qbak Napisano 26 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Maja 2024 W dniu 24.05.2024 o 05:43, DERO napisał: FNIKS - czyli ze feniks - ok DNTST - ze dentysta? a tak serio to powiem Ci ze naprawdę masz sie z tym e36. Niby finish to jeszcze dopierd*ala drobnostkami. Ale dajesz dalej, cel Chotowa i koniec kropka - szacuken w myśl łamigłówek literackich Dokładnie tak, jakoś tak na m3 mi pasowało dać że to dzięki tej pracy mogę nią jeździć. No jest tych pierdół milion, męczy to auto bardzo... Ostatnio radio coś przerwało i słabiej grało. zachodziłem w głowę co się mogło stać, bo po zgaszeniu i odpaleniu znowu już było dobrze. Dopiero wczoraj grzebiąc przy furze zobaczyłem że w półce jeden głośnik się wypiął. Musiał się + z - dotknąć, coś zmasował we wzmaku i wyłączyło kanał. Faktycznie znów zaczęło grać lepiej, chociaż ta scena dźwięku jakaś taka... płytka. Z rzeczy które ogarnąłem - latała mi kierownica, był strach że poluzowały się śruby pod deską... Na szczęście przygotowując album, o odbudowie przeczytałem cały temat od początku i przypomniałem sobie, że był jużraz ten kłopot z pierścieniem plastikowym, który centruje kolumnę kierownicy. Poprawiłem go i jest idealnie - nareszcie, bo jazda z latającą kierownicą to była jakaś gehenna... Oczywiście zapiekł się gwint (a kilka miesięcy temu podnosiłem...) więc nic ze spasów wczoraj nie wyszło. Dziś popsikałem, zaraz jeszcze skoczę do garażu na drugą turę i jutro rano drugie podejście do tematu. Zostało ruszyć gwint (zobaczymy czy się uda...) i rozwiązać problem tempomatu. Działa przez 30 sekund a potem wywala błąd 18 i 33 i się cały dezaktywuje. Internety mówią, że to czujnik prędkości przedni lewy. Ale sterownik ABSu nie pokazuje żadnych błędów, ASC też nie więc jestem chyba trochę w du***... Nie wiem czy się uda poradzić coś do Chotowej. We wtorek wymienię czujnik profilaktycznie, zobaczymy czy to pomoże. A tak to wszystko już ogarnięte Thepiekarz i Scythe dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2024 5te zdjęcie kola, kw stanęło dęba na amen. Nie ściągam lagi bo nie mam nakrętki kontrującej. Na Chotowej będzie jak jest Jeszcze czujnik i zobaczymy czy tempomat będzie działać Thepiekarz dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 28 Maja 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Maja 2024 W dniu 28.05.2024 o 16:50, qbak napisał: 5te zdjęcie kola, kw stanęło dęba na amen. Nie ściągam lagi bo nie mam nakrętki kontrującej. Na Chotowej będzie jak jest Jeszcze czujnik i zobaczymy czy tempomat będzie działać EDIT Gwint zapieczony na amen, do wyciągnięcia laga cała i założenie nowej nakrętki kontrującej sprężynę. Śruba trzymająca czujnik ułamała się, z wymiany na szybko nici bo cała zwrotnica jest do zdjęcia. No cóż, z tymi dwoma niedociągnięciami ruszam na Chotową, ale nie będę się spinać zważywszy na to, ile pracy pochłonął ten samochód Jutro robota do 12, a potem już na miękko czyszczenie, pucowanie środka, nowy wosk na plastiki, pakowanie i o 10 w czwartek ruszam. Nocka w stolicy i do zobaczenia w piątek rano! EDIT OGARNIĘTE. Zgubilem tydzień temu zaślepki i śrubki do osłony sond lambda. Od dwóch dni chodzę zły bo nie mogę ich znaleźć. A dzisiaj wpadł mi w ręce pakiet z nowymi zaslepkami i srubkami, ktore zamowilem z rok temu przy okazji zakupów do gruza… To już nieuleczalne Poprawka prawej lampy, bo swiecila w kosmos po serwisie klimy Wkurzało mnie to od samego początku… Kupiłem jeszcze drugi sterownik tempomatu, podpiąłem i blad jest dalej - jak będzie więcej czasu będę ogarniać Feniks oficjalnie gotowy do drogi, lepiej nie będzie. Planuje zajechać w piątek, nie wypijcie do tego czasu wszystkiego Remek, Mr_M, Thepiekarz i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thepiekarz Napisano 8 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2024 Obczaiłem nie raz tydzień temu, nie ma co kawał dobrej roboty z tym autem odwalone na żywo jest stosik. qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 5 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lipca 2024 No, miesiąc później zebrałem się do napisania posta. Przejazd przez stolicę, koncert, nocleg i ruszam na Chotową. Pierwszy dzień imprezy był super, zatankowane, pogadane, wyczilowane. Drugiego dnia już miałem zjazd, bo coś zaczęło się dziać ze sprzęgłem - nie mogłem wrzucić biegu co jakiś czas. 1000km od domu, auto nie wygląda jak powinno, jest niesprawne... Było ciężko, zwłaszcza że nie wiedziałem jak wrócę. Na szczęście pojechałem z ekipą ZSZ i muszę przyznać, że byłem w szoku - 11 godzin jazdy bez najmniejszych oznak zmęczenia. Jazda w takim konwoju to jest jednak czysta przyjemność, chociaż nie obyło się bez przygód. Pod sam koniec za Gdańskiem trochę przepaliłem wydech, pomimo wyczuwalnego bicia na kierownicy - dopiero miało się okazać, co jest jego przyczyną... Musiałem kilka dni odsapnąć od tego auta, bo już miałem go po dziurki w nosie. Najpierw chciałem rozwiązać temat felg - pojechałem na wyważarkę, no i się okazało... Z przodu zerwane 9 śrub w lewej, 4 w prawej. Najprawdopodobniej przejechałem tak całą Polskę... Szczęście, że nic się nie stało. W międzyczasie auto poszło na ogarnięcie zapieczonej regulacji zawieszenia - okazało się że nakrętka prawdopodobnie gdzies przeskoczyła na gwincie i dlatego nie chciała iść. Założona jest nowa i teraz już na 4 kątach ręką można regulować wysokość Auto oddałem też do mechanika na zrobienie tego sprzęgła. Oczywiście, to nie wysprzęglik... W tym momencie już prawie się poddałem, realnie miałem dość tego auta. Worki kasy, ciągle coś nie tak, nie wygląda... Jestem wariatem ale chyba już mi wystarczy tej tortury. Minął jakiś czas, koła odesłałem na poprawkę i jednocześnie wymianę rantu. Stwierdziłem, że jak ma być lipa z autem to już niech przynajmniej jakoś wygląda... I to był prawdopodobnie strzał w dziesiątkę, nareszcie. A, i już wiadomo czemu tempomat nie działał. Na szczęście PO trasie zaciski z przodu stanęły dęba (po tej akcji z wymianą regulacji wysokości) Więc od razu wpadły nowe ATE No i już wiedziałem, że będzie dobrze. Przód nareszcie wygląda, tył stał z małym negatywem i coś było nie tak, ale wierzyłem, że sobie z tym poradze. Szybkie zamówienie i kilka dni później do akcji Nie było wielkiego dramatu, cała akcja 2h na wymianę dwóch wahaczy Dwa dni później (czyli dzisiaj) ustawianie kątów Prawa strona od razu wskoczyła dobrze na okolice 4,2 stopnia (mierzone poziomicą w telefonie haha) A lewa troszkę się przesadziła Potem poprawka, mycie I nareszcie, nareszcie nareszcie mam to W tym momencie zostaje jak jest, przed eventem może jeszcze centa z przodu bym zdjął. Aktualnie haczę wszędzie, ale auto nareszcie wygląda. Nie zgłosiłem się jeszcze na Molo, bo nie myślałem że w tym roku wyprostuje nareszcie to auto. Ale chyba zmienię zdanie Amadi, michaal19995, ARO i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Lipca 2024 A u @qbaka bez zmian.. Co tydzień coś nowego! Masz cierpliwość stary. Nie wiem jak na żywo, ale tył jakoś wysoko stoi. Chyba że to świeżo po podnoszeniu to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 10 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 Przód poszedł centa niżej i cały charakter auta się zmienił. Myślałem, że wcześniej było nisko… Myślę, że kręcenia w dół wystarczy. Wychodzą jeszcze detale, ale na razie zaczynam urlop Scythe, LukasR, Espinoza i 6 innych dodali reakcje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Espinoza Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 No! Teraz jest jak trzeba petarda qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaal19995 Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 Zdecydowanie lepiej qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 Niby niewiele, a jednak tak wiele Mierzyles ile masz od dokładki do ziemi? qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 10 Lipca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 42 minuty temu, Scythe napisał: Niby niewiele, a jednak tak wiele Mierzyles ile masz od dokładki do ziemi? 9.5cm po prawej, 10cm po lewej. Wyrównam to jeszcze. Dolną rozpórką haczy w opór, pojawily sie jeszcze jakies dzwięki na drzwiach jakby buda zaczela bardziej pracowac Ale faktycznie 1cm roznicy na gwincie a auto zupelnie inaczej zaczelo stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 10 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Lipca 2024 5 minut temu, qbak napisał: 9.5cm po prawej, 10cm po lewej. Wyrównam to jeszcze. Dolną rozpórką haczy w opór, pojawily sie jeszcze jakies dzwięki na drzwiach jakby buda zaczela bardziej pracowac Ale faktycznie 1cm roznicy na gwincie a auto zupelnie inaczej zaczelo stac Mamy dokładnie takie samo ustawienie przodu na to wychodzi U siebie zamiast dolnej rozporki mam zamontowany X-Brace który też często przyciera 🥹 Na którymś zdjęciu z montażu wahaczy zauważyłem że brakuje Ci zaślepki we wnęce koła zapasowego :). Już Ci mówiłem na Chotowej że jestem zboczony na punkcie szczegółów 😂 qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 11 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2024 W dniu 10.07.2024 o 21:44, Scythe napisał: Mamy dokładnie takie samo ustawienie przodu na to wychodzi U siebie zamiast dolnej rozporki mam zamontowany X-Brace który też często przyciera 🥹 Na którymś zdjęciu z montażu wahaczy zauważyłem że brakuje Ci zaślepki we wnęce koła zapasowego :). Już Ci mówiłem na Chotowej że jestem zboczony na punkcie szczegółów 😂 Spokojnie, takich detali jeszcze trochę jest do zrobienia Auto pojechało bezawaryjnie blisko 8 godzinną trasę na e36 meeting, gdzie zostało wyróżnione -było mi bardzo miło z tego powodu. Aktualnie stoi w garażu, wymieniam samemu pompę wspomagania (przy okazji paski i inne pierdółki), czujnik położenia pedału hamulca i mam drobne zakupy kolejnych detali z ASO. Na Molo przyjedzie świeżutka, ze znaczkami prosto z ASO Tym razem jak jaszczur mówi że zdążę, ŻE JEST JESZCZE CZAS to ma racje i auto będzie gotowe I profesjonalna blokada napinacza z młotka @JACHUdziękuje za zlot, świetnie poznać tak pozytywną osobę ! Bym był zapomniał, jeszcze po mitingu zrzuciłem regulację z tyłu żeby ją oczyścić - teraz znowu wszystkie 4 narożniki chodzą na palec KUJON, Remek, JACHU i 4 innych dodali reakcje 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 16 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2024 Świetna qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 26 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2024 No to tak, ostatnia aktualizacja przed Molo ! Była pracowita sobota u @ARO, bardzo dużo detali poprawionych Tu mam jeszcze łapy do pompy, pytali mnie w fabryce ile kilo mam tego ocynku - mówię, że dwa detale... Zrobili mi w jeden dzień A wracając do Arka i detalików W końcu wpadła łapa pod normalny podnośnik Otworzone obie lampy, wyczyszczone na błysk, zamknięte poprawnie. Prawa zaparowała jakoś na Chotowej i od tamtej pory stały w niej krople wody. Już jest git Nowy czujnik do serwo hamulca, wywalał błąd trakcji/abs. Teraz znowu na zegarach czyściutko Spas zderzaka. Do szału mnie doprowadzał, teraz jest ideolo @Michaś 523i oczywiście ta gumka była, tylko wpadła do środka ! Będą dwie na zaś Nowe znaczki - coś mnie podkusiło, żeby kupić zamiennik. Oczywiście nie miałem ori kołków do mocowania a na starych znaczek był podniesiony. Dziś zamówiłem nowe w ASO - 2zł sztuka, 30zł wysyłka Oczywiście na tył też jest nowy Nareszcie zlokalizowaliśmy, co było nie tak z kierownicą. Plastikowa ramka trzymająca wajchy kierunka i wycieraczek była jakaś taka pomęczona i pokrzywiona. Zamiana na nową i cyk, ideolo wszystko chodzi. Zajęło to jakieś... 6 czy tam 7 lat ori guma do górnej osłony kolumny kierownicy :> Zawsze tak tu łyso było... P Przy okazji wpadł komplet narzędzi. Dodatkowo z rarków - cdbox w schowek, dziś udało mi się kupić białą latarkę (nareszcie!) i - UWAGA BIAŁY KRUK - moduł elektrycznych tylnych szyb :> Nareszcie będzie można zrobić wiązkę tak, jak pani bozia przykazała Na powrocie spalanie. Bardziej eko niż niejedno ekogunwo dzisiejsze. Miałem też sytuację na drodze rano - z naprzeciwka jechała kolumna motorów, wyprzedzali tira. I ostatni agent się nie zmieścił, zmuszając mnie do hamowania praktycznie do zera. Wściekłem się nie na żarty, zawróciłem i poleciałem za nimi. 400m dalej była stacja gdzie się akurat zatrzymali. Odpaliłem dyktafon, wyskoczyłem z auta i tylko pytam czy to oni jechali i który to ten mądry. Chłopaki byli w takim szoku że tylko jeden jak uczniak się zgłosił, że to on. Przyjął op***dol, poprzepraszał i tyle z całej akcji. Dobrze że jechałem bez napinki, bo nie było gdzie uciekać - lewo tir, po prawej skarpa... Następnego dnia jeszcze poprawiałem spas lamp i oczywiście nasadka 8 mi spadła za zderzak... Niech żyją magnesy ! Auto już dopieszczone, kosmetyki uzupełnione W czwartek wolne więc ustawić gwint, porządnie je umyć i w trasę ! Remek, michaal19995, atos1987 i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2024 Prace na plus ☺️ Masz w planach obszywanie Vaderow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2024 W dniu 26.08.2024 o 17:21, dyziux666x napisał: Prace na plus ☺️ Masz w planach obszywanie Vaderow ? Tak, oczywiście. Zostaje mi zrobienie silnika i ogarnięcie komory, półka tylna i obszycie wnętrza. Nie będę się z tym spieszył, ale na bank to ogarnę EDIT Ogarnięte nowiutkie spinki znaczka w ASO. Nie do porównania z podjebkami - logo zupełnie inne, a w spinki zapięło się idealnie. Jednak helmuty wiedzą, jak to projektować Czeka ją odświeżenie, ale to już po Molo. NARESZCIE, od zawsze kłuł mnie jej brak Diody ambientu dostał odświeżenie, teraz już jest git Jeszcze taka rarka wpadła - NOWY panel. NOWY, z pudełka JACHU, Thepiekarz, Remek i 2 innych dodali reakcje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 28 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2024 Dobra Robota ziomuś😁 qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 1 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Września 2024 Melo na Molo 2024 przeszło do historii. Co miało być wypite było wypite, co pogadane to moje. Ciesze się, że nareszcie, po tylu latach, w końcu dotarłem Też po tak długim czasie patrze się na Feniksa i w końcu mi się podoba. To niesamowite dla mnie, że nareszcie jestem na tym etapie @Scythewiadomo, rasz bi cyka bljat Do zobaczenia następnym razem Espinoza, Scythe, Kinga323i i 1 inny dodali reakcje 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scythe Napisano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Września 2024 Fire in the hole @qbak😂😂 Kozacko, że udało się spotkać, stanąć obok, pogadać i posłuchać uwag. Kilka rzeczy mamy do poprawy, ale to o to w tym chodzi, żeby ktoś chodził i wk***ial ucho i oko wytykając błędy palcami 😂. Te, a Ty kawowke ze mną wypiłeś czy udało Ci się wymigać? Fajnie mieć siostrę bliźniaczkę na innym kole 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 29 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Września 2024 Nowa-stara skrzynia - okazało się że niestety haczy, do wymiany. Nowa pompa wody, uszczelki na kolektorze, wyeliminowane przedmuchy. W końcu auto ma taką reakcję na gaz jak z fabryki. Nowe wyróżnienie na zlocie. Powoli w sen zimowy, chociaż jeszcze chcę zdążyć z wymianą tej skrzyni To zdjęcie tej, która wyjechała z auta Remek, ARO i Lelek dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 10 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Października 2024 No, jest prawilnie, chociaż poszukiwania majstra ktory to ogarnie prawidłowo trochę trwały. Auto stoi w nowym garażu i już całą podłogę upaskudziło. Jeszcze przed snem zimowym zrobię uszczelnienie, na przyszły sezon półka nowa i troszkę carbonu do środka i nic już nie ruszam. Jak bozie kocham! Remek, Scythe, JACHU i 3 innych dodali reakcje 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_clt Napisano 17 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Października 2024 Na żywo robi mega robotę! Niezła akcja wyszła z tym progiem zwalniającym haha Vitek_Słupsk, Lelek, qbak i 1 inny dodali reakcje 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qbak Napisano 31 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2024 Auto zimuje, diagnozuje bolączki i przeprowadzam drobne poprawki. Zregenerowana lampka - przygotowałem sobie wszystko jak trzeba, wymieniłem aku, skleiłem a potem mi @Michaś 523ipisze, że lipa będzie z baterią… przyznaje, że poszedłem na skróty, więc lampkę otworzyłem drugi raz i przygotowałem układ chroniący akumulator. W końcu dojrzałem do decyzji, żeby wywalić gniazdo usb/aux i wsadzić podświetlane usb c. Jestem z siebie całkiem dumny, bo retrofit ogarnąłem bez żadnego cięcia kabli - wszystko jak bozia przykazała Dawno temu kupiłem wiązkę i to była świetna decyzja - niewyczerpane źródło pinów Wymyśliłem, że aux/usb pojdzie w schowek. Miałem już tam otwór (ktos go kiedyś wyciął) więc tylko go poszerzyłem, ale… Nie pomyślałem, że będzie kolidować z nagrzewnicą. Tym samym szukam nowego schowka, z dwóch zrobie jeden idealny a wycięcie będzie na wprost - akurat przy szynie zbiorczej masy jest tam miejsce na gniazdo. Szukam caly czas multifunkcji 8 guzikowej, jak się trafi to oddam w carbon razem z rączką ręcznego. Jest też plan na gruby ruch przed sezonem, zobaczymy czy się uda Liściu, Remek, Espinoza i 7 innych dodali reakcje 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin607 Napisano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Stycznia Kosmos! qbak dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi