Tomajx6m Napisano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2022 Grube fanty gruby projekt. Kibicuje I obserwuję. kamil dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2022 W oczekiwaniu na odbiór karoserii od lakiernika zjeżdżają inne elementy projektu. W ostatnim czasie odebralem tak spakowane odnowione felgi RH XD 18" z przeznaczeniem na eventy , oraz orgi kute felgi styling 24 Motorsport , które występowały miedzy innymi w wersji m3 gt i uważam że będą pasować idealnie do tego projektu. Felgi zostały wyprostowane, obrobione , wyszkielkowane , a nastepnie dostaly proszkowy podklad i natryskowo wylana baza + bezbarwny dawid82, Rybka, jacoo i 9 innych dodali reakcje 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2022 Będzie petarda co do rh, co z tematem przylgni do montażu rantow? Całej tej przylgni polakierowanej nie trzeba zjechać do gołego aluminium? Bo czytałem kiedyś, że różne są szkoły składania ale najbezpieczniej chyba jak gole aluminium bębna skręca się z gołym rantem? Vitek_Słupsk dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Września 2022 19 godzin temu, Espinoza napisał: Będzie petarda co do rh, co z tematem przylgni do montażu rantow? Całej tej przylgni polakierowanej nie trzeba zjechać do gołego aluminium? Bo czytałem kiedyś, że różne są szkoły składania ale najbezpieczniej chyba jak gole aluminium bębna skręca się z gołym rantem? Myślę że nie zaszkodziłoby jakby były czyste, ale ja skladam zawsze na silikon i nigdy nie było problemu z niczym przez to że są malowane przylgnie. Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Po długiej przerwie w pracach blacharsko lakierniczych ruszamy z drugim etapem. Podloga odmalowana, a łączenia, zgrzewy i wnęka zbiornika paliwa dodatkowo zabezpieczone woskiem. Tomajx6m, Lelek, gamek2 i 8 innych dodali reakcje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomajx6m Napisano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2022 Zapowiada się petarda.Jaki wosk użyłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Października 2022 23 godziny temu, Tomajx6m napisał: Zapowiada się petarda.Jaki wosk użyłeś?? Szczerze nawet nie wiem muszę spytac lakiernika. Miała być wysoka półka. Szkoda tylko że nie użył bezbarwnego wosku, było by bardziej estetycznie. Mimo wszystko według mnie jest zadowalająco. vmasher, Idzik_e36 i Tomajx6m dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2022 W dniu 10.10.2022 o 21:04, Tomajx6m napisał: Zapowiada się petarda.Jaki wosk użyłeś?? Nawet istna petarda cytując pewną ciekawą osobistość Idzik_e36 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 6 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2022 Coś do przodu ruszyło? Chyba najbardziej wyczekiwany projekt e36 obecnie dla mnie . Zakres obecnych prac budzi obawy o spokój umysłu po następnych etapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Jest duży przełom w budowie projektu. Nadszedł w końcu dzień odbioru karoserii od lakiernika. Auto zostało przewiezione do Vmascher Garage , gdzie od nastepnego tygodnia bierzemy się sprawnie za uzbrajanie auta. Na pierwszy ogień pójdzie wygłuszenie ściany grodziowej , podłogi , bagażnika i tylnych błotników. Do tej operacji użyjemy mat butylowych 2mm z powłoką 0,1mm aluminium + pianka kauczukowa 6mm . gamek2, KUJON, Tomajx6m i 9 innych dodali reakcje 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia No to zaczyna się już total rozpi..dol czekam z niecierpliwością na update z składania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fuga Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Wow ,mega podziwiam, ogrom pracy włożony już na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Ciekaw jestem tego projektu, teraz składanie, czyli najlepsza rzecz Pozdro vmasher dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMYLO Napisano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia widzę ten sam lakiernik od lat... kibicuje i bede zagladał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia 50 minut temu, SMYLO napisał: widzę ten sam lakiernik od lat... kibicuje i bede zagladał Nie nie , to nie jest to samo miejsce co malowałem cabrio. Jeżeli o to ci chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Stycznia Material wygluszeniowy zakupiony. Postawilem na krajowego producenta Bitmat. W zestawie 7m2 maty butylowej o grubosci 2mm z aluminium i pianki kauczukowej 6mm w zestawie jest rolka do rozprowadzenia materiału. Koszt takiego zestawu 700zl. Zdań relacje z prac i jakość materiału vmasher dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia Ja u siebie podłogę mam właśnie z Bitmatu i dla mnie jest okey, myślę że będziesz zadowolony. Czekam na foty z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitek_Słupsk Napisano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 7 godzin temu, kamil napisał: Material wygluszeniowy zakupiony. Postawilem na ktajowego producenta Bitmat. W zestawie 7m2 maty butylowej o grubosci 2mm z aluminium i pianki kauczukoeej 6mm w zestawie jest rolka do rozprowadzenia materiału. Koszt takiego zestawu 700zl. Zdań relacje z prac i jakość materiału Gdzie kupowałeś te maty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia Godzinę temu, Vitek_Słupsk napisał: Gdzie kupowałeś te maty? Ja kupilem na stronie bitmat.pl maja gotowe zestawy. Mozna tez kupic na allegro. Napisze ile poszlo na wszystko i jak obróbka. Vitek_Słupsk dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 4 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego Pierwszy dzień prac przy karoserii. Wszystkie profile zamknięte karoserii dostały sytą porcję wosku. Podłoga została odtłuszczona i bierzemy się za wygłuszenie wnętrza. Mata butylowa 3mm etap pierwszy. Czuczu, Scythe, PaatrykŁMŻ i 8 innych dodali reakcje 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamek2 Napisano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Lutego Pięknie teraz to juz z górki MAREK GERMAN i kamil dodali reakcje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego miał być do sportu, a jak wiadomo masa wrogiem osiągów DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Lutego Proponuje Ci ta mate dobrze wałkiem docisnąć i uformować, (wtedy będzie działać jak powinna) bo po fotach wyglada jakby tylko została przyklejona i nawet dobrze nie odciśnięta. korki z podłogi jak i przetłoczenia powinny byc dobrze odwzorowane na tej macie… sam proces rolowania/układania to 2/3 razy tyle pracy co samo przyklejenie te kwadraciki na macie informują ze właśnie mata nie jest dociśnięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego Kolejny wieczór walki z podłogą. Przybylo maty butylowej, dokladniejsze rolowanie i kolejna warstwa tym razem pianka kauczukowa . Jeszcze dużo pracy, ale efekty juz widoczne. MAREK GERMAN, Thepiekarz, Vitek_Słupsk i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego Grubo tej maty hehe , będzie cichooooooo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi