kamil Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Witam Wybor na e36 coupe padł nie z przypadku. To mój powrót do przeszłości , wspomnień i powrót na scene syndykatu. Z uwagi że mnie zawsze bardziej jarała budowa i konfiguracja auta niż ratowanie vinu, to postanowiłem że tym razem też nie będzie łatwo. Warunek był jeden - karoseria musi być bez historii wypadkowej i śladów korozji. Reszta się nie liczy - wyszukamy , uzbieramy , dołożymy i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze - zbudować auto niepowtarzalne jedyne w konfiguracji , która podoba się właśnie mi. A przy okazji odpowiada kanonom GermanStyle. Po wielu miesiącach poszukiwań wpadla w moje ręce 316i 95r cosmoschwarz w oryginalnym pierwszym lakierze na każdym elemencie, bez szpachli i korozji. A Bardzo dużą zaletą auta było to że została kupiona 6 km ode mnie. Z pomocą w budowie projektu udałem się do Łukasza Byzdra @VmaszerGarage i to właśnie on będzie trzymał pieczę nad moim projektem. Od jakiegoś czasu cel jest tylko jeden " german do sportu" podobno sie da . M3 GT RacingBlue tak nazwaliśmy ten projekt, ponieważ będzie to replika M3 w pakiecie GT plus moja wizja kolorystyczna i dodatki tuningowe. Auto w pierwszej kolejności mialo dostać v8 m62b44 zakupione od Dawida z jego wczesniejszego projektu. Skompletowalem cały swap pod e36 Vmaszer przygotował komorę , wyspawał mocowania i silnik miał lądować w auto. W ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie , że pójdziemy level wyżej i jak ma być M3 GT wizualnie to mechanicznie też zrobimy M3. Wybór S54B32. Los chyba był pisany wcześniej, bo już na drugi dzień z pomocą BRP wylicytowałem e46 M3 cabrio w USA z przebiegiem 84tys. mil na dawce mechaniki i tak zaczyna się ta przygoda z M3 GT RacingBlue - Germanem do Sportu. Poniżej Vin do którego będziemy dąrzyć: Kolor: estorilblue Mpakiet zewnetrzny: zderzak przód m3, zderzak tył m3, progi m3, listwy ozdobne m3, lusterka m3, dekory progów m3 Pakiet GT: gtedken , gtschwert, gtclass risers. Felgi: RH XD 3tlg 18" Wnętrze: m3 Vaders lift RedBen 8 , konsola i dekory carbon Zawieszenie : kw v2 Hamulce: M3 e46 csl Silnik : S54B32 M3 Skrzynia biegów: manual 6b lekka + sprzęgło custom Wyposażenie: pdc tył, obc18 bc , kierownica serducho multi , telefon gsm bmw + kopyto + cd43, cupholder, pasy bezpieczeństwa Bmw Motorsport, klamki zewnetrzne Bmw Motorsport, elektryczne 4 szyby, centralny zamek, klimatronik, czarny sufit Tuning: Rollbar inox, aktywny uklad wydechowy custom, lampy tył Smoke MHW itd. Postaram się w pełni zrealizować założony cel , a co wyjdzie przedstawić w temacie poniżej. Zapraszam do śledzenia budowy. dawid82, pioteresz, Lelek i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Jakieś foty będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 4 minuty temu, Wisnia135i napisał: Jakieś foty będą? Uzupełniam sukcesywnie. Prosze o chwile cierpliwości. Postaram sie nie zawieść Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Ooooo takie tematy to ja lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Btw german do sportu to raczej na bmw-sport z tego co wiem Wypych dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 18 minut temu, Wisnia135i napisał: Btw german do sportu to raczej na bmw-sport z tego co wiem Wiśnia jeszcze kilku z germanem do sportu i będzie nowy dział na forum . Wszystko do dogadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Grubasek się zapowiada . Będę kibicował i zaglądał do tematu. Sam bym u siebie widział taki swap ale zobaczymy. A co z vką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 30 minut temu, Wisnia135i napisał: Btw german do sportu to raczej na bmw-sport z tego co wiem To będzie german do sportu jakiego ja uprawiam. Wisnia135i i Hitman_E90 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 3 minuty temu, Sopel94 napisał: Grubasek się zapowiada . Będę kibicował i zaglądał do tematu. Sam bym u siebie widział taki swap ale zobaczymy. A co z vką ? V8 będzie do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Zacząłem interesować się lakierem Estorilblue, ponieważ chce uzyskac najbardziej jasny stosowany w latach 90tych na e36 czy też e53. Okazuje się ze producent podaje dwa Estoliblue 335 tzw. Stary estoril stosowany w serii e i nowy estoril II kod B45 z serii F. Po wymieszaniu lakieru w mieszalni po kodzie nadal wychodzi zbyt ciemny i jedynym rozwiazaniem byl zakup klapki z e53 jako probnik do mieszalni. Poniżej na zdjeciach klapka w porownaniu z estoril B45 , a drugie zdjecie to probny natrysk estoril 335 po numerze ktory tez wcale nie wychodzi jasny. Finalnie ma być ten co na klapce e53. Thepiekarz dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Grubas będzie. Telefon bym sobie podarował, wrzuć lepiej zmieniarkę cyfrową będzie dużo większa funkcjonalność ;) dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Witam, a coś mi Dawid wspominał że budujesz znów E36 bo jego graty poszły do Twojego projektu, tutaj bez dwóch zdań nie będzie lipy, i german do sportu będzie niepowtarzalny! Pomysł podoba mi się , czekam na więcej Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek-e30 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Zapowiada się nieźle, taki powrót do przeszłości super pomysł Telefonu i innych bajerów osobiście bym nie dawał jak ma być do sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 36 minut temu, wojtek-e30 napisał: Zapowiada się nieźle, taki powrót do przeszłości super pomysł Telefonu i innych bajerów osobiście bym nie dawał jak ma być do sportu A jak będę musiał gdzies zadzwonić?? Thepiekarz, wojtek-e30, Idzik_e36 i 5 innych dodali reakcje 1 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikael Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Piękny temat widzę i przykład do naśladowania z planów wynika ze coś tam się znasz zobaczymy co z tego wyjdzie ale kolor i silnik to już dla mnie poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 3 godziny temu, kamil napisał: A jak będę musiał gdzies zadzwonić?? To odpalasz memory fajw na telefonie i radio przez bt się łączy automatycznie kamil i dawid82 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 3 godziny temu, qbak napisał: To odpalasz memory fajw na telefonie i radio przez bt się łączy automatycznie To dam to i to. Telefon bardzo mi się podoba wizualnie na kopyto, chociaż większość osób nie popiera mojego zdania, ale lubię jak świeci, a fajnie przy tym jak będzie jeszcze działał. Rozumiem że jak dam cyfrowa zmieniarką To mogę dołożyć moduł blth. Czyli nawet muzykę można puścić na audi z telefonu? dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Tak jest, i multifunkcja działa. Generalnie to świetne rozwiązanie, CD43 naprawdę odżywa. Chowasz pod deskę rozdzielczą zmieniarkę, wyprowadzasz sobie aux i usb (dla szpanu bo korzysta się tylko z bluetootha ;)) i to wszystko. Zmieniarka już ma w sobie połączenie z BT https://www.dension.com/automotive/products/car-multimedia-solutions/gateway-lite-bt Takie coś. Myślę że z telefonem nie będzie się gryzło. Wiadomo, fajnie jak świeci ale dla mnie to tak duży przeżytek że ja bym nie chciał. Co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 56 minut temu, qbak napisał: Tak jest, i multifunkcja działa. Generalnie to świetne rozwiązanie, CD43 naprawdę odżywa. Chowasz pod deskę rozdzielczą zmieniarkę, wyprowadzasz sobie aux i usb (dla szpanu bo korzysta się tylko z bluetootha ;)) i to wszystko. Zmieniarka już ma w sobie połączenie z BT https://www.dension.com/automotive/products/car-multimedia-solutions/gateway-lite-bt Takie coś. Myślę że z telefonem nie będzie się gryzło. Wiadomo, fajnie jak świeci ale dla mnie to tak duży przeżytek że ja bym nie chciał. Co kto woli Jesteś 100% pewny, że CD43 obsłuży tą zmieniarkę i multifunkcje ? Pytam bo mam to radio. kiedyś chciałem się tym zająć ale jakoś jeszcze nie podeszłem do tematu, a teraz chętnie bym się za to zabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Teraz, dawid82 napisał: Jesteś 100% pewny, że CD43 obsłuży tą zmieniarkę i multifunkcje ? Pytam bo mam to radio i jak kiedyś chciałem się tym zająć ale jakoś jeszcze nie podeszłem do tematu, a teraz chętnie bym się tym zajął Dawid wydaje mi się że Twoje nie jest cd43 chyba że starszy model. Wydaje mi się że cd43 mówią na to z 2 wyswietlaczami , chyba że się nie różnią opcjami. dawid82 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid82 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 8 minut temu, kamil napisał: Dawid wydaje mi się że Twoje nie jest cd43 chyba że starszy model. Wydaje mi się że cd43 mówią na to z 2 wyswietlaczami , chyba że się nie różnią opcjami. Tak masz racje teraz się przyjrzałem mam inne radio . Chętnie bym kulił ten profesional na kasety ale cena zabójcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Kilka dni temu odebralismy dawce z BRP. Nowa bateria i zagadała od strzała. Silnik ladnie równo pracuje. Pod maską stan salonowy, vanosow nie słychać. Serwisy olejowe co 12-15 tys km , przebieg 84 tys mil. Zapowiada się obiecująco. Auto idzie na czesci. Jezeli są chętni to można opłacić na siebie akcyze i stać się szczęśliwym posiadaczem dowodu z vinem WBS Thepiekarz, vmasher, MAREK GERMAN i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaniu Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Super baza i plany tez wzorowe. Bede zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Ile takie autko wyszlo ? Sam myślę nad taką opcją ale celowałbym w anglika bo usa podobno stłumione silniki są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 1 minutę temu, Sopel94 napisał: Ile takie autko wyszlo ? Sam myślę nad taką opcją ale celowałbym w anglika bo usa podobno stłumione silniki są. Jak kojarze to tylko inne katalizatory mają a przy usa dużo mniej roboty niz robić całą przekładke i potem napewno łatwiej sprzedać us niz anglika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi