ryyyan Napisano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Dobrze się zapowiada Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioteresz Napisano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Ciekawe jak to kółko siądzie Futury na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 20 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 TRX to jest coś pięknego! siądzie jak złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 3 godziny temu, pioteresz napisał: Ciekawe jak to kółko siądzie Futury na sprzedaż? Futury przejął @Wasyll_e34juz z dekielkami zostawiłem mu na przechowanie na okres prac blacharskich No i inaczej nie mogło być jak musiały zostać na e34, bo siadły świetnie pioteresz dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 TRX dużo lepiej będzie pasował niż futura. Bardzo dobre posunięcie. Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumor07 Napisano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Dobra fela, do tego auta siądzie jak złoto . Pozdro Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-MM-W Napisano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Smacznie, klasycznie, ale również germańsko powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 12 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Witam temat wyglada następująco: prace blacharskie dobiegają końca prawdopodobnie za 2-3 tygodnie E28 trafia do lakiernika. Germanfest na Molo to termin absolutny i zrobie co w mojej mocy żeby dotrzeć, lecz gdy zobaczyłem ze termin zgłoszeń jest do 10 lipca to jestem w du***, ale i tak spróbuje, musi się udać, wszystkie elementy gotowe do montażu czekają tylko na bude kilka fotek z prac. ps: w międzyczasie robię black helle, regeneruje co się da żeby bylo jak nowe oraz przyszły zaciski z m30b30 przód i tył, żeby wstawić gotowy set razem z gwintem i zawiasem strzala, kaawoo, PiotrekE36 i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleeek Napisano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2022 Zdążysz i powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 1 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Witajcie po 2 miesiącach, niestety lecz jakbym mocno chcial to nie było opcji się fizycznie wyrobić na molo, na przyszły rok zjawiam się już na pewno czas na aktualizacje ponieważ dziś wielki dzień, w którym temat blacharki został zamkniety, w przyszłym tygodniu E28 jedzie do lakiernika, termin odbioru jest planowany na koniec grudnia (wiadomo ze nie będzie w grudniu :D) poniżej duża foto relacja, choć jest to cześć zdjęć z całych 228 zdjęć wykonanych przez blacharza milego oglądania (zdjęcia dodawane w kolejności wykonywanych prac. Poniżej opisze w skrócie co ciekawego się działo po drodze) drzwi oraz klapa i maska po piaskowaniu zostały pocięte pospawane zalane epoksydem w każda możliwa szczeline, następnie dostałem telefon ze allegrowskie zamienniki błotników nie pasuja w ogóle, dlaczego się pokusiłem na nie to nie mam pojęcia. Kupiłem w ten sam dzień do południa w ASO, tak samo jak pas przedni dolny Następnie blacharz zabezpieczył spawane podwozie i zaczął pasować elementy oraz spotterem wyciągać wgniotki. Zalewanie wszystkiego zabezpieczeniami antykorozyjnymi będzie już wykonywał lakiernik aby nigdzie żaden wosk czy cokolwiek tłustego nie dostało się pod lakier. Koniec końców jestem naprawdę mega zadowolony, banan na japie i teraz tylko czekać na robotę lakiernika mam nadzieje ze będzie równie dobry poziom. --=CZARNY=--, FireBlade, agressor i 7 innych dodali reakcje 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Dobra robota, brakuje już takich fachowców co wycinają kawałki i spawają nowe wycięte blachy Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorun Napisano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Daj namiar na blacharza, widać, że sensownie podchodzi do tematu. Może być PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 5 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 14:00, Piorun napisał: Daj namiar na blacharza, widać, że sensownie podchodzi do tematu. Może być PW Bardzo bym chciał lecz niestety nie bierze żadnych takich robót, bo nie oszukujmy się, dla blacharza najgorsza z możliwych robót. Nie opłacalna w ogóle i czasochłonna. Sam osobiście prosilem się go z dobre 7 miesięcy, w 2021 roku, bo też jest moim klientem w studio tatuażu, w końcu się zgodził po długich namowach ale żeby nie było tak pięknie to 5 miesięcy do lutego czekałem na termin (to wszystko było umawiane na jape) i 7 miesięcy zeszło mu z blacharka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateq34 Napisano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Września 2022 W dniu 2.09.2022 o 14:00, Piorun napisał: Daj namiar na blacharza, widać, że sensownie podchodzi do tematu. Może być PW Mam blacharza/lakiernika, który podchodzi do takich tematów jak do renowacji, nie tylko naprawy. Nie wiem, jaki rejon, ale mój to Woinart koło Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 11 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Dostałem resztę gratów czyli wszystkie elementy drzwi co do śrubki, uszczelki zamki zaślepki i inne pierdoly, jak już robić to konkretnie, składać wszystko przynajmniej na czystych częściach. Robię to na tyle na ile mam umiejętności ale musi być wszystko czyste zaczęte dopiero z 10% gratów z tych pudełek… poniżej jeszcze zdjęcia custom krzyży do świateł mijania, przymiarka przed malowaniem i zamykaniem szkła. ps nie zdążyłem się pochwalić nowym daily! E38 navarra violet 735iA przedlift na phoenixach atos1987, kumor07, Lelek i 5 innych dodali reakcje 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamster Napisano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Września 2022 Przedliftowe e38 w ciekawym kolorze.Cos pieknego. Espinoza dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Witajcie, E28 4 tygodnie temu pojechała do lakiernika i na szczęście jest to już ostatni z dwóch etapów, planowany odbiór jest na luty. Koloru nie zmieniam ale za to pobawimy się odcieniami tego lakieru, będzie mozliwie najciemniejszy odcień sapphirblau. Także rok czasu to wszystko będzie trwało, plus składanie samemu Poniżej zarzucam dosłownie pare zdjęć z regeneracji lamp, pasowania dokładek odświeżania elementów, których w sumie i tak nie będzie widać. Ale jest to dla mnie ważne i daje mi spokojny sen, że będą czyste i odświeżone jak wszystko co wkładam do tego auta Do usłyszenia jak już odbiorę MOMI, jacoo, Wasyll_e34 i 14 innych dodali reakcje 16 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 25 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Stycznia No i tak, miesiące mijają, lakiernik w końcu złapał wenę i zaczął prace przy e28, na dzień dzisiejszy stoi w podkładzie, pozbierałem trochę nowosci przez te 3 miesiące i tak: lakier został wybrany, będzie bardzo zbliżony do oryginału tylko o niecały ton ciemniejszy. Oddałem też fotele i kanapę do obszycia do mojego kumpla, w końcu recaro doczekają się samochodu po półtora roku leżakowania w garażu Czekam tez na wpinki m technica na fotele i na kanapę, udało się kupić nowki z aso z Litwy Ogólnie to uprzedzę pytania czemu spinki m technic w recaro? Z tego co czytałem i się dowiadywałem (jeżeli to prawda) również po zdjęciach, to to, że jak ktoś miał z salonu w 80’ samochód w którym były recaro i była opcja m technic to również fotele recaro miały tą wpinke - a jeżeli to nie prawda No to trudno, mega mi sie podoba takie połączenie reszta rzeczy tak naprawdę czeka na montaż co do koloru skóry: przede wszystkim koncepcja na samochód miała być taka, ze lecimy lakier Dolphin Grey metallic i robię wnętrze na bordowo. Ale plan jakoś mi szybko przeszedł. Postawiłem na oryginalny odcień lakieru i obszycie w bardzo jasną szarą skórę dla konrastu będzie jak to na Bmw przystało czyli dwu tonowe wnętrze: czarny dywan gora deski rozdzielczej i gora boczków bedzie czarne a reszta leci w jasny szary Edit: planowany odbiór auta to końcówka lutego i mam nadzieje ze będzie to termin ostateczny definitywny koniec prac i można składać orzel, Thepiekarz, Oleeek i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca Witajcie, e28 odebrana wczoraj od lakiernika, od razu zacząłem prace, obszedłem dookoła, złapałem się za łeb i nie wiem od czego zacząć jest zimno co nie bardzo pomaga w zimnym garażu bez gniazdka, ale jade z tematem, zaczynam od tylu bo mogę składać na gotowo i później wnętrze… w międzyczasie ładuje wosk w każda możliwa dziure i pod błotniki poniżej pare zdjęć z etapów malowania (zdjęcia słabej jakości od lakiernika) i sam malowałem wszystkie plastiki oraz winyle pod kolor nowej skory. Póki co budżetowo sama zmiana koloru, obszycie reszty wnętrza musi niestety poczekać. Pozdro!!! DzikuCMS, Bartek.P, Scythe i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głodek Napisano 5 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca Jakoś nie jestem przekonany co do koloru ,ale to tobie ma się podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 5 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Marca Chodzi ci o kolor samochodu? Wiesz co poszedłem w oryginał sapphirblau metallic, mnie osobiście ten kolor robi bo jest to coś innego, nie jest tak popularny w shadowline, No i nie widać aż tak jak się ukurzy po godzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi