Mikael Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Siemanko no i stało się kolejna M w stajni, kilka dni temu pojawiła się na internetach a że jazda Teslą trochę się znudziła to postanowiłem wymienić na coś normalnego i tak dzisiaj stałem się jej nowym panem W Tesli było po prostu za cicho, jak wysiadałem po dłuższej trasie to miałem jakieś lęki no i podobno ceny paliw mają spaść to czemu nie M Do rzeczy, generalnie fajna opcja chyba nawet full, ma wentylowane stołki i masarze, kamery, dodatkowy monitor dvd z tyłu, rolety, deska w skórze, naszywany karbon miałem taki w M3 E92 i jest całkiem przyjemny X5M ma całkiem spory przelot 126.000km ale widać że ktoś dbał bo nie jest zajechana, serwis różnie był robiony z tego co doczytałem w książce, mam nadzieje że były oleje miedzy serwisami wymieniane ale to pokarze filtr jak będę wymieniał olej za kilka dni czy czasem nie pływają w nim części panewek Na silnik, skrzynie i dyfry mam gwarancje na 40tyś km więc się nie martwię jak coś się posypie i za to właśnie kocham Norwegię No i najważniejsze co też skłoniło mnie do zakupu to KOLOR Zawsze zazdrościłem właścicielom czerwonych ///M na Syndykacie to mam i ja jedną ze 153 wyprodukowanych w tym kolorze a w sumie 4126 X5 M Plany, sam nie wiem bo chciał bym mieć jedno auto normalne ale czy się uda? zobaczymy a że jest to ciekawe M to postanowiłem się nim z Wami podzielić, jak bym miał coś robić to pewnie tylko wydech i program po panewkach może jakieś fajne koło i tyle ale czas pokaże Poniżej suche dane i zdjęcia komisowe Vehicle Information Type Value VIN LK12269 Prod. Date 2011-04-20 Service History !! CHECK HISTORY !! Type X5 M Series E70 (X Series) Body Type SAV Steering Left Hand Drive Engine S63 Displacement 4.4 Power 408kw / 555hp Drive ALLR Transmission Automatic Colour Melbourne-rot metallic (A75) Upholstery Climatized full leather, black (X2SW) Check mileage http://www.auto-records.com Editions And Packages S7ME M Drivers Package S752 Individual Audio System Comfort And Interior Equipment S496 Seat Heating, Rear S4MY Int.Trim,Leather,Carbon Struct.,Black S417 Roller Sun Visor, Rear Door S431 Interior Mirror With Automatic-Dip S451 Active Seat For Driver S4M5 Individual Leather-Covered Dashboard S430 Interior/Outside Mirror With Auto Dip S494 Seat Heating Driver/Passenger S428 Warning Triangle And First Aid Kit S402 Panorama Glass Roof S453 Climate-Controlled Seats, Front S464 Ski Bag S423 Floor Mats Velours S413 Luggage Compartment Net S456 Comfort Seat With Memory S488 Lumbar Support, Driver And Passenger S459 Seat Adjustment, Electric, With Memory S493 Storage Compartment Package S4NB Autom. Climate Control With 4-Zone Ctrl S4UP Adaptive Securing System Multimedia S6AA BMW TeleServices S7SP Navi Professional/M.-Ph.Prep. Bluetooth S6AB Control, Teleservices S633 Preparation, Mobile Phone, Business S615 Extended BMW Online Information S696 DVD Changer S654 DAB Tuner S698 Area-Code 2 For DVD S6VC Control, Combox S609 Navigation System Professional S616 BMW Online S620 Voice Control S6FF DVD-System In Rear Compartment S601 TV Function S610 Head-Up Display S614 Internet Preparation S612 BMW Assist S6NF Music Interface For Smartphone S6FL USB/Audio Interface Driver Assistance And Lightning S508 Park Distance Control (PDC) S5AC High-Beam Assistant S524 Adaptive Headlights S521 Rain Sensor S575 Additional 12V Sockets S522 Xenon Light S5DA Passenger Airbag Deactivation S502 Headlight Cleaning System S544 Cruise Control With Brake Function S548 Kilometre Speedo S5DK Side View Camera S563 Light Package S536 Auxiliary Heating Wheels And Drive S2NU BMW LA Wheel Double Spoke 300 S230 Extra Package, EU-Speciifc S2VA Chassis & Suspens. Setup"Adaptive Drive" S248 Steering Wheel Heater S220 Self-Levelling Suspension Environment And Safety S877 Omission Of Non-Combined Operation S801 National Version Germany S322 Comfort Access S316 Automatic Trunk Lid Mechanism S8KA Oil Service Interval 24 Mths / 30,000 Km S3MC Indiv.Roofrailing,Mirror-Fin.Shadow Line S302 Alarm System S8SC Telematics Access Request,Country-Spec. S8TN Daytime Driv.Lights Adjus.Via Light Menu S3AC Trailer Coupling S323 Soft-Close-Automatic Doors S879 On-Board Literature, German S3AH Reversing Camera And Top View S8TH Road Sign Detection S8TL Dummy-SALAPA S851 Language Version German Individual Equipment S760 High Gloss Shadow Line S761 Individual Sunshade Glazing S775 Headlining Anthracite Other Equipment S925 Dummy-SALAPA Available Upgrades - Vgate ICar Pro OBD For Bimmercode - Highest Quality Bluetooth 5.0 Audio Receiver With AptX HD Support kumor07, Lelek, Oleeek i 9 innych dodali reakcje 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiloff Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Nie potrafię wydusic z siebie nic wiecej.... piekna.... Mikael dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 21 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Mega , pojeździsz pewnie coś zmienisz jak zawsze u Ciebie hehe Pozdro Mikael dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Takiej drugiej w tym kolorze ciężko jest upolowac na ulicy a co mówić kupić. Piękna. Ale by wygladala w germanie. Mikael dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 25 minut temu, kamil napisał: Takiej drugiej w tym kolorze ciężko jest upolowac na ulicy a co mówić kupić. Piękna. Ale by wygladala w germanie. No i tu jest pytanie czy to będzie german ? Bo tak to nie wiem jaki jest sens tego tematu ?? Może top seria bo model piękny i germanizować X5 M to chyba nie tędy droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 24 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2022 7 godzin temu, dawid82 napisał: No i tu jest pytanie czy to będzie german ? Bo tak to nie wiem jaki jest sens tego tematu ?? Może top seria bo model piękny i germanizować X5 M to chyba nie tędy droga Z definicji GS zabraknie gleby i pewnie koła w 3tlg, tak jak @dawid82 napisał że nie tędy droga i w 100% się zgadzam, szkoda ją pchać na glebę. Śmiało można przenieść do Top Serii, zobaczymy jak się temat rozwinie Bartek.P, dawid82 i MAREK GERMAN dodali reakcje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Dzisiaj M była na serwisie, wszystkie oleje, płyny i filtry wymienione. Była też okazja zbadać auto i muszę przyznać że poprzedni właściciel dbał o Xa, sporo nowych części ale nadal w głowie siedzą mi panewki, z filtra nic nic nie wyszło ale tez nie koniecznie musi coś być więc profilaktycznie trzeba będzie zrobić Poczyniłem tez pierwsze zakupy, obowiązkowo kiera M Performance i łopatki, taki sam zestaw miałem w E92M3 Po weekendzie X wjeżdża na detailing, trzeba wyciągnąć ile się da z czerwonego lakieru, na koniec ceramika obowiązkowo Thepiekarz, MAREK GERMAN i FireBlade dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorun Napisano 27 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Tylny dyfuzor, aż się prosi o wersję carbon Mikael dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 9 godzin temu, Piorun napisał: Tylny dyfuzor, aż się prosi o wersję carbon Już szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///BoguŚ/// Napisano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 Może nie do końca w temacie ale czy na tym pierwszym zdjęciu obok czerwonego nudnego suva widać to słynne ohv które ciagle chce miodu ? Xd Wracając do panewek , może nie powinienem się odzywać bo nigdy styczności z silnikami M niemiałem do czynienia, ale x5m jest już chyba wolne od tego problemu co s85 i s65 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2022 28 minut temu, ///BoguŚ/// napisał: Może nie do końca w temacie ale czy na tym pierwszym zdjęciu obok czerwonego nudnego suva widać to słynne ohv które ciagle chce miodu ? Xd Wracając do panewek , może nie powinienem się odzywać bo nigdy styczności z silnikami M niemiałem do czynienia, ale x5m jest już chyba wolne od tego problemu co s85 i s65 ? Niestety na pierwsze nie odpowiem bo nie wiem o co chodzi z ohv co do panewek to chyba każdy model M począwszy od E36 do nowej serii G potrzebuje wymiany co jakiś czas, 60-100tys zależnie od użytkowania i interwałów olejowych ///BoguŚ/// dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Dyfuzor klepnięty DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Lecimy dalej z tematem, kolejny etap a zarazem najważniejszy jak to mawiał Brylant „detajling jest najważniejszy" kolejne 7 dni lakier będzie polerowany, zostanie nałożona ceramika, wszystko co czarne nabierze nowego blasku… ///BoguŚ///, DzikuCMS, gamek2 i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///BoguŚ/// Napisano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Inna felga i już sama w sobie robi robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Zimówka, dojadę je do końca sezonu i na złom 22” z poprzednich zdjęć pewnie przemaluje na srebrno lub zostanie jak jest i posłużą jako zimówki na kolejny sezon a nowe 22” w 2 lub 3tlg wjadą na sezon 2023, plany odległe ale jak zawsze do zrealizowania MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Ja bym zostawił czarne , nie maluj na Ori lakier , czarne dodają M smaczku tutaj Po korektach i ceramice ależ to będzie ogień! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 5 godzin temu, ///BoguŚ/// napisał: Inna felga i już sama w sobie robi robotę Dokładnie 2 godziny temu, MAREK GERMAN napisał: Ja bym zostawił czarne , nie maluj na Ori lakier , czarne dodają M smaczku tutaj Po korektach i ceramice ależ to będzie ogień! Pozdro A dla mnie ten czerwony połączony z dużym 22 srebrem zmiecie te czarne felgi gdzie trzeba się przyglądać aby dostrzec rotor. Nigdy nie byłem i nie będę fanem czarnego koła który kojarzy mi się z felgą stalową i zlewa się z oponą oraz budą auta. Mikael, Thepiekarz i --=CZARNY=-- dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Dawid każdemu nie dogodzisz, także wiesz, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 @MAREK GERMAN ona już po dobrym myciu niezle wyglada a po korekcie i ceramice będzie co do felg to zgadzam się z @dawid82 czarny rotor zawsze ginie i nigdy mi się to nie podobało, z czarnym oczywiście wizja poprzedniego właściciela ale po zimówkach widać że w srebrnym Jej do twarzy --=CZARNY=-- i dawid82 dodali reakcje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Godzinę temu, Mikael napisał: @MAREK GERMAN ona już po dobrym myciu niezle wyglada a po korekcie i ceramice będzie co do felg to zgadzam się z @dawid82 czarny rotor zawsze ginie i nigdy mi się to nie podobało, z czarnym oczywiście wizja poprzedniego właściciela ale po zimówkach widać że w srebrnym Jej do twarzy Zdecydowanie lepiej wyglada w srebrze oldschool nie wziął się z du** dla przykładu mój osiołek pod przyczepę campingową na brayton 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///BoguŚ/// Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Ja jestem zdania ze srebrna felga czy to skręcana czy nie czy łamany rant czy prosty , zawsze robi większą robotę czy to na czystej serii czy na pomodzonym aucie kolor wygląda dobrze tylko na rajdowkach (bez urazy xd) dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedi Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Czarna felga imho dodaje trochę zadziora w takim przypadku, tutaj pasowała - co nie znaczy, że srebrna będzie gorsza. Wszystko kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Mi chodziło o to że tutaj przy czerwonym lakierze czarny wzór koła zrobi robotę przy czarnych dodatkach !sam mam x3 e83 bordowy i mam 20" też czarne i dużo dodatków czarnych i w/g mnie srebrne będą ujowo wyglądać u mnie (zimę mam 17" i srebrna i mi nie leży)w compkcie mam rotor srebrny i pasuje (czarny by ujowo wyglądał) Właściciel ma głowę na karku i wie co robi także luzik , to jest tylko kwestia gustu Dekielki są Ori , te są dla złodzieji hehe Pozdro Tomajx6m dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 4 godziny temu, MAREK GERMAN napisał: Mi chodziło o to że tutaj przy czerwonym lakierze czarny wzór koła zrobi robotę przy czarnych dodatkach !sam mam x3 e83 bordowy i mam 20" też czarne i dużo dodatków czarnych i w/g mnie srebrne będą ujowo wyglądać u mnie (zimę mam 17" i srebrna i mi nie leży)w compkcie mam rotor srebrny i pasuje (czarny by ujowo wyglądał) Właściciel ma głowę na karku i wie co robi także luzik , to jest tylko kwestia gustu Dekielki są Ori , te są dla złodzieji hehe Pozdro Jasna cholera..... za**bista X3... aż chyba zacznę szukać na daily MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 31 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 5 godzin temu, MAREK GERMAN napisał: Mi chodziło o to że tutaj przy czerwonym lakierze czarny wzór koła zrobi robotę przy czarnych dodatkach !sam mam x3 e83 bordowy i mam 20" też czarne i dużo dodatków czarnych i w/g mnie srebrne będą ujowo wyglądać u mnie (zimę mam 17" i srebrna i mi nie leży)w compkcie mam rotor srebrny i pasuje (czarny by ujowo wyglądał) Właściciel ma głowę na karku i wie co robi także luzik , to jest tylko kwestia gustu Dekielki są Ori , te są dla złodzieji hehe Pozdro Marek Twoje auta są zawsze top wiec nie ma o czym dyskutować MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi