$LIPAS Napisano 17 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Też jestem ciekaw bo jest wiele niewiadomych. Nie myślałem, że to takie skomplikowane, finansowo tez jest kiepsko bo przy tym wzroście mocy to koszty nie są miarodajne. Kilka lat temu można było kupić te części za śmieszne pięniążki ale teraz unikaty i tylko to dodawało mi weny aby dalej w to inwestować. W zeszłym roku gdy się na to zdecydowałem to myślałem, że pyk 10k i już mam a tu nie tak szybko z samą dostępnością trudności. Licznik w przed liftach, tylko zmiana kodowania sterownika i moduł świateł. W nowszych podobno trzeba jakichś kabli dołożyć. Ta podstawa, którą mam najprawdopodobniej nie wejdzie wysokościowo, ta od s54 jest niżej i mieści się z kolektorem, plus to, że ma termostat i nie chłodzi oleju cały czas, tylko np. wtedy kiedy silnik został dopiero odpalony. Temat na rynku nie do dostania, w samym aso zamówiłem we wrześniu i dostawa zaplanowana jest dopiero na przyszły tydzień. Jestem pewny, że w tych pieniążkach był by ciekawy setup turbo. Kierowałem się tym, że ma być spoko setup do pałowania i drugi plus to to ,że mam smaczki z M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2021 Śledzę rynek i wiem o czym mówisz. Części od M3 to już mega rarytasy. A jeśli chodzi o kasę to nic nie mów. Trzymam kciuki za szybkie złożenie itb i przetarcie szlaku dla potomnych dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$LIPAS Napisano 19 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2021 Spełniłem kolejne z moich motoryzacyjnych marzeń - kupiłem E36! Następnego dnia po zakupie zamówiłem Gwint najtańszy na allegro, redline i posadziłem furkę. Trafiłem jeszcze lotkę tylnej klapy zender w kolor, więc bez zastanowienia kupiłem. Ostatni element to koło: replika felgi m5 e60 w 17" 4x8j et 35 na które wstrzeliłem oponki 205/40/17. Myślę, że jak na zimówkę to może być. Ogólnie przy montażu zawiasu zobaczyłem, że e36 ma nawet zdrową podłogę, podnosi się w każdym miejscu . Całość zmontowałem w 4 popołudnia. Na wiosnę, jak się nie sprzeda to wrzucę tu Kerschera. Tomajx6m, Espinoza i FireBlade dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$LIPAS Napisano 3 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Witam Wszystkich. Prace mojego auta ruszyły do przodu. Od początku w marcu rozebrałem front i wrzuciłe na lawete Następnie podjechałem sciągnąc klimę i zaprowadziłem auto na warsztat i zabezpieczyłem Następnego dnia dostałem wspaniała wiadomość po 8 miesiącach oczekiwania przyszla paczka z aso a w niej Wczoraj oficjalnie silnik wyjechał z komory Teraz muszę przygotować komorę do lakierowania. Lelek, gamek2, Dawiid i 7 innych dodali reakcje 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$LIPAS Napisano 21 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Kwietnia Witam. Cały czas idziemy do przodu powoli ale do przodu. Komora po wstępnym podkładzie Zakupiłme dolot dedykowany K&N teraz mam już wszystkie czesci. Myśle że wyjdzie to w miare czas pokaże Lelek, DzikuCMS, KUJON i 7 innych dodali reakcje 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$LIPAS Napisano Czwartek o 18:25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Czwartek o 18:25 Nie poskładałem sie na chotowa i bardzo nad tym ubolewalem. Dorzuciłem napinacz pompy z m3 co pociągneło za sb ogrom pracy Lelek, atos1987, FireBlade i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano Czwartek o 21:50 Zgłoś Udostępnij Napisano Czwartek o 21:50 Piękna sprawa. Itb w m54B30 to moje marzenie. Pozytywnie zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
$LIPAS Napisano Niedziela o 08:25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano Niedziela o 08:25 Wczoraj odebrałem elementy z lakierni i zrpobiłem nową wiązke i zamontowałem podstawe plius alternator Espinoza, Bartek.P, DzikuCMS i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi