dawid82 Napisano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Września 2019 Fotki, fotki , do poprawy bo nie widać wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2019 poprawiłem fotki, generalnie niestety wszelkie prace stanęły latem w miejscu gdyż miałem coś w rodzaju wypadku, nie nie E36. Pomału zdrowieję mam nadzieje że wiosną wyjadę Jedyne co to w międzyczasie ponagrywałem sobie dźwięk wydechów R6 i V12 na jałowym... btw. kupie: wał napędowy 2.8, szpera d.głowa, półosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 dystanse 20mm kamil dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Jakie tarcze wrzucone i ich wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feconi Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 A co się dzieje z nadkolami i wlotami na tarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 26 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Dnia 26.05.2020 o 20:15, DzikuCMS napisał: Jakie tarcze wrzucone i ich wymiary? VW T5 bodajże 333x32 (zimmermann sport) Dnia 26.05.2020 o 21:42, feconi napisał: A co się dzieje z nadkolami i wlotami na tarcze? w sumie to nic ciekawego, leżą na regale z resztą gratów DzikuCMS dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas Napisano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2020 Konkretnie wygląda ten ośmiotłok w kebabie! Wrzuć jakiś filmik z "awaryjnego" hamowania powiedzmy 120 - 0 Ciekaw jestem okrutnie... Pzdr, B. lapka666 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Pompę zmienił? Co mu da 8 tłoczków jak nie będzie co miało to pompować? Ale fakt wygląda groźnie hehe. Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 11 minut temu, lapka666 napisał: Pompę zmienił? Co mu da 8 tłoczków jak nie będzie co miało to pompować? Ale fakt wygląda groźnie hehe. Pan mgr inż. odświeży sobie mechanikę płynów i tribologię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 1 godzinę temu, Marcin' napisał: Pan mgr inż. odświeży sobie mechanikę płynów i tribologię To wytłumacz mi proszę co wytworzy takie ciśnienie żeby 8 tłoczków skutecznie zadziałało? Seryjna pompa? Proszę powiedz jeszcze, że masz gumowe przewody a nie stalowy oplot to tym bardziej chętnie posłucham wyjaśnienia. I wiedz, że nie piszę tego złośliwie.... Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 28 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Oczywiście, że seryjna pompa jest za słaba do odpowiedniej pracy takiego układu, ale to nie sama ilość tłoczków ale i też ich średnice (które są duzo niższe) etc są istotne, tam dalej uzyskujemy niutony nacisku na tarcz, tarcz która ma większy obwód, wydłóża się droga tarcia. W uproszczeniu. Nie. Przewody mam w oplocie, jestem poza domem, ale mozna to dostrzec na foto. I tak owszem, jestem przekonany, że hamują lepiej bo na dokładnie tych właśnie zaciskach, tarczach i przewodach jeździłem już ponad 2 lata w swojej poprzedniej E36 na seryjnej pompie Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Czyli każdy ma z was racje, układ napewno lepiej hamuje od orginalnego ale też przez ori pompe nie osiąga maxa z tego co by byc mogło ale napewno jest lepiej jak na ori zacisku ^^ lapka666 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Hamować będą na pewno lepiej ale moim zdaniem nie wykorzystujesz ich potencjału w 100% a szkoda bo hebel konkret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz ///3 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Moze i dobrze ze nie ma Maxa możliwość, bo z przeciążenia mogła by wylecieć szyba przednia lapka666, SFERA, Mic Hal i 1 inny dodali reakcje 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 4 minuty temu, lapka666 napisał: Hamować będą na pewno lepiej ale moim zdaniem nie wykorzystujesz ich potencjału w 100% a szkoda bo hebel konkret. Można zacząć tez od początku, że w sumie 99% tutaj nie wykorzystuje potencjału zakładanych tu części w 100% bo, nie latasz po torze aby to wykorzystać , gwint z regulacji też tu nie korzystają z wszystkich ustawień które są dostępne... telefony i reszta doposażenia też jest aby była a nie jest na codzień wykorzystywana... więc nie ma po co aż tak sie spinać Łukasz ///3, Marcin' i Bartu dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 Nikt się nie spina bardziej ciekawość bo siano za takie bydle pewnie nie mała a ciekaw jestem czy to będzie hamowało lepiej od hebli z 330 mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 13 minut temu, lapka666 napisał: Nikt się nie spina bardziej ciekawość bo siano za takie bydle pewnie nie mała a ciekaw jestem czy to będzie hamowało lepiej od hebli z 330 mimo wszystko. Oj możesz wierzyć że, napewno będzie lepiej.. co do ceny to wbrew pozorom nie są jakieś ku***sko drogie bo, to ten sam zaciak jest w lambo, audi rs4 czy rs6 nie pamiętam dokladnie Marcin' dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 To może ja wypowiem się jako specjalista od pneumatyki a to prawie to samo jak hydraulika tylko na niższych ciśnieniach. Jeśli zwiększymy średnicę tłoczków zostawiając tę samą pompę w której nie zmieni się ciśnienie i wydajność na 100% zwiększy się siła docisku klocków do tarczy. Dodatkowym atutem może być zmiana pompy która wytworzy większe ciśnienie i będzie wydajniejsza. Poprawi to jeszcze bardziej hamowanie w aucie. Ps: Może ktoś chętny na podzespołu do Airrida ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 9 minut temu, Bartek.P napisał: Ps: Może ktoś chętny na podzespołu do Airrida ? Wczoraj przeszła mi taka myśl do mojej haha Bartek.P i patrykm88 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedi Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 3 godziny temu, Wisnia135i napisał: Wczoraj przeszła mi taka myśl do mojej haha nie wiem nad czym się zastanawiasz, no przecież to powszechnie wiadomo że airride na tor to najlepsze rozwiązanie Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2020 6 minut temu, dedi napisał: nie wiem nad czym się zastanawiasz, no przecież to powszechnie wiadomo że airride na tor to najlepsze rozwiązanie No wiadomo ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dniu 26.05.2020 o 18:37, Marcin' napisał: dystanse 20mm Ale ten hamulec dobrze wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikuCMS Napisano 20 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2020 W dniu 24.07.2019 o 22:33, Marcin' napisał: Dziś kontynuacja serwisu pozakupowego zmiana oleju z ch wie czego na Millersa XF 5w50 z płukaniem + wymiana płynu od wspomagania Generalnie jakim trzeba być januszem aby plastikową pokrywę filtra oleju gdzie jest jeszcze specjalnie napisane ze 25Nm, doebać tak, że żeby odkręcić musiałem użyć 1,5m rury... wleciał filtr pipercrossa trochę bazaltu do poowijania dotarło i potestujemy pozostał jeszcze filtr paliwa i będzie można w końcu wziąć się za nakładki na zaciski Z jakiego modelu dokładnie zaciski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi