Skocz do zawartości

[E36] E35.5 328ti by Suchar

Suchar

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie to latanie bokiem... :P

Bobson spoko kumpel od E30 już się tam stroi, podobno dlatego tak słabo jechała bo "pompa paliwa podawała poniżej 3 barów" więc na pewno będzie powtórka z wyścigu ;) Co do różnicy - w tedy było ok pół długości auta, czyli niewiele,,, Mój compact z 3/4 baku waży 1220kg, natomiast tamta E30 jest 70 kg lżejsza. Kiedy dołożyliśmy do e30 kolegę który waży ok 75 kg to różnica urosła już do ponad 1.5 długości. A czy przypadkiem E36 Brylanta nie była była strojona? bo jeśli tak to nie dziw, że wciąga inne 3.0 :D

To rzeczywiście nie duża różnica,ale i tak szczerze stawiałbym na e30 tkę z 3.0...

A jeśli chodzi o brylanta auto to nie wiem czy było strojone trzeba by było 

do niego zadzwonić i się zapytać...Ale naprawdę daję.radę...

A powiedz mi jaka jest różnica strojenia i nie strojenia...Auto lepiej się odpycha czy co...

i czy warto taki zabieg zrobić...pozdro..

No jak to czy się lepiej odpycha? 0.o No oczywiście, że tak. Strojenie to mapowanie na nowo kompa. A jak czytałem o samochodzie Brylanta to jak tam jest kompletny wydech zrobiony i do tego jakiś customowy dolot to już jest dobra mechaniczna podstawa po której samochód lepiej się odpycha. Kompakteł po wydechu zyskał ponad 10 koni, a u Brylanta jest dodatkowo vanos na zaworach wydechowych, co może dać jeszcze więcej niż u mnie :D A do tego nowe mapy , trochę bardziej podlane jest autko, pewnie odcięcie przesunięte to bym się dziwił, jakby przegrywał z innymi 3.0. Sama szpera daje dużo na starcie bo samochód z dwóch kół się odpycha... Bobson daj jakiś namiar do siebie na pw bo już niedługo będzie okazja zobaczyć mnie i E30 koło siebie ;)

Potwierdzam Co kolega pisze o M50B25 bo wspominał wyżej ze ja mam strumienice:) u siebie zamiast katów, ale są dobrane odpowiednio, jak to sie mowi , drze mordkę, ale kolo 6tyś naprawde ja, wpierw slychać niż widać :) no ale mam Wersje USA to jest ona dobrze wyciszona, bo w środku nic nie slychać, jedyny mankament jest jak ma sie niski, bieg i mala predkość to buczy w środku:) z Compotem bralem sie na Wale jeszcze przed wstawieniem kolektora i baty dostawałem:) no ale ja mam dyfer u siebie 2.93 wiec dlugiii :) no i umnie na 5 biegu odcina mi na 5300 przy 205km/h :)

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj wleciały nowe felgi. Początkowo wybór padł na bbs rf, jednakże sprzedawca nie był chętny do współpracy i leciał sobie w kulki, także zdecydowałem się na O.Z Futura w rozmiarach:

- Przód 8.5x17 et 13

- Tył 10x17 et 19

Felgi w przyszłym sezonie idą do renowacji. Na pewno zostaną odmalowane bębny i spolerowane na lustro ranty, co jeszcze - to się okaże.

Jakoś tak to siadło na samochodzie;

patent na niewchodzącą pod auto żabę :D

DSC_2152.JPG

DSC_2153.JPG

DSC_2154.JPG

DSC_2155.JPG

DSC_2156.JPG

DSC_2157.JPG

DSC_2158.JPG

DSC_2159.JPG

DSC_2160.JPG

DSC_2161.JPG

DSC_2162.JPG

DSC_2163.JPGDSC_2164.JPG

Po co komu w kebabach żaba jak mają idealnie do gleby przeznaczone fabryczne miejsca na podnośnik i sam podnośnik, producenci przewidzieli, że 90% populacji e36 będzie jeździło na obniżonych zawieszeniach i fabrycznie załatwili temat z podnoszeniem auta :D

Owszem ori podnośnik jest mega przydatny, lecz jak zwykle jest jakieś "ale"

a mianowicie...: Oryginalny podnośnik jest niestabilny i autko się na nim buja, oraz no nie ukrywajmy trzeba go wepchnąć w próg, który jest zalany jakoś barankiem i przez zdarcie warstwy ochronnej może wdać się korozja... czego chciałbym uniknąć :P

• 3 tygodnie później...

Chyba mi poziom testosteronu spada bo compakty w e36 bardziej mi się podobają ostatnio niż coupe. :P

Futura to świetne posuniecie i spory krok do przodu.

Co ddo ataku klonów... To jestem zdania że lepiej powielać sprawdzone wzorce, niż na silę robić z siebie indiwiduum.

Cio nie zmienia faktu, ze koza straszna... Furka w miare ogarnięta - teraz czas na dojazdówkę do chaty ;)

...by Tapapapapatatalaka

Ogólnie to cały przód jest do ogarnięcia przez latanie za znajomymi po mieście. Ale wszystko w swoim czasie ... Co do obniżenia - to bardzo chętnie, tylko droga dojazdowa do mojego domu jest w opłakanym stanie i za bardzo nie mam co z tym fantem zrobić ze względów prawnych. Mój kraj, taki piękny ;_; Poza tym ten samochód ma dawać dużo frajdy z jazdy, co wbrew pozorom robi i chciałbym, żeby tak zostało, a im niżej tym wolniej :P