kamil Napisano 20 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego Pomysł podsunięty przez @vmasher na tylne tarcze kotwiczne przy zastosowaniu tarcz hamulcowych 320mm. Może to nie droga na skróty i po taniości , ale czasami warto posłuchać i zrobić coś porządnie. Kupiliśmy dwa nowe komplety tarcz kotwicznych 330i e46 i e36 Wycinamy rdzeń z mocowaniami pod zwrotnice z e36 i tarczę z e46 , spawamy i mamy komplet pod 320mm na zawias orgi e36. Jeszcze tylko obróbka, proszek i towar jak nowy. Lelek, Thepiekarz, karole46 i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego Ma to sens, dobra robota projekt grubo idzie do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego 16 godzin temu, kamil napisał: Hebel z 330i praktycznie porównywalny do e46 m3 gdzie seryjnie hamowało s54. Identyczna szerokość bieżni na tarczy i wymiary klocka , czyli ta sama powierzchnia i siła hamowania. Tłoczysko identyczne. Różnica tylko w grubości tarczy, czyli więcej materiału lepsze i szybsze odprowadzenie temperatury podczas awaryjnego hamowania, co ewentualnie ma wpływ przy kilku krotnym hamowaniu np. na torze. Tyle teorii, a tak naprawde nie zmieścilem większych hamulcy. Felga jakiej chce użyć to RH XD 18 9,5" z rantem 2.75" i musiałem pójść na kompromis. Przymierzałem też hamulce od m3 e46 i poza innym kształtem zacisku , różnica jest nie zauważalna, a juz się nie mieści za rotorem. To teraz wszystko jasne czyli hebel z m3 wcale szalu nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 21 godzin temu, kamil napisał: Pomysł podsunięty przez @vmasher na tylne tarcze kotwiczne przy zastosowaniu tarcz hamulcowych 320mm. Może to nie droga na skróty i po taniości , ale czasami warto posłuchać i zrobić coś porządnie. Kupiliśmy dwa nowe komplety tarcz kotwicznych 330i e46 i e36 Wycinamy rdzeń z mocowaniami pod zwrotnice z e36 i tarczę z e46 , spawamy i mamy komplet pod 320mm na zawias orgi e36. Jeszcze tylko obróbka, proszek i towar jak nowy. W jaki sposób ma być zamontowany zestaw ręcznego z E46 skoro rdzeń został z E36 i jedyne co się zmieniło to cała średnica tarczy kotwicznej? Z tego co ja wiem 330i/d ma innych wymiarów rozpieraki i sprężyny do montażu szczęk niż e36, chyba że się mylę a jak wiadomo człowiek uczy się całe życie, ja wrzuciłem całe wahacze z 330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogo2103 Napisano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 12 minut temu, DzikuCMS napisał: W jaki sposób ma być zamontowany zestaw ręcznego z E46 skoro rdzeń został z E36 i jedyne co się zmieniło to cała Kolega zapewne rozwiązał problem tarcz kotwicznych pod większe tarcze, a zacisk zostaję z e36 i pewnie pierścienie w tarcze. 13 minut temu, DzikuCMS napisał: wrzuciłem całe wahacze z 330 Też tak planowałem zrobić, ale znaleźć sensowne wahacze 330 (nie szrot) graniczy z cudem więc odpuściłem. Czy przypadkiem nie trzeba również zaszczepić coś jeszcze z 330 poza wahaczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego Tak bieżnia ręcznego będzie zatulejowana na 160mm i zostaja rozpieraki i okladziny z e36. Wszystko pokaze jak odbiore od tokarza Rybka dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 2 godziny temu, kamil napisał: Tak bieżnia ręcznego będzie zatulejowana na 160mm i zostaja rozpieraki i okladziny z e36. Wszystko pokaze jak odbiore od tokarza Mam dokładnie tak samo zrobione. Jest pięknie zaglądać do tego tematu. A tutaj gra się dopiero rozkręca i najlepsze przed nami MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 15 godzin temu, ogo2103 napisał: Czy przypadkiem nie trzeba również zaszczepić coś jeszcze z 330 poza wahaczami? No kompletujesz wahacze, tuleje, łożyska, piasty, rozpieraki, sprężyny, szczęki i składasz do kupy, sorry za offtop Szkoda że furą nie będzie latać od czasu do czasu po torze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego 19 godzin temu, DzikuCMS napisał: No kompletujesz wahacze, tuleje, łożyska, piasty, rozpieraki, sprężyny, szczęki i składasz do kupy, sorry za offtop Szkoda że furą nie będzie latać od czasu do czasu po torze Najblizszy tor Jastrząb mam 100km , kto wie może kiedyś wjedzie i stanie . Serce by mnie bolało jakbym wypadł poza tor. Drugi komplet felg Motorsport skladam na semislick na wszelki wypadek. DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego Dzisiaj byłem w pracowni podejrzeć efekty pracy nad sufitem w alkantarze. Zrobiłem jedno zdjecie szpiegowskie. Jutro jak odbiorę postaram się opisac i pofocić wszystkie elementy. Na pierwszy rzut oka jest sztos. Zdradzę tajemnicę , że słupki B też poszly w nowe... Sopel94, mateq34, Vitek_Słupsk i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego U siebie też mam plan robić właśnie w alkantare, ale znam ludzi którzy uważają że ori(podobny) material jest lepszy bo alkantara wygląda jakby się brudziła cały czas dobrze że ja się do nich nie zaliczam. A wracając do tematu to czekam na resztę fot wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego 1 minutę temu, Thepiekarz napisał: U siebie też mam plan robić właśnie w alkantare, ale znam ludzi którzy uważają że ori(podobny) material jest lepszy bo alkantara wygląda jakby się brudziła cały czas dobrze że ja się do nich nie zaliczam. A wracając do tematu to czekam na resztę fot wnętrza. Być może mają rację. Nie wszystko co drozsze, to lepsze. Ja myślę że alkantara doda elegancji i pięknie zagra z malinowa skóra nappa i carbon dekorami PaatrykŁMŻ, DzikuCMS i Rybka dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lutego 2 godziny temu, kamil napisał: Być może mają rację. Nie wszystko co drozsze, to lepsze. Ja myślę że alkantara doda elegancji i pięknie zagra z malinowa skóra nappa i carbon dekorami Może i tak ale ja u siebie w daily mam kilka elementów wy właśnie alkantarze i robi mi bardziej niż ori materiał ale każdy ma inny gust i podoba się co innego. A jeśli chodzi o twój projekt to myślę że wszystko zgra się TOP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Lutego Dzisiaj trafilem za 150zl bardzo ładną półkę e46 z elektryczną roletką , która posłuży do swapa. Oczywiście nie mogłem się doczekać i jeszcze dzisiaj wyciąłem otwor w półce e36 i zamontowałem roletkę. Elektryka będzie postawiona na module z e38. Jutro jeszcze alkantara i mamy kolejny gotowy puzzel ukladanki Vitek_Słupsk, karole46, MAREK GERMAN i 7 innych dodali reakcje 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lutego Mamy kolejna paczuszke. Przyszły ranty Radinox 2.75 i 3.25 także jest zajęcie na weekend. dyziux666x, Rybka, Thepiekarz i 11 innych dodali reakcje 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lutego Takie szerokości rantów jak ja mam w compakcie , pięknie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 24 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lutego Fenomenalnie ogląda się takie galerie. Element po elemencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lutego Odebrałem sufit. Bardzo solidna przyzwoita robota w uczciwych pieniadzach. Polecam Łukasz Jelonek z FB. Powołujcie się na mnie zrobi dobra cene. Młody ambitny chłopak i wie co robi. karole46, agressor, MAREK GERMAN i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lutego Godzinę temu, kamil napisał: Odebrałem sufit. Bardzo solidna przyzwoita robota w uczciwych pieniadzach. Polecam Łukasz Jelonek z FB. Powołujcie się na mnie zrobi dobra cene. Młody ambitny chłopak i wie co robi. Dużo większy koszt niż zrobienie z materiału "mpakietowego" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka Napisano 25 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lutego Machina ruszyła to teraz trzeba będzie przynajmniej 2x dziennie tutaj zaglądać kamil dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw_e36.pawel Napisano 26 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lutego ładnie wyszła podsufitka przy alcantarze ciężko się pracuje i mi kiedyś tak ładnie nie wyszło.Ten materiał nie jest idealnie czarny tylko lekko jaśniejszy idący we fiolet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 27 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego Plan na sobotę zrealizowany. Felgi skręcone. Wybieramy oponki. Rozważam Hankook i Falken agressor, Bartek.P, Thepiekarz i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 27 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego Jakie parametry wyszły? kółko kozak swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 27 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Lutego 4 minuty temu, Sopel94 napisał: Jakie parametry wyszły? kółko kozak swoją drogą 9.5 2.75 i 10.5 3.25 Sopel94 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitek_Słupsk Napisano 28 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Lutego Dawales klej na srubki od skrecania felg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi