Marcin' Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 Cześć, nazywam się Marcin, forum obserwowałem od dawna jako gość, postanowiłem że się zarejestruję i założę tutaj swoją galerię niedawno pierwszy raz kupiłem nie czarne BMW połowa 96r (przejściówka) 320i w automacie po swapie na 2.8 i manuala, swap robiony przez gołodupca zmieniony tylko słupek i skrzynia... wydech od 2.0 wycięty kat, wstawiona rynna i błyszcząco pierdzące g... zamiast końcowego, wstyd był tym do domu wracać :wstyd: (ogólnie 2.8 z mocą zdrowego 2.0) generalnie stan był powiedzmy mało wiele, choć poprzedni właściciel wygrał mój hajs głównie ze względu na to iż auto jeszcze nigdy nie było malowane, wszystkie blachy są jeszcze w oryginalnym lakierze - raczej coś ciężko spotykanego na E36 szczególnie ze już 10 lat jeździ po PL typeCode BF61 type 320I (EUR) series E36 (2) serie 3 bodyType COUPE steering LL doors 2 engine M52 displacement 2.00 power 110 drive HECK transmission AUT color MONTREALBLAU METALLIC (297) upholstery LEDER STANDARD/SCHWARZ (P7SW) prodDate 1996-05-08 individualInteriorCode S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera S277A LM RAD/DOPPELSPEICHENSTYLING Obr. BMW, st. le. BMW podw. spr. S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa S314A FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT Lusterko zewn. /Zamek kier. podgrz. S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel. S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat S554A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem S668A RADIO BMW REVERSE RDS Radio BMW Reverse RDS S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk. L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria S806A 3.BREMSLEUCHTE Trzecie światło stop S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Dummy-SALAPA Nie mam za bardzo zdjęć po zakupie: i zaczęło się wywożenie gruzu, w pierwszej kolejności serducho i wleciał wydech z Alpiny B6 2.8 po czyszczeniu: wyleciały kółka Japan Racing (10j na tyle) i gwint tuning art na poczet KW V3 i styling 39 (mam te felgi już 10 lat ) +cambery i poduszki z poliuretanami strongflexa cambery założone trochę inaczej niż wszyscy wpadł kolektor z M50 świece i fajki nowe podszybie i wycieraczki i jakieś zdjęcia z dziś pokazujące jak wygląda po tygodniu (tak wiem że kierunki na odwrót ) moc już wróciła, prawdopodobnie w następnym tyg. hamownia, wpadły też rozpórki przód i tył plany to kierunek zdecydowanie bardziej w stronę cultstyle i performance pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 Ciekawie się robi, niby kilka "detali" a już lepiej wygląda!kolor na duży plus, nagraj jak wydech teraz gada Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 A ja dla odmiany powiem że na tym japanie było naprawdę mega. Pewnie przez wzór podobny do hartge. Mimo wszystko dobrze to siedziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykm88 Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Dobre fanty wlecialy, a na stokrotkach wygląda dobrze. Dla mnie japany nie leżały nigdy. Po koleltorach przydałoby się programowanie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 dzięki za opinie dźwięk bez fajerwerków: https://www.youtube.com/watch?v=ioSz9mjIYeE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goryl Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 11 godzin temu, lapka666 napisał: A ja dla odmiany powiem że na tym japanie było naprawdę mega. Pewnie przez wzór podobny do hartge. Mimo wszystko dobrze to siedziało. ...dyrektorze wzór wzięty z oz turbo , na przełomie lat 80/90 wykorzystywany często przez firmę je design głównie w samochodach Vag.. . Ale faktycznie całkiem przyzwoicie samochód wyglądał...tylko przy kw v3 cienko "współgrał " lapka666, Marcin', affy i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Dużo dobrego już zrobiłeś dla tego auta ale jeszcze trochę zostało do zrobienia. Japany wyglądały Dobrze ale tylko z daleka... Dobrze że wyleciały z auta. Trzymam kciuki za dalsze pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 napiszesz cos jak sie na v3 jezdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz ///3 Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 zmien kierunki w błotnikach bo masz pomylone strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 21 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 15 minut temu, Łukasz ///3 napisał: zmien kierunki w błotnikach bo masz pomylone strony 19 godzin temu, Marcin' napisał: (tak wiem że kierunki na odwrót ) 2 godziny temu, qbak napisał: napiszesz cos jak sie na v3 jezdzi? W porównaniu do tuning art'a to zupełnie inne auto Na razie jeszcze nie bawiłem się ustawieniami, jeżdżę na tych zalecanych, i jest całkiem spoko choć troszkę za miękko jak dla mnie. Auto prowadzi się pewnie, mimo iż jest zdecydowanie twardziej niż seria to bardzo ładnie wybiera dziury, po wjechaniu w zapadniętą studzienkę - czujesz że w nią wjechałeś a nie się wjebaeś. A to chyba dzięki temu: "Depending on the valve configuration found inside the kit, maximum bump forces will not influence the suspensions response when encountering hard bumps, such as curbs on the racetrack." Generalnie polecam Co do kół to finalnie widzę tu czarne BBS RC 300 18" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 dzięki, zamówione już, na koniec sierpnia bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek-e30 Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 Dobra jest, poupalałby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykm88 Napisano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Lipca 2019 4 godziny temu, Marcin' napisał: Co do kół to finalnie widzę tu czarne BBS RC 300 18" 300/301 i będzie dobrze Marcin' dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Aktualnie @Sifacil ma swoje bbs do sprzedania z nowymi oponami to możesz napisać do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Dzięki Wiśnia, ale niestety w tym sezonie raczej nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 a o co chodzi z kamberem? https://beta.photobucket.com/u/powerbmw/p/cc77f686-6379-40f1-88d3-ed953fbde4b3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 22 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Nie jest prostopadle do osi pojazdu tylko obrócony o 120° by zmienić rownież kąt wyp. sworznia zwrotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 24 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Dziś kontynuacja serwisu pozakupowego zmiana oleju z ch wie czego na Millersa XF 5w50 z płukaniem + wymiana płynu od wspomagania Generalnie jakim trzeba być januszem aby plastikową pokrywę filtra oleju gdzie jest jeszcze specjalnie napisane ze 25Nm, doebać tak, że żeby odkręcić musiałem użyć 1,5m rury... wleciał filtr pipercrossa trochę bazaltu do poowijania dotarło i potestujemy pozostał jeszcze filtr paliwa i będzie można w końcu wziąć się za nakładki na zaciski LOTNIK i DzikuCMS dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 plan na jakiś swap/turbo ze 8 tłoków wpada? pod aspekty wizualne chyba by 4 tłoki wystarczyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykm88 Napisano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Jak 8 tłoków hebel to i 8 tłoków pod maską by się zdało Marcin' dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 25 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Dla mnie akurat nie ma znaczenia czy 1500kg auto ma 150 czy 500 koni - oba mogą jechać sobie 200km/h i obu może ktoś przy takiej predkości wymusić, oba mogą wpaść też się pobawić na tor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 O znajome zaciski hahah takie same do mnie wkładam plus 4 tłoki na tył z porsche, jakie tarcze planujesz do zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 25 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 333mm bodajże. Jak przesiade sie w koncu na 18" wtedy wlecą 360mm z M3 e92. Tył na razie daje z e46 330 z wprasowanymi pierscieniami a docelowo właśnie 4 tłoczki z prosiaka Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wypych Napisano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Szkoda, że nie cabrio Marcin' dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin' Napisano 26 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 23 minuty temu, Wypych napisał: Szkoda, że nie cabrio i że nie eM3 co robisz w weekend? może ustawimy się na jakąś "sesje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi