Mr_M Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Siemanko Przedstawiam Wam mojego Touringa Bmw e36 Touring z końca 96r w pięknym kolorze-Technoviolet fabrycznie z silnikiem m52b20 Wyposażenie: Ori mpakiet zewnętrzny i wewnętrzny, Fotele Sporty półskóry, kierownica trójramienna , obc 11 oraz-co dla mnie mega fajna opcja- brak relingów dachowych. A tak to taka podstawowa wersja Kilka zdjęć jak wygladał na początku Auto jako plan początkowy mialo służyć do dojazdu do pracy itd. Może nie wyglądała najlepiej: ruda brała wszędzie, fotele i boczki poprzedzierane, sufit wisiał po całości, brak listew na drzwiach itd, ale do zwykłej jazdy wystarczyło. I tak sobie jeździłem.. Jednak gdzieś po ok pół roku plan szybko się zmienił, ponieważ jednostka 2.0 wyzionęła ducha i wpadł pomysł wsadzenia m52b28. To w sumie pierwsza z modyfikacji w tym aucie. Silnik zakupiony z e36 także wszystko pasowało i nie trzeba było nic przerabiać, a zostało wymienione wszystko od silnika po wydech. No i juz po swapie pomyślałem, że to byłby fajny projekcik na germanca tylko trzeba go dopieścić, doposażyć i oczywiście zglebować Kupilem z moja lubą drugie auto na dojazdy i tak zaczeliśmy szykować e36-tylko w bardzo wolnym tempie Poszukiwania zdrowej klapy, błotnika i zaprowadzenie do lakiernika. Tam auto stało dobre pół roku-bo kolejki. E36 dostała nowy lakier, nowe progi i zabezpieczone podwozie. W między czasie zbieraliśmy fanty i na dzień dzisiejszy założone zostalo: Nowy gwint MTS GOLD przód i tył Felgi customy Bbs Rs 17" 4x8.5 zrobione z trx, ale bębny i ranty ori bbs przód 1cal tył 2.5. Et nie znam, ale tył siedzi idealnie,a z przodu doszedł dystans 1.5cm Pierwsze przymiarki i myjnia Nowe listwy mpakiet i spinki z aso Blenda usa Ori hokej przedniego zderzaka Nowe uszczelki klamek aso, a także maskownice Fotele sporty podgrzewane w nietuzinkowym fioletowym kolorze akurat pod kolor auta Boczki czarna skóra Została zrobiona podsufitka na czarna alcantare (dzień przed Melo na molo) Na żywo prezentuje się dużo lepiej niż na zdjęciu Większość prac dopieszczania zostalo zrobionych przed Melo Na Molo Lakier wypolerowany i zabezpieczony powłoką kwarcową Fotele zostaly naprawione i odmalowane Wszystkie listwy, dokładki pomontowane Tak jak wcześniej wspomniałem-naprawiony sufit Oczywiście przód w dół jak na germanca przystało Kilka zdjęć z Melo Na Molo Może teraz powiem, ile pracy mnie jeszcze czeka Napewno pierwsza i najważniejsza sprawą będzie wydech, bo ten póki co jedynie szpeci wygląd. Planuje wstawić barany od Schmiedmann, a dalej pójdzie kwasówka lub sportowe katy, na końcu Eisenmann 2x76 Silnik zostanie uszczelniony i wyczyszczony, a komora przejdzie odswieżenie Lusterka M3 Z czasem wleci lepszy gwint Jeszcze w tym roku boczki, mieszek i podłokietnik będą w kolorze foteli Wpadnie kierownica serducho Lampy soczewki boscha zrobione na black hella No i oczywiscie bedziemy doposażać w miare możliwości póki co teraz to na tyle. Na bieżąco będę wrzucał relacje co sie dzieje z Touringiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Bosze ile robią zdjęcia hehe vs Karyk, dober i AdRRian dodali reakcje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Będę zaglądał Mr_M dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witboy Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 zgrabnie Mr_M, Thepiekarz i atos1987 dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 OOoo Fajnie wiedzieć że auto było na molo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 Oglądałem na molo i kolor robi robotę ale 17 w e36 to nieporozumienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 37 minut temu, Wisnia135i napisał: ale 17 w e36 to nieporozumienie... Ale co 17? Rozwiń mysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 22 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Września 2020 3 godziny temu, lapka666 napisał: Bosze ile robią zdjęcia hehe vs Zdjecia robia robote w kazdym przypadku . szczególnie jak jedne jest robione lustrzanka a drugie telefonem.no i swiatło. a jak sie przyjżysz to zobaczysz wiele zmian w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 10 godzin temu, Mr_M napisał: Zdjecia robia robote w kazdym przypadku . szczególnie jak jedne jest robione lustrzanka a drugie telefonem.no i swiatło. a jak sie przyjżysz to zobaczysz wiele zmian w aucie Zmiany widać. Bez tego nawet fotograf by nie wyciągnął tak auta. Ale widać, że nie masz ręki do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyk Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Fajny Turas, pasują mu pomarańczki do tego koloru. Fotele w jakiś sposób odnawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 3 godziny temu, lapka666 napisał: Zmiany widać. Bez tego nawet fotograf by nie wyciągnął tak auta. Ale widać, że nie masz ręki do zdjęć No nie mam dlatego teraz wszedzie kobiete zabieram bo jak widac robi piekne zdjecia lapka666 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 2 godziny temu, Karyk napisał: Fajny Turas, pasują mu pomarańczki do tego koloru. Fotele w jakiś sposób odnawiałeś? Dzieki fotel kierowcy mial przetarcia wiec byla wymieniona gabka i obszyta czesc na nowo a potem byly malowane oba i usuwane przy okazji drobne pękniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyk Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 Odcień wyszedł ten sam co oryginał? Efekt bardzo dobry, ciekawe jak będzie z trwałością malowania - masz z tym jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 2 godziny temu, Karyk napisał: Odcień wyszedł ten sam co oryginał? Efekt bardzo dobry, ciekawe jak będzie z trwałością malowania - masz z tym jakieś doświadczenia? Delikatnie jasniejszy ale to widac tylko w pelnym sloncu jak sie dobrze przyjrzysz doswiadczenia nie mam ale kumpel robi to na codzien przy renowacji aut i nie narzekaja a koszta duzo mniejsze jak obszywanie na nowo zobaczymy za 2-3 lata jak to bedzie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyk Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 18 minut temu, Mr_M napisał: a koszta duzo mniejsze jak obszywanie na nowo No koszt podejrzewam przynajmniej 10x mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 42 minuty temu, Karyk napisał: No koszt podejrzewam przynajmniej 10x mniejszy. Za renowacje dwoch foteli kumpel mnie policzyl 500zl i w tym juz jest tapicer. Po mału sie umawiam na boczki, mieszek , i podlokietnik to kolejne 500zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 długa droga, widzę poziom na melo wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witboy Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 9 godzin temu, Karyk napisał: Odcień wyszedł ten sam co oryginał? Efekt bardzo dobry, ciekawe jak będzie z trwałością malowania - masz z tym jakieś doświadczenia? problemem są jasne kolory, bo szybciej się brudzą i trzeba uważać z chemia do czyszczenia żeby nie zeszła farba którą było malowane Mr_M dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 1 godzinę temu, qbak napisał: długa droga, widzę poziom na melo wysoki Melo to głównie ludzie nie auta. To nie chotowa Mr_M dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 2 godziny temu, qbak napisał: długa droga, widzę poziom na melo wysoki Ja na melo byłem pierwszy raz a auto jest ukonczone w 30% ale chcialem sie przejechac zobaczyc jak to jest, poznac ludzi, pokazac sie i powiem ci ze nie zawiodlem sie bo mega impreza, mega ludzie ktorzy podbudowuja i doradzaja a na kolejna impreze juz sie szykujemy zeby bylo lepiej MAREK GERMAN dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 1 godzinę temu, witboy napisał: problemem są jasne kolory, bo szybciej się brudzą i trzeba uważać z chemia do czyszczenia żeby nie zeszła farba którą było malowane Dokładnie jak efekt bedzie mizerny obszyjemy na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 3 minuty temu, Mr_M napisał: Ja na melo byłem pierwszy raz a auto jest ukonczone w 30% ale chcialem sie przejechac zobaczyc jak to jest, poznac ludzi, pokazac sie i powiem ci ze nie zawiodlem sie bo mega impreza, mega ludzie ktorzy podbudowuja i doradzaja a na kolejna impreze juz sie szykujemy zeby bylo lepiej jasne że tak miałem też być ale fura nie gotowa i wirusowe klimaty... w przyszłym roku zbijemy pjone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_M Napisano 23 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 49 minut temu, qbak napisał: jasne że tak miałem też być ale fura nie gotowa i wirusowe klimaty... w przyszłym roku zbijemy pjone Pewnie ze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goryl Napisano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Września 2020 ten kolor jest zaje ..pomarańcze mi tu nie pasują ,śliczniutka ale relingi bym dołożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2020 przykuł ten turas uwagę na molo - będę śledził temat pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi