Chilli WonderBoy Napisano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Dziś chciałbym Wam przedstawić swoje inne auto, a mianowicie BMW 1M (e82). Jest to jedna z 6309 wyprodukowanych tylko w latach 2010-2011 BMW 1M. Samochód był dostępny tylko w trzech kolorach (i nawet na zamówienie nie było opcji inaczej). Mój egzemplarz jest w kolorze pomarańczowym -Valencia Orange, były dostępne jeszcze tylko czarne oraz białe. Prezentowany samochód to ostatni wypust, wyprodukowany w grudniu roku 2011 w trzeciej i ostatniej edycji produkcyjnej. Wyposażenie seryjne jest na dość wysokim poziomie, jednak nie udało mi się kupić wersji full. Brakuje mi m.in. Harman/Kardon oraz pełnej elektryki foteli. Poza tym wyposażenie całkiem przyzwoite, zgodnie z VIN opisane poniżej. Na dziś dzień samochód dostał sprężyny EIBACH ( więc to egzemplarz bardziej na Top-Seria ) oraz program do 380KM. W planach jest intercooler Wagner evo 1, down pippe i program do 400KM. Nie chcę tu jednak pisać o planach na przyszłość, będę rozwijał temat i go na bierząco uzupełniał. Mam jednak głębokie wrażenie, że ten projekt nie pójdzie w kierunku German a Performance, choć w stylu za który Syndykat nie powinien się wstydzić (mam nadzieję). Tym czasem specyfikacja VIN: Type code: UR91 Model: M COUPE (EUR) E-F-R series: E82 LCI (LifeCycleImpulse) Series: 1 Type: COUPE Steering: LL Doors: 2 Engine: N54T Displacement: 3.00 Power: 250 (340 hp) Drive: HECK Transmission: MEC Paint code: B44 - VALENCIA ORANGE METALL Upholstery code: LWNZ - LEDER BOSTON 2/S Prod.date: 2011-12-09 S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES S1CB ACEA / CO2 scope S1CD Brake Energy Regeneration S2N6 19"M LM RAEDER Y-SPEICHE 359 M/MB S4WB INTERIEURLEISTEN M82M ALCANTARA S5AC High-beam assistant S6AA BMW TeleServices S6AB Control, Teleservices S6FL USB/audio interface S6VC STEUERUNG COMBOX P7KB NAVIGATIONPAKET PROFESSIONAL S8SC Telematics access request,country-spec. S8SP Control unit COP S8TN TAGFAHRLICHT UEBER LICHTMENUE EINST S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC S230 Extra package, EU-speciifc S249 Multifunction f steering wheel S302 Alarm system S321 Exterior parts in vehicle colour S423 Floor mats, velours S428 Warning triangle and first aid kit S430 Interior/outside mirror with auto dip S431 Interior rear-view mirror with auto dip S468 Ski bag S470 Isofix-System S473 Armrest front S481 Sports seat S488 Lumbar support, driver and passenger S493 Storage compartment package S494 Seat heating driver/passenger S502 Headlight cleaning system S507 Park Distance Control (PDC), rear S521 Rain sensor S522 Xenon Light S534 Automatic air conditioning S540 Cruise control S548 Kilometre speedo S563 Light package S609 Navigation system, Professional S612 BMW Assist S614 Internet S615 Extended BMW Online Information S616 BMW Online S620 Voice control S633 Preparation, mobile phone, Business S654 DAB tuner S676 HiFi speaker system S698 Area-Code 2 for DVD S760 High gloss shadow line S775 Headlining anthracite L801 NATIONAL VERSION GERMANY S851 Language version German S879 Operating instructions German i kilka zdjęć... Krzychu70, Karramba V8, Szelu i 2 innych dodali reakcje 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapka666 Napisano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Pokaże jeszcze jego tył bo furka fajna. Już drugie e82 na forum. Tylko to pełnoprawne 1M. Ponoć świetne jest prowadzenie tego auta. PS. Ktoś jeździ bez pasów. Nie ładnie hehe. Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz ///3 Napisano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Coś pięknego jest ten kolor skowi.one i Chilli WonderBoy dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Mega rozpierdol!ten kolor i w dodatku M pozdro i czekam na wiecej fotek Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 3 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Dzięki za miłe słowa. Pierwszy up date... Niektórzy znają mnie jako hejtera podrabianych wzorów felg. Zgadza się, jestem zagorzałym wrogiem podróbek i wątpliwego lansu jaki dają. Moje M zostało kupione na nieoryginalnych kołach, ładnych, w idealnym stanie, prawie nowych, nawet podobnych wzorem do ori, ale nie... Strasznie mnie to wkurzało, choć koło nie jest repliką M, zapewne jest repliką inne bardziej uznanej felgi, to jest jakieś Made in Taiwan "looks like". Dziś udało się kupić oryginalne BMW styling 359M (Y-spoke style 359 M) które występowały tylko w 1M oraz M3 e9X w konfiguracji competition w rozmazach 9J i 10J 19". Stan, hmmm... dla mnie nie do zaakceptowania, ale nie szkodzi i tak chce je w drugą fabryczną kolorystkę, srebro - Dekorsilber (A55) p.s. Finalnie i tak będę celował w coś od BBS, chciałem jednak mieć do niej fabryczne koła, które napewno zostaną w garażu. Dla ciekawych waga: 11,90kg tył 11,20kg przód Bartek.P dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 No kolor lakieru jest spoko. I plany grube! I mam pytanko czy można filmik jak to auto gada obecnie? Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wisnia135i Napisano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 Piękna jest i ori 1M wzór do naśladowania przy mojej przeróbce xd Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek-e30 Napisano 4 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2018 1M - cudo Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wypych Napisano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Konkretna fura. To ta od "zawodowych handlarzy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 6 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 11 godzin temu, Wypych napisał: To ta od "zawodowych handlarzy"? nie sądzę...ale poka Z3 może być priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 pyk, pyk... wojtek-e30, goryl, lapka666 i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelek Napisano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Zawsze zastanawiałem się jak te auto może wyglądać zadbane i mam dobry przykładzik, tutaj - dziękuje Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 7 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Lelek napisał: Zawsze zastanawiałem się jak te auto może wyglądać zadbane i mam dobry przykładzik, tutaj - dziękuje Dziękuję. Tu jest tylko 60 000km, więc kondycja jest mocno poprawna ale nie powiedziałem ostatniego słowa i będę ją jeszcze pieścił, będzie lepiej! Wisnia135i dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Na FB napisałem to i tutaj napisze, to auto w serii wygląda już zajebiście a jak dodać zawias plus germańskie kolo, pozamiatane! Pozdro Chilli WonderBoy i Makej dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dober Napisano 8 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 @Chilli WonderBoy Jesteś z Łodzi? Przepiękne jest to 1M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 nie, nie z Łodzi, ale auto było tam na serwisie, stąd ramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelek Napisano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 Tylko, nie można zapomnieć o przekroczeniu granicy między czymś fajnym a kiczem a to dość często ludzie mylą. A tutaj auto już robi robotę na początku a reszta tak naprawdę zależy od właściciela i jego kierunku rozwoju. Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 9 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2018 6 minut temu, Lelek napisał: Tylko, nie można zapomnieć o przekroczeniu granicy między czymś fajnym a kiczem a to dość często ludzie mylą. A tutaj auto już robi robotę na początku a reszta tak naprawdę zależy od właściciela i jego kierunku rozwoju. Prawda. Niektórzy jednak znają mój projekt Z3 Coupe, który także tu jest prezentowany i przez pryzmat tamtego auta mogą się spodziewać co ja tu odpierdolić mogę Auto znajduję się w temacie Top Seria, bo założenie jest by blisko je właśnie serii utrzymać. Po pierwsze nie chce zabić performance, które daje auto, a po drugie szkoda mocno modyfikować taką budę. Lelek i Krzychu70 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Envis Napisano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 kocur straszny! bardzo mi się podoba zwłaszcza w tym kolorze! tak jak pisałeś patrząc na Twoją Z-kę tutaj nie ma opcji zeby była lipa kiedyś sie ugadamy na mieście to mnie przewieziesz Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lelek Napisano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2018 Dnia 9.12.2018 o 14:10, Chilli WonderBoy napisał: Prawda. Niektórzy jednak znają mój projekt Z3 Coupe, który także tu jest prezentowany i przez pryzmat tamtego auta mogą się spodziewać co ja tu odpierdolić mogę Auto znajduję się w temacie Top Seria, bo założenie jest by blisko je właśnie serii utrzymać. Po pierwsze nie chce zabić performance, które daje auto, a po drugie szkoda mocno modyfikować taką budę. Nie możesz być odbierany tylko przez pryzmat Z3 Coupe, fakt zrobiłeś ją, ale poszedłeś krok dalej i walczysz z zrobieniem M1 tutaj masz szanse zawojować i to robisz już ;P Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Chyba niky cie nie będzie postrzegał bo co drugi tutaj jest chory i ma kilka aut mniej lub bardziej dlubniete. Mało tu zdrowych Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Ps jest piękna Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 5 godzin temu, marcin607 napisał: Ps jest piękna Dzięki Projekt BMW Z3 Coupe trwa i będzie rozwijany, a dla zainteresowanych jest tu: BMW Z3 Coupe Jeśli chodzi o porównanie obu aut, ono nie nastąpi, to całkiem inne konstrukcje nabyte w innym celu. Chodziło mi jedynie o to, że radykalnie, w klasycznym stylu zrobione inne BMW nie zapowiada tu powietrza, wide body i lotek NFS czy naklejek na boku opon Dnia 14.12.2018 o 15:12, Envis napisał: kocur straszny! bardzo mi się podoba zwłaszcza w tym kolorze! tak jak pisałeś patrząc na Twoją Z-kę tutaj nie ma opcji zeby była lipa kiedyś sie ugadamy na mieście to mnie przewieziesz Z dużą chęcią, okazji powinno być wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli WonderBoy Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils13 Napisano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 przerewelacyjny sprzęt! Chilli WonderBoy dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi