Fredi Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 51 minut temu, DERO napisał: Nakład pracy duży ale czy jakościowo ok? Nie to ze bym się czepiał ale wg mnie masz niechlujnie zrobione te fotele. Nie bede tu dużo sie rozpisywał, dla przykładu: Jeden fotel róg boczku przy zagłówku i drugi... nie widzisz tego? To napewno sie nie ułoży. Pozdro Widze, idealne nie sa, Klinika Wnetrz to tlumaczy ubitymi poduszkami. Na zywo wygladaja lepiej. Zreszta poruszalem ten temat wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 Zgadza sie, tylko po tamtych zdjęciach nic nie dało się wywnioskować. Teraz więcej pokazałeś to można więcej powiedzieć. Wyglada jakby ktoś zamówił z ali gotowe wykroje i założył jak umiał. Jednym słowem kupa PS. Te miejsca ktore wskazałem na szybko to tam zadna poduszka na to wpływu nie ma. Co gorsze z perspektywy „zerkniecia” do kabiny - 1 bedzie to widoczne. Ja bym oddawał na poprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 12 godzin temu, DERO napisał: Nakład pracy duży ale czy jakościowo ok? Nie to ze bym się czepiał ale wg mnie masz niechlujnie zrobione te fotele. Nie bede tu dużo sie rozpisywał, dla przykładu: Jeden fotel róg boczku przy zagłówku i drugi... nie widzisz tego? To napewno sie nie ułoży. Pozdro X2. Po zdjęciach widać że nie jest to dobrze zrobione, nawet plecy foteli brzydko naciągnięte, może być niedosyt jak wleca na auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 Jesli masz na mysli gorne narozniki plecow, to tak, jest tam pomarszczenie bo to gruba skora i na rogu sila rzeczy nadmiar trzeba „zgobic”. W ori jest tworzywo wiec inaczej sie uklada / kurczy w temp itd. Grubej skory nie zgobisz inaczej. No chyba ze wycinajac kawalek i robiac szycie na cieciu, ale to by jeszcze slabiej wygladalo imo. Ja nie wiem czy robiac gruba skore da sie lepiej to zrobic. Jak? Podpowiecie cos? Pokazcie jak jest u was? Inna sprawa to np naciag na siedzisku, mogloby byc lepiej i to pewnie bedzie poprawiane. dzieki za opinie panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiloff Napisano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 co za klinika wnętrz to robiła ? masakra jak to wyszło, i nie rozumiem jakichś tłumaczeń typu gruba/cienka skóra, wygląda to po prostu słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 9 godzin temu, Fredi napisał: Jesli masz na mysli gorne narozniki plecow, to tak, jest tam pomarszczenie bo to gruba skora i na rogu sila rzeczy nadmiar trzeba „zgobic”. W ori jest tworzywo wiec inaczej sie uklada / kurczy w temp itd. Grubej skory nie zgobisz inaczej. No chyba ze wycinajac kawalek i robiac szycie na cieciu, ale to by jeszcze slabiej wygladalo imo. Ja nie wiem czy robiac gruba skore da sie lepiej to zrobic. Jak? Podpowiecie cos? Pokazcie jak jest u was? Inna sprawa to np naciag na siedzisku, mogloby byc lepiej i to pewnie bedzie poprawiane. dzieki za opinie panowie Naprawdę tego nie widzisz? Jeden gorzej zrobiony od drugiego wskazałem na szybko te same miejsca w 2 fotelach... co gorsze te miejsca sa od razu widoczne jak ktoś Ci zerknie do kabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Też mam u siebie "gruba" skórę i panowie z Zondy zrobili plecy perfekcyjnie na przetłoczeniu, a z tego co mi tłumaczyli przez telefon wystarczyło tam dać tylko bardziej twardą hmm włókninę/gąbkę/materiał (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i reszta się na rogach idealnie naciągnęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motobiker Napisano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Niestety, mi również wydaje mi się, że fotele źle zrobione. Mam u siebie w E32 obszyte na nowo sportsitze i w porównaniu z Twoimi to..., zresztą sam zobacz. Myślę, że teraz widzisz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 42 minuty temu, jacoo napisał: Też mam u siebie "gruba" skórę i panowie z Zondy zrobili plecy perfekcyjnie na przetłoczeniu, a z tego co mi tłumaczyli przez telefon wystarczyło tam dać tylko bardziej twardą hmm włókninę/gąbkę/materiał (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) i reszta się na rogach idealnie naciągnęła Dzieki, to mi sie przyda w rozmowach z wykonawca. ps: mialem jechac do zondy ale wybralem kogos blizej… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Aha, no i u was boki sa przeszyte nicia, a ja mam gruba lamelke jak w ori, to bardzo wplywa na plastycznosc. jacoo - a mozesz pokazac jak masz tyl siedziska zrobiony? U mnie jest ciasno i mechanizm naciska na siedzisko. Ale tak mialem tez w sterej tapicerce. O to miejsce mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 7 godzin temu, Fredi napisał: jacoo - a mozesz pokazac jak masz tyl siedziska zrobiony? U mnie jest ciasno i mechanizm naciska na siedzisko. Ale tak mialem tez w sterej tapicerce. O to miejsce mi chodzi U mnie w yglada to tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 2 godziny temu, jacoo napisał: U mnie w yglada to tak : Czyli analogicznie, tak myslalem. No to walcze nad poprawieniem przetloczen plecow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Fotele w poprawce a ja dalej walcze z silnikiem (m54b30). I tu mam do Was pytanie: co jeszcze mozna zrobic w temacie czyszczenia bloku? Poza myciem bylo czyszczenie suchym lodem… ale nie moge sie pozbyc drobnych przyschnietych brudow. Sa tak twarde ze pozostaje tylko szczotka obrotowa ale nie chce wypolerowac alu… co myslicie? Szczotka i z czasem sciemnieje i tak? Czy tak juz zostawic? Praktycznie tego nie bedzie widac: turaj strona od wydechu: wyszla super ale od kolektora dolotowego sa nadal osady… i najslabiej od strony vanosa - choc sama obudowe jak zdejme to moze soda potraktuje (calego silnika sie boje sodowac, obawiam sie czy cos nie wlezie do srodka). a co poza tym: 1. wsadzona miska z m50, inny smok, uszczelka. Miska jest wysodowana wiec ladnie wyszla 2. zabieram sie za gore: uszczelki pokrywy zaworowej, vanos zestaw naprawczy i sprawdzenie/usuniecie luzow, uszczelka podstawy filtra (oj lało), czujniki polozenia walkow, przewody ukladu chlodzenia, pompa wody… itd 3. rozrusznik odmalowany, alternator w regeneracji 4. no i wszelkie zewnetrzne srubki w ocynk na zolto, bedzie lekko dopasowane do stylu e30 (na ile to mozliwe w plastiku) Bartek.P, Espinoza i FireBlade dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 Aha - kolo pasowe i elektrozawory tez beda odmalowane, jeszcze strasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 3 godziny temu, Fredi napisał: Aha - kolo pasowe i elektrozawory tez beda odmalowane, jeszcze strasza Właśnie pisałem zjebe na ten temat ja bym zostawił już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 1 minutę temu, ryyyan napisał: Właśnie pisałem zjebe na ten temat ja bym zostawił już ;-)))) doczyscilem szczotka ile sie dalo i tak zostawie, juz jest duuuuzo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Ale… wlasnie otwarlem pokrywe zaworowa i za glowe sie zlapalem jaki gnoj… Bartek.P i DzikuCMS dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3DYK Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 pomogłoby tu piaskowanie delikatną mączką z piasku i potem szkiełkowanie ale musiałbyś dobrze zabezpieczyć blok, z suchym lodem nie było syfu ale i tez takie efekty są : ) sodowanie chyba tez by dało rade, walcz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Ja to bym najpierw sprawdził ten silnik w środku a potem brał się za jego wygląd bo po takim widoku to nie dziwne było by jakby popijal oliwę bo raczej latał na longlive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feconi Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Dokładnie, nie mógł bym spać jak bym najpierw nie otworzył silnika i zobaczył jaki jest jego stan bo syfu co nie miara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw_e36.pawel Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 od strony miski silnik w środku też tak słabo wyglądał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 2 minuty temu, bmw_e36.pawel napisał: od strony miski silnik w środku też tak słabo wyglądał? Lepiej, mniej nagaru i zero masła. Wyczyscilem i zamknalem rozmawialem z kilkoma mechanikami, kazdy mowi ze wyglada „normalnie” jak na m54, wyczyscic co sie da, poskladac, potem plukanka, pewnie kilka razy. I bedzie git. Silnik odpalalem, jezdzilem przed kupnem, trzyma kompresje, ladnie pracuje, nie dymi na niebiesko. Mam nadzieje ze bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Dobre te mechaniki ciekawe jakby nazwali ten Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz1505 Napisano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 tak właśnie wygląda silnik w którym olej wymienia się co parę lat albo wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bmw_e36.pawel Napisano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Mechanika zdanie nie jest złe , stanu mechaniki nie stwierdzisz po jego wyglądzie zabrudzenia , tu widać tylko że olej był niewymieniany i latane na starym bardzo długo do tego stopnia że stracił swoje właściwości poprzez starzenie się i zaczął się popielić i to zaczęło się odkładać tam gdzie rozbryzg oleju jest słaby i olej go nie spłukuję dokładniej niż dolna część korbowodowa.Ja bym rozpinał rozrząd , wyciągał wałki i łoża , obracał silnik do góry nogami i mył do skutku.Stan silnika ocenia się po jego kompresji , stanie cylindrów i panewkach.Myj i pokazuj foty z prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi