Tomajx6m Napisano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Maja 2022 Witam.19 lat temu moim pierwszym autem było e36 coupe.Teraz sprawiłem sobie takie samo e36 i planuje je zrobić typowym Germanem ijednoczesnie dokładając tzw.rarytasy np.climatronik duże obd itd. Autko mam od 2 tyg.W tym czasie udało się zmienić zespolone lampy przód I jakieś niby diody tył.Zakupic kpl zewnętrzny M pak.Udalo się kupić felgi 2tlg RH. PLANY Z AUTEM. CLIMATRONIK. OBD GWINT i tutaj jak i przy obd climaktronikiem itd podziękowania dla Arka. Dzisiaj autko wstawione na podstawowe wymiany oleju filtrów w silniku i skrzyni wymianę wahaczy tarcz i wszystkiego co potrzeba np.nowe podszybie. W lipcu autko leci do lakiernika będzie malowane całe oprócz dachu. Po mechaniku idzie do tapicera wymiana podsufitki i nowy materiał czarny. Na koniec wszystkich prac tzw.estetycznych swap z 320 na 325 i z aut.na młynek i dorzucenie turbo. Espinoza i Lelek dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Chyba koledze chodzi o OBC a nie OBD I raczej nie pisał bym o klimatronic i obc "rarytasy" Ale poczekajmy na rozwój sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 21 minut temu, Rybka napisał: Chyba koledze chodzi o OBC a nie OBD I raczej nie pisał bym o klimatronic i obc "rarytasy" Ale poczekajmy na rozwój sprawy... Obc sory. Ten rozwój sprawy jeśli wszystko się uda to w tym tyg juz powinien być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Ciężka przeprawa cię czeka ale zobaczymy z czasem co z tego ulepisz. I tak jak napisał Rybka nie pisałbym o climatroniku albo obc że są to rarytasy bo to nie są żadne rarytasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 9 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Dzis udało się kupić kolejne elementy układanki.Radio spoko zaślepki dostałem nowe. Dekory porysane i 2 zaczepy ułamane.Moze z moich uda się przełożyć ten plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 I tak kolejne zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krupek Napisano 10 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Ojojjj ktoś chyba za wcześnie tu wystartował....albo ktoś tu dawkuje napięcie Robak97, BartoszzG i Tomajx6m dodali reakcje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 12 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Maja 2022 Dzis udało się zdobyć kolejne elementy układanki i pobawić się z dekorem który przyszedł porysany. Lelek dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Maja 2022 (edytowane) Kolejne ruchy w układance wykonane.. Podsufitka i słupki zawiezione do tapicera będzie nowy czarny materiał. Felgi oddane do renowacji tj.rotory na srebrno ranty polerka na lustro śruby do chromowania. I cd.zakupow. Kierownica jutro jedzie juz do obszycia. Cdn.. Edytowane 21 Maja 2022 przez Tomajx6m Podsufitka obszyta.Dojechał gwint od Sidowski.Uszczelki tym razem szyb tylnich. Oleeek, Dawiid i Espinoza dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 25 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Maja 2022 Dzis kolejne części układanki i pierwsze pasowanie gwintu. E36 w połowie czerwca idzie do profesjonalnej firmy zajmującej się konserwacja podwozia.Plus piaskowanie wózka itp. Zaraz po tym zabiegu leci na lakiernie. A ja juz zaczynam zbierać graty zeby po lakierniku autko wjechało na swap Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 12 godzin temu, Tomajx6m napisał: Dzis kolejne części układanki i pierwsze pasowanie gwintu. E36 w połowie czerwca idzie do profesjonalnej firmy zajmującej się konserwacja podwozia.Plus piaskowanie wózka itp. Zaraz po tym zabiegu leci na lakiernie. A ja juz zaczynam zbierać graty zeby po lakierniku autko wjechało na swap Zobaczysz jaki będzie miękki tył na tych springach, a regulacją twardości na skórze nie ugrasz tego więc od razu wiedz, że spasow nie dasz rady zrobić na tych sprężynach z zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 26 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2022 Az tak źle?? To jakie sprężyny polecasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Maja 2022 11 godzin temu, Tomajx6m napisał: Az tak źle?? To jakie sprężyny polecasz Ja poszedłem w betony 26kg/mm, ale możesz zapytać producenta jakie ma do wyboru, jak chcesz spasy to minimum 14-16kg/mm twardość trzeba dać a te z zestawu mają 6 albo 8 Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 Kolejne zabawki.. Barany od schmidemann Oleeek dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 W dniu 26.05.2022 o 08:51, DzikuCMS napisał: Zobaczysz jaki będzie miękki tył na tych springach, a regulacją twardości na skórze nie ugrasz tego więc od razu wiedz, że spasow nie dasz rady zrobić na tych sprężynach z zestawu Myślisz się mam BC racing 11 cali tył w 18 calach opony 245/35 do tego kąty 3,5 stopnia i mam ustawione Max twardość na amorku i jest elegancko nie przyciera i zawias pracuje zgodnie ze sztuką Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Maja 2022 2 godziny temu, dawid82 napisał: Myślisz się mam BC racing 11 cali tył w 18 calach opony 245/35 do tego kąty 3,5 stopnia i mam ustawione Max twardość na amorku i jest elegancko nie przyciera i zawias pracuje zgodnie ze sztuką A jaką masz twardość sprężyn? Ja mam 8kg/mm z zestawu i mimo amora ustawionego na max twardość przyciera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 W dniu 30.05.2022 o 22:37, DzikuCMS napisał: A jaką masz twardość sprężyn? Ja mam 8kg/mm z zestawu i mimo amora ustawionego na max twardość przyciera Sprawdzę bo przypomniało mi się, że jak zamawiałem u HTT to mi robił zamówienie na twardsze ale z tego co pamietam tylko przody pod silnik V8 ale możliwe, że tył też zrobili twardszy, muszę to sprawdzić DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2022 Serducho dzis przyjechało. W piątek autko leci do chłopaków z Husarii na swapa. W końcu terminy się zbliżają i coś się dzieje przy e36. Autko zostawione w Husari a ja nadal zbier zabawki. Udało się nabyć vadery. Jeśli wszystko pójdzie Ok to tapicer juz za 2 tyg.zabierze się za obszycie foteli I boczków. lukasz199722, Vitek_Słupsk, DzikuCMS i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 14 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2022 Pracę trwają cały czas. Autko juz w Husari i na dniach będzie 330i manual plus strojenie. Podwozie nie wygląda zle ale za tydzień leci na konserwację. Kolejne elementy od tapicera wracają do mnie. Vitek_Słupsk dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Autko juz z m54b30 na pokładzie. Zmienione radio wymiana na climatronik zwykłej klimy. Zmiana obc na 18. Doposażenie o wł.halogenow. Doposażenie o grzane stołki pod vadery. Doposażenie półki z mikrofonem pod telefon.Cała instalacja juz w aucie. KUJON dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Dobrze lecisz z tematem! Powodzonka Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 No, grubo ! Zawsze na to zwracam uwage, jak masz już furę rozbebeszoną kup panel klimatronika z AUC - automatycznym obiegiem zamkniętym. Ciągniesz jeden czujnik na przód pod pas przedni, wpinasz w panel i masz jedno światełko więcej Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 23 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 Zrób porządek z wózkiem, dyferencjalem /układem napędowym, bo słabo wyglada piękny nowy BC , tarcze a reszta w rdzy .. zacząłbym od tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2022 14 minut temu, ryyyan napisał: Zrób porządek z wózkiem, dyferencjalem /układem napędowym, bo słabo wyglada piękny nowy BC , tarcze a reszta w rdzy .. zacząłbym od tego Zrobię na pewno też mnie to drażni lecz terminy itd są nie do przeskoczenia i dopiero od jutra podłoga wózkiem piaskowaniem itd zajmą się fachowcy. ryyyan dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2022 Dzis udało się kupić całkiem nowe lampy przód HELLA z soczewką.I klamki z uszczelkami.Felgi odebrane z regeneracji. Sopel94, zdanek, DzikuCMS i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi