BartekW1 Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Witam Na forum Syndykat jestem już jakiś czas obserwuje poczynania kolegów z forum i w końcu zdecydowałem się napisać coś o swoim aucie. Przedstawiam moje Bmw e36 328i Cabrio rok produkcji to 28.09.1999r. Jak każdy wie produkcja e36 cabrio zakończyła się 01.10.1999r. Numer Vin w skrócie ER64470 Po rozkodowaniu : Vehicle information ======================================== VIN: WBABK71080ER64470 Type code: BK71 Model: 328I (EUR) E-F-R series: E36 C Series: 3 Type: CABRIO Steering: LL Doors: 2 Engine: M52 Displacement: 2.80 Power: 142 (193 hp) Drive: HECK Transmission: MECH Paint code: 276 - AVUSBLAU METALLIC Upholstery code: P7TH - LEDER CASUAL/HEL Prod.date: 1999-09-28 S214 Automatic stability control (ASC+T) S243 Airbag for front passenger S246 Manually adjust. steering column S260 Side airbag for driver/passenger S269 BMW light alloy wheel, radial spoke 32 S302 Alarm system S320 Deleted, model lettering S345 Chrome Line Interieur S388 Softtop, black S395 Rollover protection system S399 Softtop, electromech. all-autom. S411 Window lifts,electric,front/rear S423 Floor mats, velours S428 Warning triangle and first aid kit S431 Interior rear-view mirror with auto dip S440 non-smoker package S464 Ski bag S473 Armrest front S481 Sports seat S494 Seat heating driver/passenger S498 Headrests mechanically adjustable, rear S508 Park Distance Control (PDC) S510 Headlight vertical aim control S520 Fog lights S528 AUTOMATIC AIR FLOW CONTROL S534 Automatic air conditioning S542 Check Control S548 Kilometre speedo S554 On-board computer V with remote control S629 Car telephone (GSM) w card reader, front S670 Radio BMW Professional RDS S672 CD changer for 6 CDs S676 HiFi speaker system S704 M Sports suspension S710 M sports steering wheel, multifunction S715 M Aerodynamics package S719 Sports Edition S739 Fine wood trim S785 White direction indicator lights L801 National version Germany/Austria S863 Dealer List Europe S879 Operating instructions German S915 Omission of outer-skin preservation S929 WINDSCHUTZ BEIGELEGT P971 Exclusive package Auto po zakupie było naprawdę dobrze wyposażone ale przeszło pare modyfikacji. Zdjęcie po zakupie zewnątrz i wewnątrz. Zaczęła się zabawa na całego. W związku iż chciałem doposażyć bmw we wszystko co wyprodukowała fabryka do modelu e36 eu i usa zacząłem szukać części. Zbierałem gdzieś z ponad 2lata. Po kolei bede wstawiał co udało się kupić i dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Pierwszy zakup padł na fotele z wersji e36 m3 tzw. Vadery, doposażyłem je w elektrykę oraz pompowane lędźwia. Następne fanty jakie mi wpadły do zakupu to oryginalna nawigacja Bmw e36, multifunkcja 10 przyciskowa, monetniki szare w oba drzwi oraz listwy m3 szare oraz nagłośnienie Harman Kardon cabrio. Po zamontowaniu tych rzeczy środek zmienił się na duży plus. Dalej poszliśmy za ciosem w wyposażeniu więc zakupiłem przycisk ryglowania drzwi z USA, kontrolkę ikonę tempomatu i podłączyłem tempomat, radio pod multifunkcję. I montaż Potem zakupiłem lampkę pod maskę inaczej oświetlenie komory silnika oraz lusterko z kompasem alarmem i homelinkiem oraz latarke białą w schowek. Narazie na tyle potem dodam kolejne smaczki jakie dołożyłem do Bmw. Cdn. Kolejne modyfikacje dodatki do wnętrza były już długo wyszukiwane : - cdbox w schowek - cupholder w schowek - aux/usb z e90 przerobione oraz zmieniarka Dension podłączona do radia Profesjonal rds - pasy czerwone motorsport - Pdc przód z przyciskiem 0/1 Poniżej zdjęcia z zakupu oraz montażu Montaż i wygląd Resztę zmian w następnym poście dodam. zordon, helmut i Bartek.P dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.P Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Widzę że szykuje się kolejne przeciążone e36.;) Wszyscy to lubimy BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Co tutaj się wyprawia :O jest mega ! BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Następne części jakie udało mi sie zdobyć to limitowana wersja wiatrołapu Paul Klee, klamki individual oraz sciągnąłem z Aso bmw usa pokrowiec na auto. Dodatkowo jeszcze wyszyłem paski m3 w kanapie aby miały smaczek jak na fotelach. Zabawa z Bmw trwa dalej wiec po zamontowaniu cdboxa i cupholdera w schowek zabrakło miejsca na czytnik nawigacji - został przeniesiony do bagażnika. Dodatkowo taki mały gadżet zakup znaczka Bmw individual na listwe schowka. I zakup felg - pierwszy wybór padł na Oz Futura przód 9j tył 10.5j Dokonaliśmy korektę lakieru i wraz ze wspaniałą ekipą udaliśmy się na Germanfest Chotowa 2018 Na Germanfescie uczestniczyłem w opowiedzeniu o aucie oraz modyfikacjach oraz planach dalszych. Kilka fotek z GF oraz uwieńczenie końcowe czyli wyróżnienie Bmw 328i cabrio - za co serdecznie dziękuję wszystkim Plany od Gf Chotowa były takie : - zmiana felg - wydech końcowy To w następnym poście. Na GF Osieck 2018 zrealizowałem swój plan wiec zakupiłem felgi, tym razem OZ Hartge type C przód 8.5j tył 10j oraz wydech końcowy Eseinmann oraz barany i katalizatory sportowe schmiedmann. Po założeniu felg oraz wydechu. No i nastał Wrzesień czas Germanfestu Osieck 2018. Znów szalona ekipa wybrała sie na zlot. Zdjęcia ze zlotu. Co się dalej wydarzyło w następnym poście. W sobotę Na Germanfest Osieck samochód Bmw e36 Cabrio 328i zostało odznaczone największym wyróżnieniem czyli Syndykat Elite - byłem pod wrażeniem wyboru mnie ponieważ wszystkie samochody które dostają sie na Zlot Bmw Syndykat są samochodami wrecz idealnymi a ludzie tworzą piekną rodzinę oraz klimat. Naprawdę dziękuję z całego serca za to odznaczenie. Plan na BMW Cabrio dalej jest. Szukam dodatkowe smaczki Jakby ktoś miał pytania z forumowiczów jestem do dyspozycji. zordon i Bartek.P dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejw Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Najbardziej doposażone e36 jakie w życiu widziałem, skąd ty bierzesz te wszystkie frykasy Miło było poznać właściciela, pozytywnie zakręcony jak reszta ekipy z syndykatu a przy tym skarbnica wiedzy. Czekam na kolejne grube mody bo wiem że będą i mam nadzieję do zobaczenia mordo w maju BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 BartekW1, mam gorącą prośbę- jeśli masz więcej do napisania to edytuj swój poprzedni post i dopisuj treść zamiast wrzucać kilka postów jeden pod drugim A co do projektu, to wszystko jest tak jak być powinno Robota zrobiona ! BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 10 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 4 minuty temu, Bartas napisał: BartekW1, mam gorącą prośbę- jeśli masz więcej do napisania to edytuj swój poprzedni post i dopisuj treść zamiast wrzucać kilka postów jeden pod drugim A co do projektu, to wszystko jest tak jak być powinno Robota zrobiona ! Ok Bartas poprawię nastepnym razem. Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wypych Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Biedy tu nie widać BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zordon Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Konkretny wóz, konkretny właściciel do zobaczenia 1 czerwca BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybki4450 Napisano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Piękna,idealna,zrobiona ze smakiem.Gratuluje właścicielowi BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Października 2018 osz matko - mocne perdolnięcie na początek widać!!!!!!! świetny bezdasznik!! BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati0618 Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Dobra robota, widzę że jesteśmy z jednych okolic, trzeba się zgadać kiedyś na jakąś sesję we dwie e36 BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 1 godzinę temu, mati0618 napisał: Dobra robota, widzę że jesteśmy z jednych okolic, trzeba się zgadać kiedyś na jakąś sesję we dwie e36 No jasne fajnie by było. Miejscówkę się znajdzie jakąś i gitara. Jestem za. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 jest i ona auto na wysokim poziomie wzór do naśladowania właściciel mega świr - Rarytasik i fajnie że miałem jakiś tam wkład w budowę pozdro BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buciek Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Dokaldnie fajnie ze i moje łapki tam mialy udzial. Spedzone było kilka nocyi dni nad tym projektem. Auto znam tak jak i właściciel. Bardzo doinwestowane cabrio. A P.Witomski to Rarytasik BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 2 godziny temu, Michaś 523i napisał: jest i ona auto na wysokim poziomie wzór do naśladowania właściciel mega świr - Rarytasik i fajnie że miałem jakiś tam wkład w budowę pozdro Ja ci dam tego Rarytasika .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 6 minut temu, Buciek napisał: Dokaldnie fajnie ze i moje łapki tam mialy udzial. Spedzone było kilka nocyi dni nad tym projektem. Auto znam tak jak i właściciel. Bardzo doinwestowane cabrio. A P.Witomski to Rarytasik Ja ci dam tego Rarytasika ... Dzięki dzięki za pomoc "Hartge team" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buciek Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Trzeba sobie pomagac :-p BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 12 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 1 minutę temu, Buciek napisał: Trzeba sobie pomagac :-p Jasne że trzeba. Chociaż wesołe te dni, noce ale zawsze fajnie było. Niedługo sezon robót sie zaczyna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowaak Napisano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Cabrio z mojego miasta Robi robotę BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panama Napisano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Października 2018 Mega doposażenie, same fanty szacunek że znalazłeś wszystkie BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Autko kompletne. Cieszy oko niesamowicie:) Graty ! BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sifacil Napisano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Grubo Widzę, że każdy ma jakieś zboczenie na punkcie rarytasików BartekW1 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartekW1 Napisano 20 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Witam no to jak oficjalnie sezon zbieracza jest to ja też szukam fantów do mojego auta. Tak doszły dywaniki Individual Paul Klee artysty który pare rzeczy dla bmw e36 zrobił Oraz Cupholder w boczek drzwi produkowany tylko na rynek Usa niedostępny już do zakupu a ja znalazłem nowy w pudełku z datą produkcji July 2001. No i auto wyjechało na przewietrzenie jesienne ... Pozdrowienia i do usłyszenia Rudy Hiszpan', nowaak, helmut i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi