PiotrekE36 Napisano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Godzinę temu, Fredi napisał: No ba, znam Twoj watek, byłeś jedna z inspiracji u mnie bedzie tez bez MT2, za to wejda progi od kombi, lotka na bagaznik i odnawiam chromeline. Duzo projektow ma czarne ramki, ja pojde troche w retro - fajnie bedzie wygladalo z gleba i RSami To stare zdjęcie lotka mt1 też była w późniejszym czasie. Kolor bedzie robił robotę. Powodzenia i do przodu Fredi, Oleeek, --=CZARNY=-- i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Ciag dalszy - prawie cala buda zeszlifowana. Bartek.P, Scythe, mateq34 i 8 innych dodali reakcje 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 19 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Stycznia zregenerowałem nagrzewnice, rozłożona na pół, wyciąłem wszystkie uszczelki klap z pianki, nowy zawór wody dla spokoju, ocynk, inne pierdoły. tak było Tak jest Scythe, Bartek.P, Lelek i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamek2 Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Ladnie sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 20 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Zgadnijcie z czego jest żółta gąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia 35 minut temu, Fredi napisał: Zgadnijcie z czego jest żółta gąbka Gąbka do zmywania Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 20 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Główny powód "zapachu starego BMW" wyeliminowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Stycznia Piękna robota ! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yogi1 Napisano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia Super to wszystko idzie, przeczytałem cały wątek bo też mnie czeka podobny zakres i mocno mnie wciągnęło. Kozak siądzie ten kolor, myślę że przy 318 i swapie nie ma co się zadręczać ori lakierem tylko robić co się będzie podobać. Śledzę i kibicuję Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2 godziny temu, Yogi1 napisał: Super to wszystko idzie, przeczytałem cały wątek bo też mnie czeka podobny zakres i mocno mnie wciągnęło. Kozak siądzie ten kolor, myślę że przy 318 i swapie nie ma co się zadręczać ori lakierem tylko robić co się będzie podobać. Śledzę i kibicuję Dzięki. Nie mogę się doczekać aż zacznę składać te wszystkie gotowe elementy w całość. Niech w końcu tylko do mnie buda wróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lutego Wleciał brązowy podkład kwasowy reaktywny i szary podkład wypełniający. Potem szlifowanie i już kolor. Zaraz będzie ładnie Thepiekarz, Lelek, dawid82 i 9 innych dodali reakcje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 20 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego Podwozie gotowe: Szare: podkład wytrawiający który był dany zaraz po piaskowaniu. Doczyszczone miejsca i usunięcie uszkodzonych mas. Szaro-zólte to podkład reaktywny w miejscach odsłoniętych do blachy. Czarne podkład poliuretanowy. Czarne-żólte to uzupełnienie masy poliuretanowej. Czarne Lakier poliuretanowy pelniący funkcje tła pod kolor. Zielone to finalny lakier poliuretanowy Raptor, barwiony na Malachit Grun jak cała buda. Bartek.P, MAREK GERMAN, asmo i 9 innych dodali reakcje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitek_Słupsk Napisano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego kosmos robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lutego Mega robota !!to ile taki zabieg trwał?chodzi mi o czas? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 21 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lutego 10 godzin temu, MAREK GERMAN napisał: Mega robota !!to ile taki zabieg trwał?chodzi mi o czas? Pozdro O panie… blacharz trzymal auto od maja 2021 do stycznia 2022, robił pomiedzy innymi bardziej komercyjnymi pracami. Do lakiernika trafiła okolo marca 2022 i dopiero konczy. Troche czkala, potem po piaskowaniu wyszly jeszcze jakies ubytki itd. Jeszcze okolo 3 tygodni zejdzie. Jakby odliczyc czekanie i różne opoznienia to lakiernik pracuje nad tym okolo 3-4 miesięcy. MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 3 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca Środek tez już zrobiony Zabieram się za najważniejszy etap lakierowania, ale jeszcze coś wylazło... po zdarciu resztek lakieru z klapy szyberdachu wyszły niefajne niespodzianki. Szukam innej klapy, z tej niewiele będzie (zmęczona i troche rdzy w środku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 3 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca 2 godziny temu, Fredi napisał: Zabieram się za najważniejszy etap lakierowania, ale jeszcze coś wylazło... po zdarciu resztek lakieru z klapy szyberdachu wyszły niefajne niespodzianki. Szukam innej klapy, z tej niewiele będzie (zmęczona i troche rdzy w środku) Niestety ale klapy prawdopodobnie lepszej nie znajdziesz. Chłopaki już otwierają te klapy i robią nowe wstawki także nie wiem czy jeet sens tracic czas na szukanie innej klapy jak 90% ma już rdze PS. Świetna robota to co się dzieje z autem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 3 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Marca Teraz, jacoo napisał: Niestety ale klapy prawdopodobnie lepszej nie znajdziesz. Chłopaki już otwierają te klapy i robią nowe wstawki także nie wiem czy jeet sens tracic czas na szukanie innej klapy jak 90% ma już rdze PS. Świetna robota to co się dzieje z autem I tu Cię zaskoczę: Kacper Pleskot - sprowadza tylko e30 i Merce 190 z Grecji, mam od niego już kilka ładnych elementów. Właśnie wysyła mi idealną klapę. Cena spora (1 000 zł) ale lepsze to niż bawić się w ratowanie i ryzyko, że rude i tak wylezie za 2 lata. Miałem farta, bo dosłownie teraz zaczął rozbierać auto na części i pewnie zaraz większość się sprzeda. PaatrykŁMŻ, jacoo i Scythe dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano Poniedziałek o 14:01 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:01 Szlifowanie, szlifowanie, dopieszczanie, gładzenie itp.…. może się uda w przyszłym tyg już ostatecznie lakierować MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi