Krystek94 Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Witam wszystkich. Po 2 letnim poszukiwaniu E36, udało mi się trafić we Wrocławiu Coupe 328i. Woz z przebiegiem 74,800 km. Finalnie samochód pochodzi z rynku Japońskiego. Bardzo długo walczyłem z myślami czy zostawić ją w serii OEM czy pójść w stronę Syndy. Postawiłem jednak na widok Germana w garażu. Chciałbym Wam przedstawić mojego Kebsa. VIN: Zostawiam Wam zdjęcia prosto z Japonii: Po oględzinach auta, nic nie zostało jak podpisać umowę i powrócić do domu: O aucie można poczytać w poniższym wpisie Centrum Moto Zawady: https://www.facebook.com/CentrumMotoZawady/posts/pfbid0jQbRf8HULytS85hWCBUxnYMgantUDnM1f5Tj8sNeweaLdbftZ2kmqzdeFZRjCntSl Mimo niskiego przebiegu auta pewne części nosiły ślady użytkowania, co kuło mnie w oczy. Skoro nowe części są dostępne w ASO to grzechem było nie wykorzystać sytuacji. Podziękowania ode mnie lecą do: @Cholo i @Lelek . W DB Tuning zakupiłem zawieszenie gwintowane BC Racing . Oryginalnie zawieszenie te wychodziło z sprężynami 7 i 8 kg, ja postawiłem na sprężyny 10 i 16kg. Tak, aby nie uszkodzić nadkoli z przodu jak i z tyłu: Auto w tym dostało ode mnie nowy custom w postaci TRX o parametrach: 9j ranty 2 cale, 10j ranty 2,5 cala . Felgi zostały zrobione przez Bażej-Garage, zostały one wykonane na wszystkich nowych częściach: Ciąg dalszy nastąpi... Espinoza, Thepiekarz, Tomajx6m i 7 innych dodali reakcje 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Fajnie to się zapowiada, czekam na aktualizacje i bede zaglądał. Z ciekawości ile trzeba przeznaczyć na taką fajna bazę do modów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek-e30 Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Super sprawa, E36 z takim przebiegiem niezły rodzyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Jak jest dobra baza to koło gleba i wiecej nic nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2022 Baza jest, dobrze że poszedłeś w tym kierunku, czekam na rozwój bo zapowiada się konkretnie widząc części, detale Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 13 godzin temu, Sopel94 napisał: Fajnie to się zapowiada, czekam na aktualizacje i bede zaglądał. Z ciekawości ile trzeba przeznaczyć na taką fajna bazę do modów?? Wolałbym to zostawić dla siebie, bo cena może zostać różnie odebrana. Pierwszymi krokami przy aucie była wymiana znaczków: na masce oraz klapie oraz montaż gładkiej listwy na przednim zderzaku. Auto trafiło do AngelDetailing - https://www.facebook.com/angeldetaling/ Zostawiam kilka ujęć wnętrza: Espinoza, DzikuCMS, bmw_e36.pawel i 6 innych dodali reakcje 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioteresz Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Piękny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Godzinę temu, pioteresz napisał: Piękny lakier Takie same Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak97 Napisano 18 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Czekałem na twoj temat tutaj oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Zobaczymy z czasem jak to dalej pójdzie ale powoli robi się ciekawie. A mam pytanko jeśli chodzi o dodatkowe wyposażenie to masz coś w planach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Godzinę temu, Thepiekarz napisał: Zobaczymy z czasem jak to dalej pójdzie ale powoli robi się ciekawie. A mam pytanko jeśli chodzi o dodatkowe wyposażenie to masz coś w planach? Parę dodatkow, nie jestem raczej typem zawodnika który musi mieć upchane wyposażeniem aż po sam dach wnętrze napewno delikatnie będzie się zmieniac. Thepiekarz dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 13 godzin temu, Robak97 napisał: Czekałem na twoj temat tutaj oby tak dalej Sam czekałem hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 41 minut temu, Krystek94 napisał: Parę dodatkow, nie jestem raczej typem zawodnika który musi mieć upchane wyposażeniem aż po sam dach wnętrze napewno delikatnie będzie się zmieniac. Ja też tak kiedyś mówiłem że tylko parę dodatków a skończyło się póki co bo jeszcze dalsze plany są inaczej. PaatrykŁMŻ dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 No tak bidno trochę w środku, ale auto... fenomenalne. Zazdro, dobre wejście w pierwszych postach - na grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 59 minut temu, qbak napisał: No tak bidno trochę w środku, ale auto... fenomenalne. Zazdro, dobre wejście w pierwszych postach - na grubo Wszystkiego jak to mówią mieć nie można, z czasem będzie "bogaciej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Detaling super ogarnięty. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 Do pełni szczęścia brakuje manuala, przepiękna … Krystek94 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 19 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2022 2 minuty temu, ryyyan napisał: Do pełni szczęścia brakuje manuala, przepiękna … Chciałbym by tu był manual ale no niestety, zaprzyjaźniłem się z tym automatem i powiem szczerze jeździ super. To i tak wóz który wiecej stoi niż się porusza więc zupełnie mi to nie przeszkadza.. ale tak - chciałbym by był Man. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2022 Zapomniałem dodać zdjęć komory silnika, także nadrabiam zaległości... Następnie do auta wpadły listwy wewnętrzne M3, dokładka zderzaka przedniego. Po zakupie auta wiedziałem, że z czasem zrezygnuje z radia na kasety, więc zacząłem działać z nową zawartością tunelu. W miejsce pojemnika na kasety wleciała nowa popielniczka, monetnik oraz dwa cupholdery. Wszystko złożone na nowych częściach z ASO. Kolejnym etapem prac przy aucie była wymiana uszczelek: szyby tylnej ( górnej jak i dolnej ) oraz wewnętrznych i zewnętrznych szyb bocznych: Wykorzystując miernik przy okazji sprawdziłem parametry lakieru w okolicach tylnej szyby bocznej. Oto wyniki: Ciąg dalszy nastąpi... Mr_M, Lelek, jacoo i 5 innych dodali reakcje 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelek Napisano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2022 Bardzo miło czyta się ten temat - jest wciągający, człowiek czeka na kolejny wpis. Zapowiada się, że poziom tego auta będzie jeszcze większy niż Compacta! Krystek94 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Do głowy wpadła nowa koncepcja, więc wymieniłem wewnętrzne listwy progowe na Clubsport. Do pełni szczęścia zawitały też nowe wpinki Clubsport w szerokie listwy zewnętrzne. Wymieniłem osłony klamek z obu stron a także uszczelki zewnętrzne jak i wewnętrzne drzwi wraz z bocznymi osłonami: Finalnie na aucie prezentują się one następująco. Zostało zakupione przeze całe kompletne podszybie oraz radio BMW BUSINESS CD43, nie mogłem się powstrzymać i tego samego dnia wymieniłem kaseciaka na nowy nabytek. Zakupiłem też dekielki w kolorze nadwozia... DzikuCMS, goryl, Oleeek i 8 innych dodali reakcje 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Ale Ci jej zazdroszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 9 godzin temu, atos1987 napisał: Ale Ci jej zazdroszczę Nie ma czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek94 Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Pierwsze nieśmiałe przymiarki jeszcze bez opon, by zobaczyć czy wybór felgi był trafny... Przyszły opony Nankang, także szybka decyzja o wrzuceniu ich na felgi. Na 9j wpadły opony 195/40/17 natomiast na 10j wpadły 225/35/17. Felgi zostały wypolerowane razem z deklami, zostały zabezpieczone delikatnym woskiem oraz zostały oblane grafenem, by zabezpieczyć i nadać szklistości... Postanowiłem, zrobiłem pierwszy krok i nie boję się zrobić następnego. Udałem się też na małe zakupy, wpadły: uszczelki: podstawy filtra, pokrywy zaworów. Filtry: powietrza, oleju, paliwa, kabinowy. Tarcze oraz klocki Zimmermanna na przód i tył. Przyszły także osłony tylne kanapy. Są pierwsze przemyślenia, pierwsze decyzje. Powstała lista zakupów detali, które mnie kują w oczy... Nie zostało nic innego niż skręcić gwint i zobaczyć jak to finalnie siądzie! Panama, Lelek, atos1987 i 5 innych dodali reakcje 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Będzie dobrze Krystek94 dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi