BartoszzG Napisano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Listopada 2018 Witam Dziękuje za swoisty kredyt zaufania i akceptację tematu. Słowem wstępu - forum przeglądam od dobrych 10 lat. Pamiętam jak dawno temu miałem na tapecie w telefonie E31 bodajże Goryla - czerwona z pakietem CSi na futurach. Byłem przekonany, że konto również mam aktywne od tamtego czasu ale teraz zauważyłem że w systemie widnieje od marca tego roku. Przechodząc do sedna. Miało być E90/E92 325i ale trafiło się mega zadbane E46 z historią potwierdzoną w ASO do 2011 roku. Auto po małej przygodzie, błotnik przód od strony pasażera nie oryginalny. Pełen oryginał po VIN: Type code: BR31 Model: 323CI (EUR) E-F-R series: E46 C Series: 3 Type: CABRIO Steering: LL Doors: 2 Engine: M52/TU Displacement: 2.50 Power: 125 (170 hp) Drive: HECK Transmission: MECH Paint code: 303 - COSMOSSCHWARZ METALLIC Upholstery code: N6SW - STANDARDLEDER/SC Prod.date: 1999-12-28 S210 Dynamic stability control III S226 Sports suspension settings S256 Sports multifunct.strng whl,cruise cntrl S288 BMW light alloy wheel, cross spoke 29 S313 Fold-in outside mirror S320 Deleted, model lettering S380 Hardtop-preparation S388 Softtop, black S399 Softtop, electromech. all-autom. S423 Floor mats, velours S428 Warning triangle and first aid kit S431 Interior rear-view mirror with auto dip S438 Fine wood trim S441 Smoker package S459 El. front seat adjustment w. memory S464 Ski bag S473 Armrest front S481 Sports seat S494 Seat heating driver/passenger S502 Headlight cleaning system S508 Park Distance Control (PDC) S520 Fog lights S521 Rain sensor S522 Xenon Light S534 Automatic air conditioning S548 Kilometre speedo S550 On-board computer S627 Prepartation BMW Handy (Nokia) S661 Radio BMW Business (C43) S672 CD changer for 6 CDs S674 Hi-Fi system Harman Kardon L801 National version Germany/Austria S832 Battery in luggage compartment S863 Dealer List Europe S879 Operating instructions German S999 Job control "HEA" Modyfikacje: 2019 - gwintowane zawieszenie oraz camberplates'y PK Coliover 2019 - regulowane wahacze tył 2019 - rozpórka przód 2019 - koła Superstar Grandeur 3tlg 19x10 + adapter 18mm przód, 19x11 ET50 + adapter 25mm tył 2019 - dokładka replika Hamann przód 2019 - korekta + ceramika 2019 - detale typu czarne nerki, krótka antena, 2020 - BBK na zacisku Brembo z Fserii + tarcza 337mm, docelowo 375mm 2023 - dokładka hamann tył 2023 - progi AERO OEM BMW 2023 - ciemne kierunkowskazy przód i boki Plany: - shadow line - drewno zmienione na prawdziwy carbon - lampy tył LCI / InPro black - kiedyś inne koło - dalsze utrzymywanie auta w nienagannym stanie 1. zaraz po zakupie - pełna seria na eibach pro kit i felgach JapanRacing 2. końcówka sezonu 2018 - zawieszenie gwintowane i nowe koło 3. Sezon 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Zacząłeś dobrze. Ja na początku założył bym kierunki i nerki na ciemne i listwy chromowane zmienił na shadow line. Powodzenia KUJON dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 te 11 z tyłu to na jakim ET ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 2 godziny temu, KUJON napisał: te 11 z tyłu to na jakim ET ? ET50 + aktualnie dystans/adapter 18mm, gdyż felgi są pod Porsche. Przód jest 9j ET44 adapter 25mm. Jak przez zimę skręcę przód na 10j zamienię adaptery przód z tyłem i będę robił lekkie cambery. Z przodu mam już platesy z tyłu jest założony regulowany wahacz. 2 godziny temu, Bartek.P napisał: Zacząłeś dobrze. Ja na początku założył bym kierunki i nerki na ciemne i listwy chromowane zmienił na shadow line. Powodzenia Nad kierunkami depo myślę, natomiast chromów nie chce się pozbywać, jakoś dobrze mi pasują do polerowanych rantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3DYK Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Nie jest źle nerki musowo w czerń i gdyby z przodu doszło więcej rantu, to koledzy nie będą obrażeni a wręcz przeciwnie, czekamy na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kempin95 Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Bardzo przyjemnie się zaczyna,fajny dupowóz,tak jak koledzy wyżej piszą czarne nerki i kierunki smoke to na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 BartoszzG powiedz jaki gwint masz z tyłu? I czy Ci koło nie obciera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atos1987 Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Czy tylko mi zdjęcia się nie pokazują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 mnie również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Były ale się zmły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 16 godzin temu, Bartek.P napisał: BartoszzG powiedz jaki gwint masz z tyłu? I czy Ci koło nie obciera? Gwint chinol z regulacją twardości, która po przekręceniu ze skrajnego komfortu na skrajny "beton" jakoś nie bardzo zmieniła charakterystykę pracy zawieszenia, co za tym idzie niestety obciera nawet na prostej drodze przy przyspieszaniu. Zdjęcia wczoraj wieczorem znikły ale dzisiaj widzę już są z powrotem. Wrzuciłem je na polecany hosting, nie wiem czemu takie rzeczy się dzieją. Wrzucam jeszcze kilka: I jeszcze krótki klip montowany na telefonie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioteresz Napisano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Ładne cabrio W czym montowałeś ten filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goryl Napisano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 popieram przedmówców co do shadow i czarnych nerek , koło jest inne ale jakoś mi w całokształcie słabo wygląda (dobra szerokość ale płaski rant je trochę psuje ) natomiast naciąg z tyłu( widać dobrze na filmie) jest delikatnie mówiąc brzydki, ale to fajnie bo jest co poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M3DYK Napisano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 mam to samo odczucie z tym naciągiem z tyłu co goryl, troszku za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 9 godzin temu, pioteresz napisał: Ładne cabrio W czym montowałeś ten filmik? InShot 4 godziny temu, M3DYK napisał: mam to samo odczucie z tym naciągiem z tyłu co goryl, troszku za bardzo opony kupiłem używane od kumpla który miał je na 9,5j, po założeniu na 11j jedna weszła idealnie na drugiej jest niedociąg. Przez zimę będę kupował 255/30 na tył, na przód jak skręcę 10j będę mierzył 225 oraz 235 zobaczę co będzie lepiej wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Jak dla mnie to wzór tego koła strasznie słabo wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 23 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Dotarła do mnie nareszcie dokładka, pierwsza przymiarka: ktoś ze śląska / małopolski ma godny polecenia warsztat gdzie mógłbym oddać to do montażu i lakierownia? lapka666 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 okropna ta dokładka, nadaje strasznej "ciężkości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryyyan Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Prysnij ja w połysk. Może coś pomoże bo na razie fuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Chłopaki mają rację. Może po pomalowaniu będzie lepiej bo teraz wygląda to jak dolna wara po botoksie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 tak jak reszta- naciąg z tyłu przesadzony i "niesmaczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szubik1997 Napisano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Koło nie pasuje tu nic a nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszzG Napisano 24 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Panowie, na spokojnie. Dokładka jest surowa, pytałem w poście czy ktoś ma do polecenia zakład gdzie to sensownie zamontują i położą lakier pod kolor auta. Do przed lifta bez mpaka nie ma nic sensownego poza fake alpina i jakąś uniwersalną dokładką maxtona. Po właściwym montażu będzie wyglądać tak jak na zdjęciach poniżej. Dokładka wyrówna też dolną linię auta od boku. Naciąg wyszedł nie równo po obu stronach, z drugiej jest tak: Docelowo będzie zmieniona guma z 235 na 255. Felgi w tym sezonie miały być nawet nie zakładane w takiej wersji jak są, jest to setup przejściowy, będą szersze i rotor się zmieni na lato. Docelowo myślę wykorzystać je jako baza pod custom. Chce zrobić coś innego niż mpak i oz'ty jak nie wyjdzie posypie głowę popiołem i kupię drugie mito, jedne już mam ale niestety 17". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz ///3 Napisano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Jak już ma być ten Hamann to daj pg1 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 27 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2019 Nie wiem ale jak dla mnie płaski rant pasuje bardziej do JDM co do dokładki wstrzymam się z opinia aż pójdzie w kolor bo surowa wyglada przyciężko jak wyżej napisane . Ogólnie wrażenie na pierwszy rzut oka dobre pare detali i będzie bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi