przemciko Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Witam wszystkich fanów marki BMW. Po wspaniałej przygodzie z bmw e36 Redberym, poprzeczkę postawiłem sobie bardzo wysoko. Na myśl co dalej jaki projekt, czy może coś nowszego plastikowego wygodniejszego itp czy coś starszego jakieś auto z duszą. I jak tak oto w moje ręce trafiło BMW e12 z 76 roku przedlift 525 na podwójnych gaźnikach zenitha. Auto jest w fajnej konfiguracji kolorystycznej ale również wersja z garbem na masce i wlewem przy tylnej lampie. Z szyberdachem i 4 elektrycznymi szybami. Auto stało kilka lat nie odpalane w szopie pod dywanem. Po kilku podejściach udało się auto odpalić. E12 niestety była lekko uderzona w lewy winkiel. Kilka zdjęć po zakupie. s Jeszcze zanim kupiłem e12 udało mi się zakupić felgi oryginalne BBS Rs 17 8,5 Et13 RS 212 i 9,5 Et13 Rs197. Które przeszły kompleksową renowacje. Bębny, rotory malowane proszkowo, ranty polerka, śrubki i śruby centralne nowy chrom i do tego nowe dekielki BBS. Auto było ogólnie na chodzie ale w papierach był taki bałagan że 9 miesięcy prostowałem wszystkie akcje żeby zarejestrować auto. Kiedy ten moment nastąpił wziąłem się za rozbiórkę i auto pojechało na prace blacharsko lakiernicze. Auto przed i po rozbiórce wyglądało tak. A po piaskowaniu. I z prac blacharskich. Oryginalne spawy dachu. Kielich po naprawie. Wstawka przy wnęce bagażnika. Zakupiłem również nowy pas przedni jeszcze wtedy dostępny w aso. Zakupiłem też 2 nowe błotniki ale niestety nie mam zdjęcia tylko już na aucie. Zakupiłem również dokładkę KAMEI A tak prezentowała się zaraz po lakierowaniu. Zawieszenie w pełni odmalowane lub nowe. Nowe łożyska tył, poliuretany wahacze tył, łączniki i gumy stabilizatora oraz tuleje belki. Przód: stabilizator i łączniki poliuretan. Nowe wahacze, drążki kierownicze. Kilka nowych elementów. Nowe atrapy przód. Nowe tarcze przód. Nowe kierunki. Nowa nerka. Nowy zderzak tył. Nowy zderzak przód. Lampy po renowcji. Przed i Po Nowe uszczelki szyb i kliny. I dzień odbioru auta z firmy Centrum Klasyków. Na dzisiaj tyle. Niedługo dalsza aktualizacja. B-MM-W, lapka666, kumor07 i 9 innych dodali reakcje 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Trochę był chrupek ale akceptuję bo wiem co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 4 minuty temu, KUJON napisał: Trochę był chrupek ale akceptuję bo wiem co będzie dalej mam rozumieć, że auto już wygląda inaczej niż na ostatnich fotkach i niedługo będą kolejne fotoaktualizacje? czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witboy Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 więcej więcej ! chrupek był ale bez większej tragedii na szczęście dawaj foty lubie takie prace, kolor został oryginalny? dywan był ok a jak fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Podejscie pierwsza klasa! Piachu całego się pozbyłeś bo słyszałem dużo opinii o tym że piach lubi zostawać w profilach zamkniętych i zbierać wilgoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 I to się nazywa odbudowa, zero skrótów tylko tak jak byc powinno czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Bardzo Szanuję takie osoby którym tak się chce!!! Czekam na więcej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek-e30 Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Oj to będzie sztos. Brawo za chęci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARO Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Jestem pełen podziwu ja bym się zastanowił po piaskowaniu czy się w to bawić. Szacun za odbudowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLi Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Podziwiam za podejście i ilość włożonej pracy. Kiedy planujesz postawić to na koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemciko Napisano 15 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Panowie auto juz jest w lakierze i na kołach temat zaktualizuje na dniach. Brak czasu za jednym razem żeby temat był kompletny. Odbudowa trwa już rok czasu materiału mam od groma wiec trochę trwa wgrywanie zdjęć i itp. Co do piachu pewnie w 100% jeszcze mi się nie udało go wyplemić ale przedmuchałem auto już kilkukrotnie. Dlatego też wstrzymuje się z zabezpieczeniem profili żeby tego piachu pozbyć się jak najwięcej. Co do stanu blacharki według mnie na 44 letnie auto blacharki było bardzo mało. Co do chęci to są tylko czasu brak Pozdro na dniach wrzucam reszte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3DYK Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Super temat, wrzucaj kolejne akrualizacje bo jest bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Września 2020 Temat odbudowy tak jak przystało na syndykat!dobra robota , wiadomo albo grubo albo wcale Pozdro i czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 A jaki jest plan na auto? OEM czy GS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karyk Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Piękne auto, świetne kroki. Czekam na kolejne fotki z prac! BMW powinno wręczać odznaczenia za każdego "uratowanego" klasyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 49 minut temu, lapka666 napisał: A jaki jest plan na auto? OEM czy GS? Przeczytaj tytuł wątku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 3 minuty temu, dyziux666x napisał: Przeczytaj tytuł wątku:) hehe a specjalnie dwa razy przeszukałem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdRRian Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Szanuję, kibicuję, obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik3er Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 O wow w końcu jakas nowa odbudowa brawo Bede tu zagladal Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asmo Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Super podejście, dobre koło, mam nadzieje że kolor zostanie seryjny i będzie idealnie Kibicuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumor07 Napisano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Września 2020 Mega podejście do tematu i samo auto ciekawe , czekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemciko Napisano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Jest mały up. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacoo Napisano 17 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Już w tym momencie mega cieszy oko ! Powiedz mi a zderzaki kupowałeś w ASO czy są to jakieś zamienniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemciko Napisano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Września 2020 Ori lerzaki magazynowe. Znalazłem we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi