lapka666 Napisano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Października 2021 Malachit Grun bardzo fajny kolor! Ori mi np też leży. Fajnie, że idziesz w coś nieszablonowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Polecam tego Allegrowicza www.mariuszdrypa.pl - jako jedyny podjal sie poskładania mojego dyfra: wysłałem odnowiona obudowe i wszystkie graty, do malowania proszkowego trzeba bylo to porozkładać. Mariusz wymienił łożyska, uszczelniacze i najważniejsze - poskładał całość z odpowiednimi luzami/siłami. Super kontakt i świetna robota! DzikuCMS, Thepiekarz, jacoo i 4 innych dodali reakcje 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Tak pięknie idą prace, że przemyśl raz jeszcze czy aby na pewno nie iść w oryginalny lakier i silnik lapka666 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz ///3 Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 31 minut temu, jacoo napisał: Tak pięknie idą prace, że przemyśl raz jeszcze czy aby na pewno nie iść w oryginalny lakier i silnik tez popieram aby kolor został ori mi sie nawet on podoba, co do silnika jesli nie było tam m20 to dla mnie bez znaczenia co tam wyląduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 44 minuty temu, Łukasz ///3 napisał: tez popieram aby kolor został ori mi sie nawet on podoba, co do silnika jesli nie było tam m20 to dla mnie bez znaczenia co tam wyląduje W sumie też racja. A poza tym silnik jeszcze można zawsze zmienić, z kolorem już tak nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Eh ten kolor… po prostu Burgundrot na tym aucie wyglada jak dziadkowóz moim zdaniem. Ale zrobie probki i bede maslal… silnik - bylo m40 wiec swodobnie mozna dac cokolwiek. A ja chce cos mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Auto wnosisz na taki poziom że ori kolor nada mu tylko wartości. Jak będzie lśnił to zrobi robotę. Poza tym po Twoim podejściu widać że jak nie on to detale zrobią swoje i finalnie będzie miazga! Zrób próbki i się nimi podziel. Ludzie na forum zawsze wiedzą lepiej co lepsze dla właściciela Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 28 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Możliwe. Zobaczymy na próbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Rób tak żeby Tobie się podobało, skoro chciałeś ten Malachit to taki maluj, z takim podejściem i wnętrzem beżowym musi być dobrze Zresztą ja też bym wolał zielony Wisnia135i, Krupek i Fredi dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krupek Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 15 minut temu, asmo napisał: Rób tak żeby Tobie się podobało, skoro chciałeś ten Malachit to taki maluj, z takim podejściem i wnętrzem beżowym musi być dobrze Zresztą ja też bym wolał zielony Też tak uważam. Jak rozebrałeś auto do golej blachy i nie idziesz w sama renowacje to zmieniaj kolor jaki Ci się podoba. Ja też bym tak zrobił przy takim zakresie prac. Wisnia135i, Fredi i Brodi97 dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Zgadzam się z asmo i krupkiem, skoro i tak idzie swap i nie robisz tego jako typowa renowacja zabytkowa to olał bym ori kolor, i szedł w to co tobie sie podoba koncowo i tak ten samochód będzie warty w ch** siana i wątpie aby ew nowemu właścicielowi kolor nie zgodny z vinem miał pzeszkadzać... Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brodi97 Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Byleby nie "biały" ... Co nie @Wisnia135i? Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 29 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 49 minut temu, Brodi97 napisał: Byleby nie "biały" ... Co nie @Wisnia135i? Osobiscie twierdzę że,e30 najlepiej wygląda w czerni szafirowej czerni czyli 475 kolor jak dobrze pamietam ale biała też nie wygląda źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 29 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 To moze rozowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 29 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Narazie leci czyszczenie i piaskowanie ram foteli i prowadnic. Po weekendzie powinienem wrzucić zdjęcie jak to wyszło bo przyznam że musiałem szukać trochę kompromisów pomiędzy solidnym wykonaniem a obawą przed rozebraniem wszystkiego do zera Lelek, DzikuCMS i Thepiekarz dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Ale to była upierdliwa robota... nie rozbierałem stelaża całkowicie przed malowaniem w obawie przed połamaniem mocowań sprężyn. Tak więc oklejałem, zasłaniałem itd. No i nie do końca jestem zadowolony z jakości farby: ze względu na to że prowadnice są ciasno poskładane i farba musi być cienka, użyłem neutralizatora rdzy z podkładem i na to farba ze spraya... strasznie licha ta powłoka... no ale cóż, to jest wszystko schowane pod tapicerką, najważniejsze, że jest odrdzewione i zabezpieczone. Czysto, schludnie, aczkolwiek będę myślał siedząc na nich, że mogłem zrobić lakierowanie w inny sposób Przed: I po odnowieniu: Do poduszek pod udo założyłem nowe ślizgi: 2 z aso i 4 od Ryś Pi --> te są zrobione na drukarce 3D i pasują idealnie (trochę szersza szpara na prowadnicę ale to nie szkodzi) MAREK GERMAN, Espinoza, DzikuCMS i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalbi Napisano 26 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Podejście do tematu mega profi robione na spokojnie, a bardzo dokładnie przyjemnie się ogląda twoją galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 5 minut temu, kalbi napisał: Podejście do tematu mega profi robione na spokojnie, a bardzo dokładnie przyjemnie się ogląda twoją galerię. Dziekuje. Niebawem powinien pojawic sie tu silnik po odswiezeniu i modach oraz za jakies 3 tyg gotowe wnetrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2021 Panowie, co myslicie o tym wykonaniu? Jeszcze nie odebralem, na razie widze na zdjeciach, Klinika Wnetrz Krk. Generalnie ok ale mam watpliwosci do naciagniecia skory na podparciu uda i na koncu siedziska. Wojtek mowi ze skora krojona w 100% zgodnosci z ori wykrojnikiem i ze stare gabki sa tego przyczyna… nie znam sie wiec nie lubie dyskutowac ze spacjalista… ale nie podoba mi sie to i nie wiem czy prosic o poprawki czy lepiej sie juz nie da na starej gabce? Thepiekarz dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Sprawdź prospekty BMW, zobaczysz że na wszystkich skóry są pomarszczone. A żeby znikło pomarszczenie wystarczy umiejętnie podgrzać skórę opalarką i wtedy się naciągnie/skurczy Fredi dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sopel94 Napisano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Jak mi szyli wnetrze i dostałem zdj podglądowe to napisali żebym zmarchami się nie przejmował bo i tak zostaną wygładzone na ciepło. I faktycznie nie ma nic wiec warto o to zapytać . Może ogarną w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 Fredi a nie lepiej było z materiału zrobić? Zaraz będziesz sie wkurzał, że fotel kierowcy na siedzisku się łamie przez pionowe szycia. W e30 wg mnie materiał w coupe kozacko siedzi... a tak z innej beczki ostatnio robie sobie szyny do foteli i ciagle mam w głowie ze ktos o nich pisal ze przejebany temat....a to Ty. Wiec witam w drużynie. Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 16 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2021 16 minut temu, DERO napisał: Fredi a nie lepiej było z materiału zrobić? Zaraz będziesz sie wkurzał, że fotel kierowcy na siedzisku się łamie przez pionowe szycia. W e30 wg mnie materiał w coupe kozacko siedzi... a tak z innej beczki ostatnio robie sobie szyny do foteli i ciagle mam w głowie ze ktos o nich pisal ze przejebany temat....a to Ty. Wiec witam w drużynie. Masakra. Zrobiłem skóry bo bardziej mi się podobają i lubię ten zapach w aucie. A szycie chciałem mieć jak ori, jest zdecydowanie retro i to mi się podoba. Co do szyn - to po prostu czasochłonne jeśli robisz sam. Ja popełniłem kilka błędów tutaj więc żeby podsumować: - to jest nierozbieralny mechanizm, kółkiem w środku i jakimiś plastikowymi elementami - więc jakiekolwiek prace w wysokiem temperaturze odpadają - rozebrać co się da i wypiaskować całość - nie przejmuj się że mechanizm się zatnie - po piaskowaniu przedmuchasz, poruszasz kilka razy i wszystko wyleci. Nawet jak się mocno zatnie, to walniesz gumowym młotkiem i szyba ruszy, a potem piasek wyleci. Tylko porządnie przedmuchaj i kilka razy tym poruszaj - podkład i farba - to najtrudniejsze: ja w obawie przed zbyt grubą warstwą farby użyłem odrdzewiacza z podkładem + lakier w sprayu... i tego żałuję... a) Brunox jako podkład słabo się trzyma, po fakcie widziałem jakieś testy i było podobnie. Użyłbym czegoś innego b) farba jest strasznie licha i łatwo ją uszkodzić (brak dobrego utwardzacza). Po położeniu podkładu użyłbym jednak pistoletu do malowania i lakieru 2-składnikowego. Efekt mam ładny, ale już przy zakładaniu sprężynek lakier odpryskuje, boję się co będzie dalej. Na szczęście tego bardzo nie widać i można w przyszłości łatwo poprawić / zrobić na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredi Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 No i mam prezent na swieta, poskladalem fotele, nowa tapicerka, ocynk, plastiki odswiezone. Jestem zadowolony z efektu. Skora gruba, solidna, udalo sie idealnie dobrac kolor i strukture skory do ori boczkow, pokolorowac ich kieszenie zeby ladnie wspolgralo. Oczywiscie kilka detali wymagalo dopasowania podczas skladania, ale wyszlo za***iscie. Bedzie pasowac do zielonej budy asmo, Espinoza, atos1987 i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DERO Napisano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 Nakład pracy duży ale czy jakościowo ok? Nie to ze bym się czepiał ale wg mnie masz niechlujnie zrobione te fotele. Nie bede tu dużo sie rozpisywał, dla przykładu: Jeden fotel róg boczku przy zagłówku i drugi... nie widzisz tego? To napewno sie nie ułoży. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi