni właściciel nie zmienił napędu przy swapie) oraz półosie M3 3.0. Niestety we wrześniu 2021 obróciło mi 6 panewkę i tutaj przechodzimy do teraźniejszości. Doszedłem do wniosku, że rozbiorę całe auto i zrobię wszystko od A do Z jak się należy. A więc tak, plany na auto aktualne są takie: Podłoga i progi Zmiana napędu Swap na M62B44TU Felgi Wygłuszenie środka Polakierowanie budy Dołożenie wszystkiego co tylko można Zrobić typowego fajnego Germana Na pierwszy strzał poleciał silnik: Potem wyjęcie środka: Dalsze poczynania jakie wykonałem dodam w wolnej chwili karolinac i kaawoo dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Kolejnym krokiem, który powinno się robić od razu była blacharka: kaawoo i karolinac dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 W między czasie udało mi się dorwać kilka rzeczy: Felgi Rondell 0058 2x 8.5j oraz 2x 10j w oryginalnym lakierze, jakoś od zawsze mi one siedziały na E36 Kolektor Ssący M50, co ważne bez gazu Kolektory Schmiedmann Przycisk Ryglowania drzwi razem z wiązką karolinac i Vitek_Słupsk dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Dam Ci szanse, zobaczymy co z tego będzie. * nie rob posta pod postem tylko edytuj wcześniejszy. Dominik_Boreczek36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaawoo Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Ten kolorek robi robotę, będę obserwował Dominik_Boreczek36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Powodzonka w dalszej budowie! Dobrze, że postawiłeś na Rondell w dwóch szerokościach! Ładnie siedzą na E36! Pozdro Dominik_Boreczek36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 1 godzinę temu, kaawoo napisał: Ten kolorek robi robotę, będę obserwował 1 godzinę temu, Oleeek napisał: Powodzonka w dalszej budowie! Dobrze, że postawiłeś na Rondell w dwóch szerokościach! Ładnie siedzą na E36! Pozdro Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Życzę powodzenia, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Boże kto to spawał :O DzikuCMS i Dominik_Boreczek36 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 24 minuty temu, dyziux666x napisał: Boże kto to spawał :O Aż tak źle wyszło ? Nadmienię, że ten temat jeszcze nie jest skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Trochę to wygląda szczególnie przy kielichu jakby to kowal robił, a nie blacharz Dominik_Boreczek36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 3 godziny temu, Sopel94 napisał: Trochę to wygląda szczególnie przy kielichu jakby to kowal robił, a nie blacharz Praca jeszcze przy tym nie jest skończona, jeżeli finalnie wyjdzie źle to będzie poprawione, wszystko w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Słuchajcie panowie, chciałbym poruszyć temat półosi. Jak pisałem wcześniej udało mi się dorwać od M3 3.0 (swoją drogą za śmieszne pieniądze więc grzechem było nie wziąć), niestety jedna nie miała osłony przegubu, dość długo jej szukałem lecz bez skutku. Znajomy wykonał mi samemu taką osłonę: Tutaj zdjęcia ori: Co o tym myślicie? Czy taka osłona wykonana przez znajomego ma rację bytu czy lepiej ori? Z chęcią posłucham waszych opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Zapowiada się ciekawy projekt. Powodzenia Dominik_Boreczek36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorun Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Wykonanie łatania dziur, bo naprawą tego nie można nazwać, pozostawia wiele do życzenia. Zrób raz i porządnie i nie wracaj do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 47 minut temu, Piorun napisał: Wykonanie łatania dziur, bo naprawą tego nie można nazwać, pozostawia wiele do życzenia. Zrób raz i porządnie i nie wracaj do tego. W sierpniu oddaję ją na przespawanie nadkoli, zrzucam całe zawieszenie i poprawię wszystko ;) Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Widzę że mamy podobny etap prac ...blacharka i jeszcze blaszki PKS blisko siebie mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 20 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2022 W dniu 19.07.2022 o 15:10, Tomajx6m napisał: Widzę że mamy podobny etap prac ...blacharka i jeszcze blaszki PKS blisko siebie mieszkamy. Jeszcze stare blachy są bo po kupnie nie przerejestrowałem, mieszkam niedaleko Lublina Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 widze , ze jestes z moich okolic . Gdzie bedziesz wykonywał prace blacharsko lakiernicze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 22 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 W dniu 22.07.2022 o 11:36, kamil napisał: widze , ze jestes z moich okolic . Gdzie bedziesz wykonywał prace blacharsko lakiernicze ? Mam niedaleko siebie zaufanego przyjaciela co jest lakiernikiem i blacharkę też ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 25 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 Wrzuciłem na 10j oponę (finalnie myślę nad 225/35) żeby sprawdzić jak to będzie wyglądało i jak dla mnie ta felga przy Techno robi mega robotę atos1987 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2022 1 minutę temu, Dominik_Boreczek36 napisał: Wrzuciłem na 10j oponę (finalnie myślę nad 225/35) żeby sprawdzić jak to będzie wyglądało i jak dla mnie ta felga przy Techno robi mega robotę U mnie siedzi 225/35 idealnie jeżeli chodzi o naciąg tylko 19 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 22 godziny temu, Oleeek napisał: U mnie siedzi 225/35 idealnie jeżeli chodzi o naciąg tylko 19 cali. To u mnie też powinno być fajnie Oleeek dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_Boreczek36 Napisano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Dzisiaj odebrałem kolejne elementy układanki czyli Hamulce, wybór padł na 330i z E46, tarcze oczywiście będą nowe nawiercane Pod koniec tygodnia powinny być u mnie też wahacze również od 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 26 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2022 Zaciski i tarcze kotwiczne w piach I malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi