MLmlody Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam Przedstawiam wam mój kolejny projekt "LowX5" czyli BMW X5 E53 Po sprzedaży Cabrio chciałem zabrać się za auto którego jeszcze nikt nie przerabiał - model e53 znalazłem dopiero w AUSTRII który odpowiadał mi stanem, rocznikiem i wyposażeniem więc szybki wypad za granicę i wróciłem z... BMW E53 3.0D 2006r Carbonschwarz Metallic Auto w bardzo bogatej opcji wyposażenia miedzy innymi - panorama dach, pompowane fotel czy audio z DSP - dodatkowo pełne pneumatyczne zawieszenie, poszerzenia nadkoli i 20 calowe felgi. Rozkodowany VIN Modellbezeichnung: X5 3.0dAusführung: EuropaTypschlüssel: FB71E-Code: E53Karosserie: Sports Activity VehicleLenkung: linksTüren: 5Motor: M57D30O1 - 3,00l (160kW)Antrieb: AllradGetriebe: automatischAußenfarbe: Carbonschwarz Metallic (416)Innenraum: Exclusivleder Walknappa/schwarz (V9SW)Produktionsdatum: 18.01.2006Werk: Spartanburg Code Serienausstattung Standard EquipmentS413A Gepäckraumtrennnetz Trunk room netS548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometerS785A Blinkleuchten weiss White direction indicator lightsS851A Sprachversion deutsch Language version German Code Sonderausstattung Optional EquipmentS1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehiclesS200A Entfall Katalysator Diesel particle filterS205A Automatikgetriebe Automatic transmissionS216A Servolenkung-Servotronic HYDRO STEERING-SERVOTRONICS221A 2-Achs-Niveauregulierung 2-axle self-levelling suspensionS226A Sportliche Fahrwerksabstimmung Sports suspension settingsS230A Zusatzumfang EU-spezifisch Extra package, EU-specificS235A Anhängerkupplung abnehmbar Towing hitch, detachableS249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheelS255A Sport-Lederlenkrad Airbag Sports leather steering wheelS2KDA BMW LM Rad V-Speiche 168 S302A Alarmanlage Alarm systemS320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model letteringS321A Exterieurumfänge in Wagenfarbe Exterior parts in vehicle colorP330A Sportpaket Sports packageS354A Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade bandS386A Dachreling Roof railingS402A Panoramadach elektrisch Electric panoramic roofS423A Fussmatten Velours Floor mats, veloursS428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kitS430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dipS435A Edelholzausführung Fine wood trimS441A Raucherpaket Smoker packageS442A Getränkehalter Cup holderS459A Sitzverstellung elektrisch mit Memory Seat adjuster, electric, with memoryS464A Skisack Ski bagS473A Armlehne vorne Armrest frontS481A Sportsitz Sports seatS488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passengerS494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passengerS502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning systemS508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)S521A Regensensor Rain sensorS522A Xenon-Licht Xenon LightS534A Klimaautomatik Automatic air conditioningS609A Navigationssystem Professional Navigation system ProfessionalS672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDsS677A HiFi System Professional DSP HiFi System Professional DSPS761A Individual Sonnenschutzverglasung Individual sunshade glazingS775A Dachhimmel anthrazit Headlining anthraciteS818A Batteriehauptschalter Battery master switchS840A Hochgeschwindigkeitsabstimmung High speed synchronisationS863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory EuropeS877A Entfall Überkreuzbedienung Delete cross-pattern operationS879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature GermanS896A Tagfahrlichtschaltung Daytime driving light switchS8SPA Steuerung COP Control unit COPS925A Versandschutzpaket Transport protection packageS945A Berücksichtigung Preisabhängigkeit S9AAA Aussenhautschutz Outer skin protection Szybko okazało się że jazda "serią" to nie dla mnie i po gruntownym serwisie zaczęły się Mody - Body: Dokładki zderzaków przód oraz tył z wersji 4.8is (oraz poszerzenia nadkoli które były ale są z wersji 4.8is)Końcówki tłumików na wzór wersji 4.8isGrill "performance" czarny połysk + kratki zderzaka czarny matDokładka "Arrow" przódUsunięta tylna wycieraczka. Spoilerem tylnej klapy "Arrow" Żółte zaciski Emblematy Czarny Carbon - Oświecenie:Przód kierunki US Białe ringi Led 32W Żółte halogeny (folia)Tył full-red (folia) + ledy Boczne kierunki - Czarny Mat - Zawieszenie - pneumatyczne - przebudowane i obniżone na nowych dorabianych łącznikach + przerobione tylne wahacze do wyregulowania kątów. Od serii jest -10cm natomiast zakres pracy to 8cm dzięki oryginalnemu przełącznikowi z możliwością podnoszenia i opuszczania do 40km/h potem auto samoczynnie ustawia się w połowie zakresu. - Felgi 22' Beryton Spirit IIPrzód 10J et30 opona 295/30/22Tył 11.5J et30 + dystans 30mm opona 335/25/22 - Wnętrze: Zmienione - czarne skóry na kremowe "individual" (jasne skóry ciemne plastiki)Zmienione - listwy z ciemnego drewna na srebrne M///Zegary INDIGLO carbonGałka z e70 (zamiennik do wersji e53)Podstopnica z e60 (przerobiona z wersji UK)Nakładki na pedały z serii F M///Bursztynowa iluminacja wnętrza.Przebudowany fotel kierowcy ze sporta na kubełek. - Plany: to wzmocnienie CarAudio Galeria: Wrzucam też krótki FILM ukazujący LowX5 i pracę zawieszenia: https://www.youtube.com/watch?v=kvBLb9E-1uk Ogólnie miało być "nisko i szeroko" czyli po "Germańsku" więc mam nadzieję że mój projekt LowX5 wam się spodoba... pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK GERMAN Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 wyglada naprawde fajnie ale slabo wypadly tarcze przednie do tych kol malutkie he he srodek tez do mnie przemawia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czpieniu1 Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Spoko fajnie ale z tego co wiem chcesz auto sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiloff Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 śledze na FB, dla mnie ideał (no może poza klepokiem pod maską), najładniejsze E53 w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dahrek Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Bardzo fajne X5, naprawdę zacnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No tego jeszcze nie było X w Germanie I to jest-będzie trudny temat bo ta buda zbyt nadmuchana. Ale powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fatandre Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Fajne auto, ale ta galka zmiany biegów to jakas pomylka TheStige31 i grabol dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koko2403 Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No ciekawie ciekawie faktycznie gierman e53..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
///SZWAGIER/// Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Autko fajne, zawsze byłem ciekaw jak e53 będzie wyglądało w germanie, jest kozak;) Widzę że autko na sprzedaz: http://allegro.pl/bmw-x5-e53-3-0d-individual-airride-lowx5-22-i5828064836.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabol Napisano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam na Sindi Auto rzeczywiście wyróżnia się z tłumu lecz dla mnie kiczem wali nerka, tarcze zegarów i gałka zmiany biegów, a także plastikowe "brembo" na zaciskach Ps. Muszę swojego pokazać TheStige31 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLmlody Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 To od początku... MAREK GERMAN co do tarcz to faktycznie przy 22' są malutkie to tylko 330mm ale w zupełności wystarczają - można by się pokusić o swap z 4.8is na 350mm ale ciężko je dostać a i tak nadal by brakowało do wypełnienia przestrzeni, po za tym mam 18 zimowe i wchodzą prawie na styk. Jeżeli chodzi o wnętrze to było czarne z ciemnym drewnem - jak dla mnie nuda - więc wrzuciłem "individual" - sporo było przy tym pracy ale teraz za każdym razem gdy wsiadam do auta uważam że warto było... Przed mam fotkę z GF2015 auto miałem drugi tydzień I po montażu... oraz przeróbce fotela... czpieniu1 - ///SZWAGIER/// Auto wystawione bo myślę o BMW E9 i potrzebny konkret budżet - ale obecnie cieszę się z tego co mam. kiloff - dahrek - Michaś 523i - koko2403 Dzięki - nie było łatwo zrobić z e53 Gremana ale wydaje mi się że wyszło całkiem nieźle. Fatandre - grabol - Wiadomo że każdy ma swój gust i swoje zdanie ale czekam na konkurencje - co ona pokaże więc wrzucaj swojego X Już jeden lekko przerobiony przed lift 4.4i na BBS21 + pakiet 4.6is jest w Rzeszowie i naprawdę fajnie wygląda... grabol - to teraz czekan na twojego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabol Napisano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Mojego przecież znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheStige31 Napisano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Zewnętrznie nawet niezle wyszło, natomiast wnętrze do mnie nie przemawia. Jeśli zmieniałbym srebrne listwy "individual" to zostałbym przy czarnych fotelach, przy jasnych fotelach przydałaby sie jasna deska rozdzielcza i poszycia drzwi. Rzecz gustu oczywiście, ale czarno w środku mi osobiście bardziej leży I ta gałka faktycznie tu nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Binio-LODZ Napisano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 śledze na FB, dla mnie ideał (no może poza klepokiem pod maską), najładniejsze E53 w PL Kiloff Ty widzę od jakiegoś czasu mocno cierpisz :mrgreen: na ból głowy Generalnie X5 to mój ulubiony model i ten wygląda naprawdę fajnie, ma potencjał... ale - gałka zmiany biegów to jakiś żart kpina czy co? (tutaj już nie uda Ci się usunąć komentarza jak to było na FB jakiś czas temu ) - to samo tyczy się tych cudnych zegarów... Te dwa elementy (odważmy się to powiedzieć: trącą wsią i to mocno) do pozostałych nie mam żadnych zastrzeżeń I jeszcze jedna rzecz o której wspomniał Czpieniu: zdaje się ,ze auto już jakiś czas temu było wystawione na sprzedaż., stąd galeria chyba nieco spóźniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLmlody Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 TheStige31 Zawsze trafiałem na czarne skóry a chciałem jasne, więc teraz powiedziałem dość robimy "Individual" czyli jasne skóry z ciemnymi plastikami i jasnym tunelem, natomiast co do srebrnych listew to był eksperyment (dostałem je gratis przy zakupie skór) i bardzo mi się podoba, wnętrze rozjaśniało dzięki czemu wydaję się większe i przestronniejsze... Binio-LODZ Co do "gałki" to oryginalna wcale mi się nie podoba i kiepsko leży w dłoni, w e46 jakoś mi to nie przeszkadzało pewnie przez inną pozycję za kierownicą natomiast tutaj chciałem coś ciekawego co odświeży wnętrze i będzie bardziej funkcjonalne... z tej modyfikacji jestem mega zadowolony, trzeba to samemu sprawdzić by odczuć różnicę... To samo tyczy się zegarów - sam nie byłem do końca przekonany ale po zamontowaniu różnica od serii jest kolosalna - według mnie auto zyskało na świeżości ale to kwestia gustu i rozumiem że nie każdemu się podoba... Tak to wygląda z bliska za dnia... I po zmroku... Zdaję sobie sprawę z tego że "Syndykat" jest bardziej konserwatywny i dziękuję wam za szczere opinie które zawsze biorę pod uwagę jednak na tą chwile obecny stan auta bardzo mi się podoba a to chyba jest najważniejsze Ps.Wiem że galeria trochę spóźniona - tym bardziej z faktem że auto jest na "sell" ale raczej szybko z X5 się nie rozstam i wpadnę nim na GF Chotowa 2016 gdzie będziecie mieli okazję ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_61 Napisano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 ostatnie zdjęcie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś 523i Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Tak szczerze to ostatnim zdjęciem pogrążyłeś temat zegarów i to na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLmlody Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Michaś 523i słaba fotka ale mam coś zaraz po montażu... I lepszą za dnia... A na żywo zawsze to inaczej wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMateuszW Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 coś nowego dla mnie robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Te zegary to zło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLmlody Napisano 6 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Coś na wieczór... czyli LowX5 nocą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szelu Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Te zegary wyglądają jakby były z hondy i to marnej, Dekory w jasnym wnętrzu w takim aucie wyglądają słabo, ciemne dekory byłyby tu na miejscu. Reszta oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Za zegary to bym chętnie zbanował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MLmlody Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Za zegary to bym chętnie zbanował Na pocieszenie wrzucam fotki całego auta bo jeden detal nie popsuje całości... Hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJON Napisano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Dwa detale, jeszcze nerka, mam zboczenie na tym punkcie. Nie uznaje żadnych zamienników, a jak ma być na czarno to bardzo chętnie, ale bierzesz nożyk do tapet , ściągasz chrom i do malowania, bo te wszystkie podróby z innym kształtem czy liczbą strzebelek to jakby Siwiec miała 1,5 cycka zamiast 2 Szelu dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi