orzel Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Siema wszystkim Jakiś czas temu sprzedałem swoje e39 i zastanawiałem się co kupić. Z początku chciałem a8 d3 ale znalezienie ładnego egzemplarza to dramat.... Dalej miałem rozkmine między e60 a e65 i suma summarum jednak sobie dałem siana z serią 7, bo jedynie w po lifcie bym się mógł dobrze czuć a na to było mi szkoda kasy troche Co do e60 to w Polsce nie obejrzałem nawet jednego bo po tym co widziałem na aukcjach to same golasy itp... Po namowach kolesia poszukiwania poszerzyły się o fury w DE i tam też kupiłem obecne auto- docelowo miało być e60 545 ale ćwiknęli mi z przed nosa te po które jechałem. Końcem wyszło że wróciłem e60 530d z 2004 r ( Jak powiedział mój dobry koleś- świat się kończy bo orzeł kopciucha kupił hehe lol ) rozkodowany vin Dane dotyczące numeru identyfikacyjnego pojazdu: WBANC71080B645159 Opis modelu: 530d Rynek: Europa Typ: NC71 E-Kod: E60 Podwozie: Sedan Układ kierowniczy: z lewej Liczba drzwi: 4 Silnik: M57D30O1 - 3,00l (160kW) Napęd: napęd na tylne koło Skrzynia biegów: automatyczna Kolor nadwozia: czarny Sapphire Metallic (475) Tapicerka: Skóra Czarny Nasca (U6SW) Data produkcji: 26.04.2004 Montowane w: Dingolfing Dane dotyczące numeru identyfikacyjnego pojazdu: WBANC71080B645159 Opis modelu: 530d Rynek: Europa Typ: NC71 E-Kod: E60 Podwozie: Sedan Układ kierowniczy: z lewej Liczba drzwi: 4 Silnik: M57D30O1 - 3,00l (160kW) Napęd: napęd na tylne koło Skrzynia biegów: automatyczna Kolor nadwozia: czarny Sapphire Metallic (475) Tapicerka: Skóra Czarny Nasca (U6SW) Data produkcji: 26.04.2004 Montowane w: Dingolfing Sprzęt Standard Code Wyposażenie standardowe S2RAA BMW LA wheel stylizacji 134 trapezowe trapezowe aluminiowe obręcze kół BMW, styl 134 S548A Kilometry prędkościomierza skalibrowany prędkościomierz km S785A Białe lampki sygnalizacyjne wskaźniki kierunkowe S851A Wersja języka niemieckiego język niemiecki Kod Wyposażenie specjalne Wyposażenie opcjonalne S205A Automatyczna skrzynia biegów S217A Aktywny układ kierowniczy S255A Skórzana kierownica sportowa, poduszka powietrzna S261A Boczne poduszki powietrzne dla pasażerów z tyłu S339A Shadow-Line S354A Szyba przednia z zielonym klinem przeciuwsłonecznym S403a Szklany dach elektryczny S423A Maty podłogowe welurowe dywaniki, welur S428A Trójkąt ostrzegawczy i apteczka S431A Automatyczne ściemnianie lusterka wewnętrznego lusterka wstecznego z automatycznym ogniowo S435A drewna szlachetetne S441A Pakiet dla palących S453A Klimatyzowane fotele przednie S456A Komfortowy fotel z pamięcią fotela S465A Hatch, poprzez system ładowania S502A Spryskiwacze reflektorów System czyszczenia reflektorów S508A Park Distance Control (PDC) S522A Światło ksenonowe S534A Klimatyzacja automatyczna S540A Kontrola tempomat Cruise S601A Funkcja Funkcja TV S605A Instalacja Telematik S607A Instalacja Teleservice S609A System nawigacji Professional S612A BMW Assist S620A sterowanie głosem S638A Telefon samochodowy Proffesional S672A 6-płytowa zmieniarka CD S677A HiFi Professional DSP S698A Area-Code 2 do DVD S761A Indywidualne Szyby atermiczn L801A Wersja krajowa Niemcy National wersja Niemcy S863A Dealer katalog Katalog Europa Europa sklepu S879A Zarząd literatura niemiecka literatura niemiecka na pokładzie pojazdu S8SAA Odblokowanie nawigacji kraj-. Żądanie dostępu Nawigacja, kraj-spec. S8SBA Telematyka aktywacji danego kraju. Żądanie dostępu Telematyka, kraj-spec. S8SCA Telematyka aktywacji danego kraju. Żądanie dostępu Telematyka, kraj-spec. S8SPA Jednostka sterująca Sterowanie COP COP S915A Brak konserwacji pokrycia zewnętrznego Po za felgami z vinu które nie przetrwały ( obecnie założone jakieś tam 19 calowe z prawie nowymi oponami- podobno oryginał ale jeszcze tego nie sprawdzałem) reszta się zgadza Auto zakupione w 2004 roku przez właściciela firmy transportowej i do połowy 2014 przez niego użytkowane i serwisowane w ASO ( auto posiada baaaardzo bogatą historię serwisową ) od września ubiegłego roku jeździł nią Bułgar od którego auto nabyłem Kilka fot 1 2 3 4 5 Ogólnie auto nabyłem troche zaniedbane ( myte ale ciągle na myjkach a nie ręcznie, przez co lakier jest zmatowiały i chropowaty, środek cały w kurzu ) dlatego zamówiłem dość sporą ilość środków do ogarnięcia tego. - APC od Chemical Guys do czyszczenia deski rozdzielczej - Nielsen Finesse dresing do konserwacji deski rozdzielczej i plastyków ( świetny środek soją drogą o przyjemnym zapachu) - IPA od Tenzi do mycia szyb i kontroli po polerce - Zestaw Gliptone do czyszczenia i konserwacji skóry ( dla mnie numer 1 wśród środków do skóry) - do Polerki pasty z Menzerny, quick detalier od Auto Finesse, wosk Mirror Glaze i Selent nr 601 ( czekam jeszcze na pianę aktywną i kilka gratów do przerobienia opryskiwacza na pianownicę) Co do serwisu po zakupowego to na dzien dobry zmienione - olej motul 5w30 + dodatek wyciszający prace od LIQUY MOLY - płyn hamulcowy na ATE SL6 - olej wspomagania LIQUY MOLY TOP 1100 - filtr paliwa bosh - filtr powietrza filtron - filt oleju bosh - liltry kabinowe MANN - czujnik oleju miski olejowej ( wywalało błąd- założony jakiś zamiennik firmy AUTO LOG) - wymienione 6 świec żarowych na firmę DENSO - nowe gumy stabilizatora przód - uszczelniacz vaku pompy - nowe uszczelki kolektora dolotowego ( tutaj zapadła decyzja że klapki zostają ponieważ w 2010 roku kolektor był wymieniany w ASO na nowy ) Do wymiany zostały mi tylko jeszcze wahacze duże przód i uszczelka kierowcy ( przebieg robi swoje ) W planach jest coś tam- chciał bym dołożyć m pasztet , z wyposażenia koniecznie uchwyty na kubki i HUD, jakiś dystans i gwint zapodać i to by było tyle pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legionista Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 "W planach jest coś tam- chciał bym dołożyć m pasztet , z wyposażenia koniecznie uchwyty na kubki i HUD, jakiś dystans i gwint zapodać i to by było tyle ;)" A jakieś koło zapodasz ? Nawet nie mów , że na tym zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziONE Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 W porównaniu do e39 to zrobiłeś w huuuu*j duży krok w tył! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbig Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Oklepany mpak by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz_61 Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Do wymiany zostały mi tylko jeszcze wahacze duże przód i uszczelka kierowcy ( przebieg robi swoje ) a co to ta uszczelka kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas Napisano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 a co to ta uszczelka kierowcy? kierowca przecieka, to trzeba go uszczelnić Kamillo39 i MaziONE dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puniek Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Ciasne majty załatwią temat ;d A co do E60 to bardoz mi się podoba. Lubie czarne E60tki z czarnym wnętrzem Drewno też jene z ładniejszych jakie szły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swistar Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Zmienisz te koła, zrobisz to co planujesz i będzie ładnie. Jak wrażenia po przesiadce? Czy to krok w przód czy tez może w tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba328 Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 U mnie jest identyczne zestawienie wnętrza, ale dekory z drzwi wyleciały szybciutko a są teraz piano black Obecne koło to chyba jedno z czołówki najgorszych wzorów w bmw. Przynajmniej zanim je można było zobaczyć w 15'' Widział bym tu przynajmniej s166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kumor07 Napisano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Dziś widziałem , macałem i jechałem tym autem . Bardzo fajne auto, środek wypasniony , z zewnątrz jak znam orła nie będzie nudno ale wszystko w swoim czasie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 8 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 ciasne majty na miejscu buhehe Rzecz jasna chodziło o uszczelkę drzwi kierowcy wygryzioną przez bułgara Powoli będę coś kombinował że by to miało ręce i nogi- koło bym chciał z 3tlg ale brak pomysłu co kupić ( w zasadzie się nie zastanawiałem jeszcze nawet) Najpierw na bank musze ogarnąć wszystkie detale które tego wymagają a później się zobaczy co bedzie Co do przesiadki to przepaść technologiczna jest dość odczuwalna między e39 a e60- całkowicie inna charakterystyka jazdy i sposobu prowadzenia z przeważaniem dla e60-tki. Automata ja już chciałem w e39 ale miałem pecha i kupiłem manual ( teraz się udało) i z tego wyboru teraz jestem zadowolony. Jedyne do czego nie moge się przekonać to kopciuch pod maską hehe- zbiera to się jakoś ale zawsze bede wolał jednak oktany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 z racji ze pogoda był do du** to dzisiaj ogarniałem mały detaling lamp :1 przed polerowaniem2 tutaj przejechane papierami ( do 2500)3 no i polerka ( jestem zadowolony ww 90 %- reszta to niestety syf wewnątrz lampy na który nie mam na razie patentu)4cdn..... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba328 Napisano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2015 od 80 zaczynałeś do 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyziux666x Napisano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 jaką pastą robiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 15 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 pasty z "pakietu" menzerny: PP200, PP500, SG2000,FF4000 dyziux666x dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał18 Napisano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Åadna jest i myśl nad dobrą rolką kopciuch nie jest zły, w czerwcu możemy sie przejechać do TC-performance... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 Rafał18 w czerwcu lipa, ja jestem od początku na krypie.... po za tym szkoda mi teraz ładować siano w wirusa skoro w planie mam modzenie tego silnika kolejne pierdoły.....Poczytałem ostatnio że podobno dobrze jest co jakiś czas wymieniać odme w tym silniku, tak więc dzisiaj kupiony filter ( membrana ze sprężynka ok )1 stara2 nowa jeszcze w foli heh.....3 wahacze duże przód ( u mnie w obydwóch wyrezane już tuleje ) firma Teknorot ( pisałem już w temacie e39 że dla mnie jest to sprawdzona firma )tylko teraz znaleźć chwilę na wymianę ich, a z tym może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał18 Napisano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2015 A jakie plany na modzenie motorni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szelu Napisano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Filtr odmy wymieniamy co drugą wymianę oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 po powrocie z rejsu będe chciał wstawić: wydajniejszą turbine i intercooler, wtryski od 535d i wirus- to tak w jebitnie dużym skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 No to udało mi się dzisiaj znaleźć trochę czasu na ogarnięcie zawiasu w auciepowód:1 ( z drugiej strony wahacz jeszcze gorzej wyglądał)2 przy okazji dzisiaj rano wyszedł na jaw mały "suprajs" w postaci łącznikówale była na to rada- telefo do siary i 2 godziny później dowieźli mi pod dom takie cuś3 no i tutaj już wszystko na aucieI w końcu jest tak jak być powinno.... dziękuje dobranoc hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzel Napisano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 aktualizacjaHeble przód zmienione: tarcze gt mikoda, klocki textar i czujnik textarzrobione w ciągu 2 dni 1200 km i puki co jest ok- zero bicia na kierownicy12Jednak dalej na aucie mam dziwny objaw- cała buda delikatnie drży podczas jazdy ( czuje to na nogach gdy trzymam je na podłodze) natomiast na kierownicy kompletnie nie czuć nic ( heble jak widać przó nowe, felgi przed wymianą wyważone) ktoś się spotkał z takim czymś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaziONE Napisano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 Poduszka silnika? A może podejdź w inne miejsce niech Ci wywaza jeszcze raz koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuban Napisano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Maja 2015 dwumasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 jak podczas jazdy mogą być koła, możesz spróbować przeważyć, opone ułożyćna postoju masz jakieś objawy?przyczyn może być sporo, zaczynasz od ogledzin sam lub na diagnostycepierwsze to wyeliminiwać koła, podmienic, założyc zimówki - co najtaniej.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi